Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2006
Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej 2008
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2010
..............
Rozumiecie co sugeruje
Wydaje się bardzo możliwe że Niemiecka reprezentacja może sięgnąć po tytuł mistrza świata. W półfinale zagra z Hiszpanią, ale zagra nie z Hiszpanią jaką pamiętamy chociaż chociażby z ostatniego Euro tylko z Hiszpanią ludzi o wielkich nazwiskach jednak nazwiskach nie odzwierciedlających obecnego poziomu gry. Na przykład taki Fernando Torres
Kiedyś z długimi włosami :grin:; cieszył się z gry, bawiła się, dryblował, rzucał kibiców na kolana....
Teraz włosy krótkie
i człowieka niema, mając piłkę przy nodze traci ją, podania nie celne, cień siebie z przed dwóch lat, można powiedzieć że to wszystko przez kontuzję, ale tak naprawdę to ten rok nie należał do jego najlepszych pomijając fakt kontuzji...
Odnosząc fakt braku formy Fernando
Hiszpania została tylko z Davidem Villą który potrafi sam z przodu coś zdziałać. W całym turnieju można zaobserwować całkowity brak pomysłu na grę Hiszpanów, nie było by to tak ważne gdyby nie to że ten mankament pokazują z rywalami z niższej kasy, można zrozumieć że mogą mieć problemy z Włochami, Portugalią którzy utrudniają grę, ale nie z Paragwajem który pozwalał sobie na wiele więcej niż
Hiszpania i gdyby nie wielkie szczęście (błąd sędziów przy prawidłowej bramce dla Paragwaju i nietrafny karny) mogło być śmiało 2-0 w plecy. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale Hiszpańscy piłkarze są wypalenie i nie potrafią ze sobą współpracować, według mnie fakt przewagi w posiadaniu piłki i duża liczba podań wynika z wyćwiczenia, a nie z możliwości. 1/2 to daleko ale tak na prwde czy któryś z przeciwników było godny Hiszpanii nie, teraz przyjdzie czas na spotkanie z Niemcami którzy jednak są dla Hiszpanii trudnym rywalem, bo gdy poczują nad nimi przewagę to na pewno ją wykorzystają.
Hiszpania grając ciągle swoją piłkę nawet nie stara się wyłączyć indywidualności rywali, więc piłkarze Niemieccy będą mieli dużo swobody.
Niemcy to drużyna ciesząca się grą, doskonale zorganizowana oraz potrafiąca wykorzysta błędy rywali. Piłkarze o mniejszych nazwiskach będących w szczycie formy mogą w tym turnieju pokrzyżować plany Hiszpanom.
Jeśli coś typować, to zwycięstwo Niemiec, jeśli
Hiszpania będzie dalej tak zależna od goli Davida Villi, to myślę że handicap 0-1 jest całkiem realny, wydaje mi się że wynik 2-0 dla Niemiec to bedzie sprawiedliwe rozstrzygniecie