darius010
Forum VIP
s1mq nie chce tego wyrywać z kontekstu, ale uważam że trener to nie jedyny problem Hiszpanów, wydaje mi się że Hiszpania podeszła do tego turnieju tak jakby zwycięstwo już miała, od dawna drużyna nie wpadła na pomysł wyłączenia z gry kluczowych graczy przeciwników którzy mają dużo swobody np. Valdez z Paragwaju robił co chciał, oprócz tego Hiszpanie grają schematy, które ich rywale już znają na pamięć nie tylko z gry reprezentacji ale chyba każdy się ze mną zgodzi że Hiszpanie chcą kopiować FC Barcelonę, przy czym brak im graczy Barcy z poza Hiszpanii bo mimo wszystko są oni zależni choćby od Messiego, klepanie przez większość czasu też do niczego nie prowadzi, ponieważ hiszpańscy gracze mają tylko Ville który jest w stanie coś wykończyć, strzałów z dystansu praktycznie nie używają, rzut rożny to podanie do najbliższego gracza i gra znowu przenosi na środek boiska, wysoka linia obrony która będzie promować kontrataki reprezentacji Niemiec, w których na prawdę Germanie dobrze się czują.
To że Muller nie zagra to według mnie nie jest wielkie osłabienie, pamiętając jego występy z Bayernu to nawet dobrze się stało że nie zagra, to jest swego rodzaju ciekawy piłkarz miał w Bundeslidze dwu cyfrowy bilans, jednocześnie bilans zmarnowanych szans był jeszcze pokaźniejszy, to jest taki piłkarz który bedzie miał milion okazji w meczy, a wykorzysta tylko kilka, myślę że śmiało Niemiecki selekcjoner bedzie miał kim go zastąpić, a zastępca wykaże się bardziej "zimną krwią" w swoich sytuacjach, jednak osłabienie ofensywy może poskutkować wzmocnieniem defensywy co wydaje mi się bardziej korzystne
To że Muller nie zagra to według mnie nie jest wielkie osłabienie, pamiętając jego występy z Bayernu to nawet dobrze się stało że nie zagra, to jest swego rodzaju ciekawy piłkarz miał w Bundeslidze dwu cyfrowy bilans, jednocześnie bilans zmarnowanych szans był jeszcze pokaźniejszy, to jest taki piłkarz który bedzie miał milion okazji w meczy, a wykorzysta tylko kilka, myślę że śmiało Niemiecki selekcjoner bedzie miał kim go zastąpić, a zastępca wykaże się bardziej "zimną krwią" w swoich sytuacjach, jednak osłabienie ofensywy może poskutkować wzmocnieniem defensywy co wydaje mi się bardziej korzystne