Hejka, wracam na chwilę po dłuższej nieobecności (nawet nie wiedziałem, że forum się zmieniło

), bo w półfinałach widzę całkiem niezłe value, żeby grać przeciwko faworytom. Co prawda od początku turnieju uważam, że będzie to turniej Włochów i Anglików - Włosi piękna piłeczka i zdyscyplinowanie, Anglicy z kolei troszkę mniej pięknie, ale także zdyscyplinowani. Z jednym małym mankamentem (o czym niżej). Niemniej moim zdaniem grzechem byłoby nie spróbować po tym, co widzimy w tym turnieju, czyli kto odpada, z kim, jak te mecze się toczą.
Piłka nożna jest coraz mniej sportem do obstawiania (tam, gdzie wchodzą ogromne pieniądze sportu jest coraz mniej, a więcej zagrywek, kombinowania i... jeszcze więcej piniędzy). Niemniej po sensacjach i wydarzeniach na tym Euro aż żal nie spróbować półfinałów
Dyscyplina:
Piłka Nożna - ME 2020, Półfinał
Godzina: 07.07.2021, godz. 21:00
Spotkanie:
Anglia -
Dania
Typ:
Dania
Kurs: @5.15
Bukmacher: STS
Analiza:
Od trzeciego meczu w grupie Duńczycy są w gazie, bawią się piłką i poniekąd mają z tyłu głowy Eriksena, co ich dodatkowo napędza. Oni w tym meczu nie muszą. Ba! Niewielu w ogóle twierdzi, że oni mogą. Bo
Anglia to, bo
Anglia tamto, bo Wembley, bo 4:0 z Ukrainą, bo w końcu muszą, bo wszyscy na nich liczą (swoją drogą Duńczycy też już strzelali 4 bramki w jednym meczu na tym turnieju, i to dwa razy

).
Duńczycy i tak wykonali już plan minimum i w tym meczu się nie zamkną. Będą dalej uprawiali swoją ofensywną piłeczkę ze strzałami zza 16-tki, a tam.... I tu dochodzimy do wspomnianego wcześniej mankamentu Anglików, czyli... bramkarza. Pickford nie jest ścianą, nie jest najpewniejszym punktem reprezentacji. No umówmy się - jest po prostu przeciętny i robi mnóstwo błędów. Myślę, że Duńczycy mogą tu mocno zaskoczyć.
Dodatkowo fajnie wygląda:
BTTS @2.23 STS
Powyżej 2.5 bramki @2.3 STS
-------------------------------------
Dyscyplina:
Piłka Nożna - ME 2020, Półfinał
Godzina: 06.07.2021, godz. 21:00
Spotkanie:
Włochy-
Hiszpania
Typ:
Hiszpania
Kurs: @3.15
Bukmacher: STS
Analiza:
Tak,
Hiszpania jest średnia na tym turnieju, ślizgają się i też chciałbym, żeby już odpadli. Powinni już odpaść z Chorwacją za to, jak dali się w końcówce porobić oraz ze Szwajcarią za nieco minimalistyczne podejście. Bardzo mi to przypomina dwie przygody z przeszłości:
1. Chorwację z 2018 roku, gdzie ślizgali się od dogrywki do dogrywki i na półfinał sił jeszcze wystarczyło.
2. Niemców z 2014 (@edit, pomyłeczka co do roku

) roku, gdzie w PO ślizgali się minimalistycznie (0-0 z Algierią i 1-0 z Francją) po to, żeby w półfinale odprawić gospodarzy i głównych faworytów z wynikiem, który przeszedł do historii

.
W czym też upatruję szansy? Gdyby Belgowie strzelili w końcówce 1/4 na 2-2 to Włosi dogrywkę rozgrywaliby z respiratorami na plecach. Było to fantastyczne widowisko, ale Włosi grają bardzo schematycznie w tym turnieju tzn. szybkie parcie na strzelenie 2-3 bramek i do końca meczu spokój. W grupie się udawało (mecz z Walią pomijam, bo wtedy oszczędzali się już cały mecz), z Belgią się udało.
Austria się postawiła, dlaczego nie miałaby tego zrobić
Hiszpania? Mają potencjał w środku, mają w defensywie i wystarczy Włochów przetrzymać, a w ataku... To co
Hiszpania potrafi robić z przodu pokazali ze Słowacją oraz w dogrywce z Chorwacją (i to w tej dogrywce widzieliśmy (moim zdaniem) prawdziwą Hiszpanię).
Mecz trudny, Włosi mi się podobają bardziej w tym turnieju, ale pytanie, czy to wystarczy
Dodatkowo:
Hiszpania awans @2.11 STS

Powyżej 2.5 bramki @2.27 STS
PS: Kursy brałem od pierwszego lepszego buka, więc pewnie da się wyrwać gdzieś wyższe - wybaczcie mi moje lenistwo, ale bardziej mi zależało, żeby się z Wami podzielić moimi przemyśleniami odnośnie półfinałów
-------
@EDIT:

Typy nie weszły, ale trochę tak jak się spodziewałem - oglądaliśmy najlepszą Hiszpanię w tym turnieju