Bayern - Barcelona
Barcelona DNB ::: 1,99 ::: Pinnacle ::: 2/10
Barcelona -1 AH ::: 3,80 ::: Bet365 ::: 1/10
O tym meczu zostało już tak naprawdę napisane wszystko, a do godziny 20:45 dowiecie się jeszcze więcej. Więc co jedynie mi pozostaje to w dużym skrócie przytoczyć poprzednie argumenty które są w 100% słuszne.
- Bayern z 4 porażkami pod rząd.
- Bayern z kontuzjami, mocno osłabiony.
- Guardiola jedną nogą myślami już w Manchesterze City.
- Zła sytuacja w klubie, jakieś kłótnie, zwolnienie lekarza itd.
- 3:0 z poprzedniego meczu czyli nie oszukujmy się, ale Bayern zagra w tym meczu, a raczej wyjdzie na murawę bez wiary, bo wątpię by wierzyli w cud i nagle 4:0 z Barceloną. Mają podcięte skrzydła, ale te skrzydła psychiczne w głowie.
- Barcelona w świetnej formie, Bayern będzie musiał się otworzyć przed własną publicznością, a to daje nadzieje na mordercze kontry Barcelony, genialna postawa całej drużyny, obrony + Messi, Suarez, Neymar.
- Pierwszy mecz był 80% (20 minut drugiej połowy mniej więcej) toczony pod dyktando gospodarzy, poza pojedynczy akcjami Bayernu nic nie pokazał, za to sam mecz mógł się już rozstrzygnąć po pierwszej połowie gdyby nie skuteczność.
- Chęć rewanżu za pamiętne 7:0 z dwumeczu.
- Tyle okoliczności na gości, a kurs na nich jest delikatnie wyższy, moim zdaniem to value.
- Jeżeli Barcelona strzeli gola to już będzie kompletnie po zawodach, w zawodnikach będzie jeszcze więcej luzu, a to przełoży się na zabawę piłką która jest bardziej mordercza niż gra pod presją.
Myślę, że w tym meczu nie ma zupełnie sensu bawić się w kartki, rożne czy cokolwiek innego. Awans jest raczej przesądzony tak jak na to wskazują kursy. Jeżeli ma to wygrać Barcelona to myślę, że to będzie przynajmniej 2 bramkowe prowadzenie, o ile nie zobaczymy tutaj sensacji i upokorzenia Bayernu. Messi jest przecież cały czas głodny bramek i ściga się w odwiecznej rywalizacji z Ronaldo.
Wynik:
3:2 @Edit: Barcelona zawiodła totalnie w 2 połowie, ale nawet im się nie dziwię, mając taką zaliczkę to sobie można podawać 45 minut.
Tu sie nie zgodze... nie ma mowy o tym ze juz latem Guardiola opusci Bayern na rzecz City... byly to tylko plotki ktore sam szybko Hiszpan rozwiał:
"Powiedziałem już ze 200 razy - będę tutaj w przyszłym sezonie. Mój kontrakt jest ważny jeszcze przez rok. Zostaję" - powiedział Guardiola.
Ok dzięki za sprostowanie, ale nadal mu do końca jakoś nie ufam. Po sezonie zobaczymy, bo deklaracji to ja od piłkarzy i trenerów czytam mnóstwo, a później okazuje się zupełnie co innego. ????
Pozdrawiam!