Piękny sen Kolumbii się dzisiaj niestety skończył, jednak ta drużyna zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Najradośniej, najbardziej ofensywnie i zmyślnie grający zespół na tym Mundialu.
Bardzo, bardzo szkoda, że nie zobaczę ich w półfinale.
Brazylia nie była lepsza, wykorzystali swoje sytuacje - a niestety
Kolumbia przysnęła w 1 połowie.
Brawo James Rodríguez - za 2 asysty i 6 bramek i jedną z najpiękniejszych na mistrzostwach.
Brawo José Pékerman - za prawdziwego nosa, świetny zmysł trenerski i to, że potrafił poukładać tą układankę, która funkcjonowała naprawdę doskonale!
Czarnym koniem miała być
Belgia, jednak dla mnie była nim niewątpliwie
Kolumbia (chociaż Czerwone Diabły mogą jeszcze namieszać).
A
Brazylia? 1 połowa dobra, potem mizerna gra. 2 przypadkowe gole - z rzutu wolnego, którego nie było i po rzucie rożnym. W meczu z Niemcami grają bez ostoi obrony i kapitana - Thiago Silvy i najprawdopodobniej bez swojego asiora w ataku - Neymara.
Dodam jeszcze, że niezwykle irytują mnie te malownicze upadki Brazylijczyków - jeżeli byłaby konkurencja na najpiękniejszy i najbardziej efektowny upadek - byliby niekwestionowanymi mistrzami - bo w następnej rundzie na 85% odpadną z solidnymi Niemcami.
Niemcy trochę niewyraźni w meczu z Algierią (ale jak już ktoś gdzieś napisał, to taka
Francja II - tylko z większą motywacją), później udowodnili mądrą grą, że są w stanie zdobyć Mistrzostwo w tym roku.
Brazylia gra mizernie, chociaż miała fajny początek z Kolumbią.
Co przemawia za Niemcami?
- fantastyczny Neuer
- Muller, który ostatnio się zaciął, ale znowu zacznie walić jak z armaty
- zdyscyplinowana linia obrony z Lahmem, Hummelsem, Boatengiem i Howedesem
- wyborna linia pomocy z Bastianem w środku i z dwiema armatami z przodu - Ozilem i Gotze
- wielkie doświadczenie tego w miarę młodego zespołu
- pełen skład
- przewagą nad Brazylią będzie również absencja w zespole Scolariego Neymara (mówi się o 2-3 miesiącach) i kapitana Thiago Silvy
- czas wyrównać rachunki z 2002 r.
Dla mnie dwa piękne bety to:
Niemcy awans 2.00 betsson
Niemcy 2 2,75 betsson
Pomogłem? Podziękuj!