>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Info Żużel u bukmacherów (zasady rozliczania, gdzie grać itd.)

M 126

mj_bull

Użytkownik
W Betsafe nadal mają jakiś problem z punktami bonusowymi z ligi angielskiej. W regulaminie jest napisane, że punkty bonusowe i jokery nie są uwzględniane przy końcowym wyniku. Dziś w pojedynku Ljung 9 (1,3,1,3,1) kontra Nermark 11 (2,3,6,0) jako zwycięzce uznali tego drugiego. Myślę, że wyniki żużla mogą być zatwierdzane przez jakąś osobę, która nie została dokładnie poinformowana na temat zasad rozliczeń punktów bonusowych. Kiedyś pisałem do nich zaraz po zakończeniu meczów ligi angielskiej i okazało się, że nie są w stanie mi udzielić odpowiedzi, gdyż osoba odpowiedzialna za ofertę żużla jest już niedostępna. Kto zatem zatwierdził wyniki? Pozdrawiam

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Jak wam tobet rozliczył parę Janowski - Dudek, graną na 1 ? Ja mam w sportingbet zakład unieważniony, niby w oficjalnych wynikach Magic jest przed Duzersem ale chcę się dowiedzieć jak inni bukmacherzy rozliczyli tą parę i czy są podstawy do negocjacji z sb. Niech ktoś da znać, wiem że ta para była dość popularna w tobet więc podzielcie się swoimi doświadczeniami. Z góry thx za odp :cool:.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja mam to samo w Sportingbet. Zakład był na to kto będzie wyżej w klasyfikacji więc nie rozumiem czemu unieważniony(w zawodach o IMP decyduje ilość pierwszych,drugich miejsc itd więc Janowski jest wyżej od Dudka),właśnie napisałem do nich ale pewnie to nic nie da jak zwykle..

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
W betsafe też jest zwrot. Najpierw miało być tak, że liczy się kto będzie wyżej w klasyfikacji. Janowski jest wyżej bo ma, więcej drugich miejsc. Potem, jednak betsafe wszystko odkręciło i zrobiło zwrot.

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Ja mam to samo w Sportingbet. Zakład był na to kto będzie wyżej w klasyfikacji więc nie rozumiem czemu unieważniony(w zawodach o IMP decyduje ilość pierwszych,drugich miejsc itd więc Janowski jest wyżej od Dudka),właśnie napisałem do nich ale pewnie to nic nie da jak zwykle..
W betsafe też jest zwrot. Najpierw miało być tak, że liczy się kto będzie wyżej w klasyfikacji. Janowski jest wyżej bo ma, więcej drugich miejsc. Potem, jednak betsafe wszystko odkręciło i zrobiło zwrot.
No dokładnie, zakład miał wyraźny &#39;tytuł&#39;, przynajmniej w sportingbet. Przed spojrzeniem na konto nie patrzyłem na oficjalne wyniki stąd mnie ten zwrot zaskoczył. Ale już po spojrzeniu na oficjalne rezultaty czuję się - w niewielkim co prawda stopniu - ale jednak oszukany. No nic, spróbuję podobnie jak levy42 interweniować choćby na czacie ale rozmowa z sb do miłych nie należy :-| Szału się nie spodziewam...

Otrzymane punkty reputacji: +2
galgan 2K

galgan

Użytkownik
Ja walczę z betsafe, gdyż pytałam o zasady przed zawodami na czacie i mailowo.

Powiedziano mi że będą analogiczne jak w Grand Prix:

czyli dla miejsc 1-8 decyduje miejsce a dla pozostałych miejsc zwrot ( w przypadku równej ilości pkt)

Dzisiaj betsafe infrmuje mnie:

&quot;Zgodnie z informacją uzyskaną z działu bukmacherskiego zdarzenie Maciej Janowski - Patryk Dudek Both riders must participate at least in 3 heats pozostanie anulowane. Zawodnicy uzyskali dokładnie taką samą liczbę punktów, jak i zwycięstw (po jednym).

Dodatkowo wg. oficjalnych wyników to Dudek został sklasyfikowany wyżej, bo Janowski nie ukoczył jednego wyścigu. Mimo tego dział bukmacherski zdecydował się anulować zakład.&quot;

Wg mnie jawne oszustwo. SKąd oni wzięli te oficjalne wyniki? Ja takich nigdzie nie widzę.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja przegrałem już walkę z SB. Najpierw powołali się na &quot;regulamin GKSŻ&quot;,że niby wszyscy poza podium z równą liczbą pkt są klasyfikowani ex-eqwo. Gdy wysłałem im regulamin rozgrywania IMP,wskazałem artykuł w którym mowa,że nie ma takiego czegoś jak miejsce ex-eqwo,tylko decyduje liczba zwycięstw,później drugich miejsc itd, to mi odpisali chamsko,że zakład zawarłem z nimi a nie z GKSŻ-em.Ręce opadają. Najgorsze,że na kuponie jasno pisze:kto zajmie wyższą pozycję. Gdyby było: kto zdobędzie więcej pkt,wtedy bym zrozumiał. A tak to poprostu oszustwo i tyle.

habakuk 0

habakuk

Użytkownik
Oczywiście, że was oszukali bo według oficjalnych wyników, to właśnie Janowski został wyżej sklasyfikowani niż Dudek. Wszelkie wątpliwości rozwiewa regulamin IMP na żużlu którego Art. nr 639 mówi:
,,W przypadku równej liczby punktów zdobytych przez zawodników, o kolejności miejsc we wszystkich rozgrywkach poza finałami decyduje większa liczba zajętych ppierwszych miejsc, następnie drugich, trzecich i czwartych, a przy równości miejsc- wynik bezpośredniego spotkania zawodników.&quot;

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Oczywiście, że was oszukali bo według oficjalnych wyników, to właśnie Janowski został wyżej sklasyfikowani niż Dudek. Wszelkie wątpliwości rozwiewa regulamin IMP na żużlu którego Art. nr 639 mówi:
,,W przypadku równej liczby punktów zdobytych przez zawodników, o kolejności miejsc we wszystkich rozgrywkach poza finałami decyduje większa liczba zajętych ppierwszych miejsc, następnie drugich, trzecich i czwartych, a przy równości miejsc- wynik bezpośredniego spotkania zawodników.&quot;
Wg oficjalnej informacji od betsafe to wg ICH regulaminu to wygral wogole Dudek ;)
Na podstawie linku do zawodów:
http://www.live.espeedway.pl/race_detail.php?id=2545

Długo im tłumaczyłem że to nie sąoficjalne wyniki.

Następnie powiedzieli, że wyżej był Dudek bo Janowski miał jeden defekt.

Podałem im analogiczny przykład Gapiński-Dudek gdzie rozliczyli jako zwycięstow Gapińskiego (mimo iż on też miał 1 nieukończony wyścig).

To mi powiedzieli że anulowali i żebym się cieszyła bo powinni mi rozliczyć jako przegrana.

habakuk 0

habakuk

Użytkownik
Próbuj podeprzeć się regulaminem zawodów, w którym wyraźnie i jasno jest napisane który z zawodników powinien być wyżej sklasyfikowany.

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Próbuj podeprzeć się regulaminem zawodów, w którym wyraźnie i jasno jest napisane który z zawodników powinien być wyżej sklasyfikowany.
Regulamin rozliczania zakładów nie musi być zgodny z regulaminem zawodów

S 26

spawacz

Użytkownik
Troszke mnie dziwi o co ta cala awantura skoro w SB zawsze w przypadku rownej ilosci punktow robia zwrot bo tak maja w regulaminie i pod kazdym zakladem widnieje informacja ze zaklady bede w takiej sytuacji anulowane. Mialem pare jablonski v kuciapa i tez mam tam zwrot zgodnie z tym co bylo napisane. w tobecie ani betsafe nie mam konta wiec nie wiem jak tam powinno byc rozliczone.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Troszke mnie dziwi o co ta cala awantura skoro w SB zawsze w przypadku rownej ilosci punktow robia zwrot bo tak maja w regulaminie i pod kazdym zakladem widnieje informacja ze zaklady bede w takiej sytuacji anulowane. Mialem pare jablonski v kuciapa i tez mam tam zwrot zgodnie z tym co bylo napisane. w tobecie ani betsafe nie mam konta wiec nie wiem jak tam powinno byc rozliczone.
Nie wiem jak u innych buków,ale SB zaznaczył(i mam to na kuponie) że to był zakład nie o ilość punktów tylko o wyższą pozycję w zawodach. Janowski był przed Dudkiem,więc zwrot w tej sytuacji to nadużycie. No ale z molochem się nie wygra.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Chyba moje pytanie bedzie tu powielane po tym co dzisiaj sie wydarzylo. A wiec ktory buk uwzglednia handicap przy meczu w ktorym nie wyjezdzono wszystkich biegow ? Chodzi mi dokładniej o to ze grałem +10 w bet365 na Falubaz i teraz mecz zostal przerwany i uznany koncowy wynik. Stalowka wygrala 8 wiec moj typ jest trafiony ale raczej spodziewam sie zwrotu. Chyba ze sie myle ? Oby

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Chyba moje pytanie bedzie tu powielane po tym co dzisiaj sie wydarzylo. A wiec ktory buk uwzglednia handicap przy meczu w ktorym nie wyjezdzono wszystkich biegow ? Chodzi mi dokładniej o to ze grałem +10 w bet365 na Falubaz i teraz mecz zostal przerwany i uznany koncowy wynik. Stalowka wygrala 8 wiec moj typ jest trafiony ale raczej spodziewam sie zwrotu. Chyba ze sie myle ? Oby
Mylisz się, raczej na pewno Twój typ będzie wygrany ponieważ wynik jest uznany tak samo jak mój trafiony w Totomixe ale za to przegrany zakład na Tomka i Nickiego :? Parodia, ten Falubaz ma ***** zawsze szczęście.

edit // sorry

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
jak przegrany jak gralem +10 Falubaz a przegrali 8mioma ? w najgorszym wypadku zwrot a w najlepszym wygrana. przegranej nie biore pod uwage

ZWROT ;( skandal

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
A ja chciałbym się zapytać tych, którzy grali wczoraj overy Tomka i Nickiego w tobecie jak to zostało rozliczone ? Sam tego nie grałem [na szczęście zaufałem Ryanowi] ale jestem niezmiernie ciekaw jak buk zachował się w takiej sytuacji. Lepiej mieć te informacje na przyszłość ;).
Z góry dzięki za odp.

x_design 450

x_design

Użytkownik
A ja chciałbym się zapytać tych, którzy grali wczoraj overy Tomka i Nickiego w tobecie jak to zostało rozliczone ? Sam tego nie grałem [na szczęście zaufałem Ryanowi] ale jestem niezmiernie ciekaw jak buk zachował się w takiej sytuacji. Lepiej mieć te informacje na przyszłość ;).
Z góry dzięki za odp.
Zakłady zostały anulowane zgodnie z regulaminem:
4.8 (...) Zawodnik musi wystartować co najmniej w 3 biegach, aby zakład został uznany za ważny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Zakłady zostały anulowane zgodnie z regulaminem:
4.8 (...) Zawodnik musi wystartować co najmniej w 3 biegach, aby zakład został uznany za ważny.
Potwierdzam mam, również anulowany zakład na Tomka w Tobecie co mnie jednak ucieszyło, bo myślę, że się rozkręcił tak, że te 12 punktów by zrobił a tak była by nie słuszna przegrana. Z Nickim niestety zakład przegrany, widocznie Fortuna ma inny regulamin :?:]
jak przegrany jak gralem +10 Falubaz a przegrali 8mioma ? w najgorszym wypadku zwrot a w najlepszym wygrana. przegranej nie biore pod uwage

ZWROT ;( skandal
A ja mam wygrany zakład w totku.. na Stal -6.

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
kolejne pytanie na temat rozliczania bo buk jeszcze tego nie zrobil..
a wiec miałem pare Nilsson-Ruud. Ruud w 1 wyscigu mial defekt a potem juz nie startowal ( nie wiem czemu ). Bedzie rozliczony ten zaklad na korzysc ktoregos z zawodnikow czy zwrot ?

Do góry Bottom