>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Żużel polski i angielski

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #21 365
Kennett over 7 @1.83
Stawka: 6/10
Ew. wygrana: 11j.
Bilans: ✅5j.
Bilans tematu: ✅15.73j.
Bukmacher chyba zasugerował się ostatnim fatalnym występem Kennetta w Leicester, gdzie zdobył zaledwie 2 punkty. Ale pokaże wam coś:
27 marca Lakeside u siebie z Leicester: Edward Kennett - 11+1 (3,3,3,2*,0)
31 marca Lakeside na wyjeździe z Kings Lynn: Edward Kennett - 1 (d,0,1,0)
3 kwietnia Lakeside u siebie z Kings Lynn: Edward Kennett - 10 (3,2,3,2)
Jest to po prostu zawodnik swojego toru, na którym over 7 pokrywał 4/4 razy i to w każdym przypadku w TRZECH STARTACH. Forma Pszczół, jak już wyżej pisałem, spadła, to i Kennett nie powinien mieć większych problemów, aby znowu wygrywać.

Otrzymane punkty reputacji: +12
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #22 365
Jonas Kylmaekorpi over 7 @2.00
Stawka: 4/10
Ew. wygrana: 8j.
Bilans: 0 - zwrot
Pszczoły wracają na swój tor po trzech wyjazdach. Fin moim zdaniem dobrze się na nich prezentował. 8 punktów w Wolverhampton, 10 z Kings Lynn i 6 z dzisiejszym rywalem - Lakeside. Ostatnia zdobycz nie budzi jakiegoś respektu, jednak pisałem już tutaj, jak Młoty jeżdżą u siebie. Bardzo dobrze. Do tego dzień konia miał jadący dwa razy z Finem w parze Daniel King. Poskutkowało to ponownym przesunięciem Fina na pozycję numer 4, a Anglik jeździć będzie z trójką. Daje to łatwiejsze biegi Jonasowi. 2 razy jedzie znowu w parze z Kingiem, który raczej nie powtórzy kapitalnego występu z Thurrocku i 2 razy z powracającym po kontuzji juniorem Jamesem Sarjeantem. Pierwszy mecz po kontuzji dla młodego zawodnika może jeszcze nie być taki, jakiego by sobie on życzył. Tak więc myślę, że na kolegach z pary Fin narobi trochę punktów. Głównie jednak liczę, że przywozić za plecami będzie jeźdźców Młotów. Tak jak wspomniałem, że dobrze oni jeżdżą na swoim owalu, tak ponownie w tym temacie wspomnę, że są FATALNI na wyjazdach. Oto przeciwnicy, z jakimi mierzyć będzie się Jonas, a w nawiasie ich średnie wyjazdowe: James Wright (0,750), Mikkel Bech (1,591), Richard Lawson (1,500), Kim Nilsson (1,048), Adam Ellis (1,546), Edward Kennett (1,211) oraz Troy Batchelor, który wraca do ścigania po kontuzji i do tej pory na Wyspach przejechał 4 biegi. Jak widzimy żaden z tych zawodników nawet nie zbliżył się do granicy 2 punktów na bieg. Myślę, że będący w niezłej formie Fin, na swoim torze zaprezentuje się lepiej w starciu ze słabymi w delegacjach Hammers.
Wyjaśnienie w dziale ŻUŻEL.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #23 365
Krzysztof Kasprzak poniżej 9 @2.45
Stawka: 3/10
Ew. wygrana: 7.35j.
Bilans: 0 - zwrot
Słaby początek sezonu w wykonaniu Kasprzaka. Cały czas coś testuje, próbuje, ale nie wiele z tego wychodzi. Zaledwie 3 punkty w pięciu startach w meczu towarzyskim z Danią 1 maja. No nie pokazał się z choćby przyzwoitej strony, po prostu fatalne zawody. Liga szwedzka dla naszych riderów często bywała poligonem doświadczalnym. Zarabia się mniej, a pościgać się można z najlepszymi więc to dobre miejsce, żeby sprawdzić, jak sprawuje się sprzęt na tle klasowych rywali. Myślę, że KK nadal będzie kopał w sprzęcie i ustawieniach. Z pewnością nie będzie miał na ten mecz takiej motywacji, jak w polskiej lidze. Z resztą rzuciła mi się w oczy pewna statystyka, która najlepiej to zobrazuje. Zeszły sezon był świetny w wykonaniu Krzysztofa. W rankingu najskuteczniejszych polskiej Ekstraligi zajął drugie miejsce ze średnią 11,88 punktu na mecz, a w cyklu Grand Prix zajął drugie miejsce i został wicemistrzem świata. W tym samym czasie ścigał się w Szwecji w barwach Vastervik i tam już nie było tak kolorowo. Został sklasyfikowany dopiero na 21 miejscu ze średnia... 7,44 punktu na mecz. Co do dzisiejszych zawodów, rywale może nie z najwyższej półki, jednak solidny europejski poziom. Wystarczy wymienić nazwiska Vaculik, Jonsson, Korneliussen i już wiemy, że o jakieś większe punkty nie będzie tu łatwo. Również Nilsson błysnął ostatnio w Anglii, a za nim dobry sezon na szwedzkich torach. Parowo nie najlepiej, bo 2x Aspgren, Okoniewski i Musielak. Młody Szwed jednak nie jest jakimś anonimem. W zeszłym sezonie regularnie reprezentował Vargarnę i rozgrywki zakończył ze średnią 6 punktów na mecz. Okoniewski i Musielak no to już uznane marki i Kasprzak wcale nie musi z nimi wygrywać. Może, ale mimo wszystko myślę, że wyżej wymienione argumenty przyczynią się do słabszego meczu w wykonaniu Polaka.
Kupon #24 365
Artiom Łaguta (-2) - Joonas Kylmaekorpi 1 @2.05
Stawka: 5/10
Ew. wygrana: 10.25j.
Bilans: ⛔5j.
Bilans tematu: ✅10.73j.
Postanowiłem poszukać czegoś również w meczu Indianerny z Dackarną, gdyż spotkanie to będzie transmitowane na żywo w Eurosporcie 2 (pierwotnie miało być właśnie Lejonen z Kasprzakiem kontra Rospiggarna, ale pogoda w Gislaved bardzo niepewna i postanowili zmienić plany). Nie widzę tutaj większych szans na jakieś konkretne punkty Fina. Ciężko o nie, gdy kolegami z pary będą Jason Doyle i Nicki Pedersen, a rywalami m.in. Lindgren, Protasiewicz czy właśnie Łaguta. W zasięgu Joonasa pozostają Lindbaeck (choć daje większe szanse Szwedowi), parowy Max (również nie na pewno) i raczej pewniaczek Mellgren. Tak więc u mnie w zeszycie Kylmaekorpi ma maksymalnie 3 punkty. Prawie tyle, ile średnio zdobywał na tym torze w zeszłym sezonie (2 i 6, a 6 tylko dlatego, że było wtedy ZZ i dostał start więcej). Przy takim dorobku nie wiem czy jest jakikolwiek sens poruszać temat punktów Łaguty. Artiom dał próbkę swoich obecnych możliwości pod koniec kwietnia w meczu Grudziądza z Gorzowem - komplecik 14+1. Myślę, że tutaj również spokojnie może zakręcić się koło dwucyfrówki.
Kursy jakie są, każdy widzi więc ostrożnie ze stawkami.
Ehh idzie co raz gorzej. A byłem w miarę pewny tego drugiego beta. :/

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #25 betsafe
Poole (-12,5) - Wolverhampton 1 @1.80
Ew. wygrana: 9j.
Bilans: ✅4j.
Bilans tematu: ✅14.73j.
Główny i chyba jedyny kompletnie przekonujący mnie do grania tego typu argument to oczywiście brak lidera Wilków Petera Karlssona. Bez niego drużyna traci wszelkie szanse na zwycięstwo w tym spotkaniu. Myślę, że Piraci nie dadzą im zdobyć nawet punkciku, gdyż tym samym zrewanżowaliby się za przedwczorajszy mecz, gdzie polegli 55:38. Motywacja powinna być zatem nie mała, aby powtórzyć taki wynik, tylko że w drugą stronę. Na domiar złego (nie dla mnie oczywiście) za &#39;Pikeja&#39; nie może startować Fredrik Lindgren, który ma drugą wyjazdową średnią w zespole. Tak więc Karlssona zastępować będzie raczej słaba na wyjazdach druga linia. Tak prezentują się słynne już w moich analizach średnie w zespole przyjezdnych:

Żaden z uczestników dzisiejszego meczu nawet nie zbliżył się do granicy 2 punktów na bieg w delegacjach. W takim wypadku nie może tu nastąpić nic innego jak wysoka wygrana gospodarzy. Jej głód powinien być ogromny, bo Piraci wygrali u siebie tylko raz, 8 kwietnia. A jest to drużyna o zdecydowanie większym potencjale. Widzę tutaj +20 w stronę Poole.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #26 365
Kim Nilsson over 8 @1.90 365
Ew. wygrana: 7.6j.
Bilans: ✅3.6j.
Bilans tematu: ✅18.33j.
Nilsson podłapał chyba jakąś kosmiczną formę na Wyspach. W ostatnim, przedwcześnie przerwanym meczu z Coventry zdobył ponad połowę punktów całej ekipy (13/24, ale liczymy 10, bo jechał z jokera; oczywiście w czterech startach). Jeszcze większy szacunek budzi to, że było to na wyjeździe, a w delegacjach Szwed do tej pory był dużo słabszy niż na swoim torze. Tutaj ma średnią biegopunktową na poziomie 2,381. Znaczy to tyle, że po prostu rzadko nie przyjeżdża pierwszy. Dobrą dyspozycję potwierdził 1 maja również w starciu z Bees: 2. Kim Nilsson - 11 (3,3,2,3). Mimo to Młoty przegrały, ale Nilsson i Kennett wygrywali z rywalami. Zaryzykuję więc stwierdzenie, że Szwed jest pewniakiem na tym torze i może wygrać z każdym. Dzisiaj myślę nie ma jakichś trudnych biegów. Na SF oczywiście znowu nieprawidłowa rozpiska, prawidłowo wygląda to chyba tak:
Schlein-Nilsson vs Watt-Holder
Nilsson-Ellis vs Holder-Starke
Nilsson-Ellis vs Gomólski-Blackbird
Schlein-Nilsson vs North-Karlsson
Parowi to gość Schlein i junior Ellis i myślę, że spokojnie będzie przyjeżdżał przed nimi. Watt spokojnie do zrobienia, bo po powrocie po kontuzji na razie jedzie kupę. Starke to jeden z gorszych juniorów w lidze i pokonanie go będzie obowiązkiem. North, Gomólski i Blackbird prezentują solidny poziom, ale nie myślę, że na tyle wysoki, aby pokonać Nilssona w takiej formie na jego torze. Największe problemy będą z Holderem i Karlssonem, ale linia nie jest za wysoka i daje trochę zapasu strat.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #27 STS
Rosja wygra RK DPŚ w Landshut @1.85
Ew. wygrana: 8.14j.
Bilans: ✅3.14j.
Bilans tematu: ✅21.47j.
Mega promocja według mnie. Zdecydowany lider w postaci Sajfutdinova i wyrównana druga linia na poziomie dużo wyższym od rywali. Kułakow, Tarasienko i Biełousow to sprawdzone w Polsce nazwiska. Z pewnością gwarantują wyższą zdobyć punktową niż wszyscy rywale oprócz Zagara i może Smolińskiego. Rosjanie powinni sobie tutaj spokojnie poradzić i zdecydowanie wygrać.
Kupon #28 Fortuna
Polska - Australia 1 @1.18
Szwecja - Wielka Brytania 1 @1.7
AKO: 2.01
Ew. wygrana: 10.61j.
Bilans: ✅4.61j.
Bilans tematu: ✅26.08j.
&#39;Brytyjczycy&#39; w składzie Schlein-Lambert raczej nie mają tutaj czego szukać. Widać, że mają kompletnie wywalone na ten turniej. Jonasson, Ljung i Sundstroem nie powinni mieć większych problemów tak w pojedynku bezpośrednim, jak i całych zawodach, aby przywieźć Brytoli za plecami. Brać to póki kurs sie trzyma, bo za godzinę-dwie będzie 1.2, albo w ogóle zniknie.
Na dokładkę Polacy w parze z Kangurami. Watt i Fricke nie będą zbyt naszym przeszkadzać.
Pięknie. :cool:

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #28 365
Pedersen over 10 @1.83
Ew. wygrana: 9.15j.
Bilans: ✅4.15j.
Bilans tematu: ✅30.23j.
Bardzo dziwi mnie, że nikt jeszcze nie podał tego typu. Nicki przecież jest w kosmicznej formie. Udowodnił to wczoraj w Esbjergu, a w pierwszych dwóch kolejkach robił po 14 punktów. Niby tylko u siebie, ale przecież jeździł nie tak dawno w Gorzowie i doskonale zna ten tor. Patrząc na rozpiskę biegową, myślę, że 10 jest spokojnie w jego zasięgu już przed nominowanymi. Parowy Jonasson raczej rozczarowuje u progu sezonu. Ponownie powołam się na wczorajsze zawody w Esbjergu, gdzie Szwed kiepsko się zaprezentował. A kiepsko to mało powiedziane, jeśli zestawimy to z wynikiem Pedersena (6-16). Na ostatni rozstawiony bieg Nicki do pary dostaje Smektałę i raczej nie ma co tutaj myśleć o stracie punktów. Poważne zagrożenie ze strony rywali to chyba tylko Zmarzlik, gdyż trio Zagar, Iversen i Kasprzak nie są w takiej dyspozycji, jak w zeszłym sezonie. Pedersen jest w takim gazie, że powinien przywieźć ich za plecami.
Kupon #29 365
Leszno +4 @1.72
Ew. wygrana: 6.9j.
Bilans: ✅2.9j.
Bilans tematu: ✅33.13j.
Idąc tym tropem i mając na uwadze powrót Emila Sajfutdinova, stawiam również na zwycięstwo gości. Emil, Nicki i Pawliccy prezentują bardzo wysoką formę w odróżnieniu od jeźdźców Stali. Byki biorą ten mecz, a mistrz nadal zostanie z niczym. Po namyśle, zabezpieczam się opcją z delikatnym handi.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #30 365 ✅
Nick Morris (-2) - Josh Grajczonek 1 @2.37
Ew. wygrana: 9.48j.
Bilans: ✅5.48j.
Bilans tematu: ✅38.61j.
Szczerze mówiąc czekałem na coś innego odnośnie oferty do tego meczu. Polowałem na over Cooka i niższą linię na handi. Tutaj jednak kurs przyciągnął moją uwagę. Morris to obecnie trzeci najskuteczniejszy jeździec ligi. Co prawda na wyjeździe &#39;tylko&#39; 1,769, ale jest to uwarunkowane tym, że tych wyjazdów było dopiero 2, a w tym pogrom z Lakeside, gdzie cała drużyna pojechała po prostu fatalnie. Oprócz tego był mecz w Kings Lynn z bardzo mocnymi u siebie Gwiazdami, gdzie Morris przywiózł 11 punktów. Dziś również powinien być liderem swojego zespołu. W parze jeździć będzie z Zengotą, który jest bardzo kiepski na wyjazdach i Batchelorem, który niby błysnął w niedzielę w Rybniku, jednak w Anglii zawodzi po powrocie po kontuzji. Najlepszym dowodem jest mecz z 7 maja, kiedy to Swindon było gospodarzem i Troy na swoim torze zdobył zaledwie 4 punkty. Grajczonek z kolei ma bardzo trudnych parowych. Nie spodziewam się, aby przyjeżdżał przed Nichollsem czy Cookiem, którzy u siebie są piekielnie mocni. W bezpośrednich pojedynkach, a będzie ich dwa, spodziewam się zwycięstw Nicka. We wspomnianym meczu obu ekip było 1:1, lecz w ostatnim biegu Morris zaliczył jakąś wpadkę i przyjechał ostatni, co zdarza mu się ostatnio bardzo rzadko. Nie bez znaczenia będzie również fakt, że Grajczonek niemal na pewno pojedzie zaledwie 4 biegi, a Morris ma duże szanse na dodatkowy start.

Otrzymane punkty reputacji: +22
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #31 STS
Kings Lynn Stars (-10,5) - Wolverhampton Wolves 1 @1.80 o 1 punkt przegrane w ostatnim biegu ! ????
Holsted - Grindsted 1 @1.15
AKO: 2.07
Ew. wygrana: 9.10j.
Bilans tematu: ✅33.61j.
Wahałem się czy grać, czy czekać na to, co zaproponuje całoroczny, ale wątpię, że popełnią taki błąd. No przynajmniej według mnie błąd. W ekipie Wilków tylko Peter Karlsson pokazuje coś na wyjazdach. Jest on jednak po więcej czy mniej udawanej chorobie, co również powoduje, że STS wystawił na niego linią o/u na poziomie 6,5... Nie wiem czy coś jest na rzeczy, jednak nie przejmuje się tym, gdyż Szwed jest chyba jedynym, który może dzisiaj solidnie zapunktować. Oprócz tego mamy Thorssella, Wellsa i gościa Howartha. Każdy z nich jest bardziej lub mnie słaby w delegacjach. średnie biegopunktowe to odpowiednio 0,889, 1,474, 1,389. Druga linia Gwiazd po prostu zmiażdży tę Wilków. Oprócz tego, uznawany przed sezonem za lidera, Fredrik Lindgren ostatnimi czasy bardzo zawodzi. Ostatnie wyjazdy to 5 i 6 punktów, a ogólnie średnia na poziomie 1.6. Juniorzy to Blackbird i Bates. O ile ten pierwszy może coś powalczyć, to nie należy spodziewać się dużej zdobyczy po tym drugim. Tak więc w moim odczuciu Wilki mają tutaj tylko dwie, i tak niepewne, strzelby. W zestawieniu z tym, co prezentują u siebie Gwiazdy, nie daje to większych szans na sukces. Ekipa Kings Lynn jest w gazie. świadczy o tym ostatnia domowa wygrana z liderem z Coventry w stosunku 49:41 i pewny triumf w delegacji z Leicester 34:50. Iversen mimo, że zawodzi w lidze polskiej, świetnie prezentuje się na swym domowym torze w Anglii. Optymistyczną prognozą może być również jego wczorajszy występ w Szwecji, gdzie zdobył czyściutki komplet punktów. Oprócz PUKa średnie na poziomie 2+ u siebie mają Lambert i Schlein. Niewiele do niej brakuje juniorowi Kerrowi, który myślę, że u siebie będzie powstrzymywał niezłego Blackbirda. Druga linia to kolejni Duńczycy - Bjerre i Porsing. Średnie co prawda ledwo powyżej 1,5, jednak jak wspomniałem druga linia Wilków jest i tak dwa razy gorsza i powinni oni z nimi wygrywać. Ostatnio Wilki przegrywały w takim stosunku ze Swindon i Poole i myślę, że podobnie będzie z będącymi w dobrej formie Gwiazdami.
Do tego typu można dorzucić mecz z ligi duńskiej, gdzie Holsted będzie podejmować Grindsted. Nicki Pedersen, Klindt, Rasmus Jensen i Kasper Lykke Nielsen to nieźli rajderzy. Z pewnością taki zestaw gwarantuje więcej niż Jepsen Jepsen i Mirosław Jabłoński. Reszta jeźdźców odegra moim zdaniem &#39;mniejszą&#39; rolę w tym spotkaniu. Holsted na swoim torze powinno spokojnie wygrać. Ako @2+.

Otrzymane punkty reputacji: +21
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #32 365
Robert Lambert (-3) - Jacob Thorssell 1 @2.10
Ew. wygrana: 10.5j.
Bilans: ✅5.5j.
Bilans tematu: ✅39.11j.
Handi wysokie, ale myślę, że spokojnie do pokrycia. Nie mam wątpliwości, że Lambert będzie lepszy w dwóch bezpośrednich pojedynkach, a to już mamy +2 punkty. Myślę tak, gdyż Thorssell to obecnie jeden z najgorszych zawodników ligi. Średnia na poziomie 1,088 to wstyd dla zawodnika, który zapowiadał się na solidnego rzemieślnika ligi angielskiej. Jeszcze gorzej jest na wyjazdach, bo tam Szwed nie dobił nawet do granicy 1 punktu. Fatalna statystyka. Lambert z kolei sklasyfikowany jest na piątym miejscu najskuteczniejszych jeźdźców. U siebie 2,364 punktu na bieg. Obecnie statystyka ta jest lekko przekłamana, gdyż młody Brytyjczyk w pierwszym meczu u siebie zrobił komplet 16+2, a w kolejnych meczach 8, 6, 6. Wielu w tym momencie pokręciłoby nosem, gdyż wyniki te nie budzą jakiegoś szacunku, jednak nie ja. Co naprawdę warte uwagi to to, że młody Lambert w każdym z tych meczów miał w parze bardzo silnego juniora Lewisa Kerra. W tym spotkaniu będziemy mieli zmianę w ekipie Gwiazd na pozycjach juniorskich i Lambert pojedzie nie z zawodnikiem ze średnia domową na poziomie 1,875, a z młodym Ashleyem Morrisem czyli obecnie najgorszym ze sklasyfikowanych zawodników w lidze (średnia u siebie 1,00 wyrobiona głównie na juniorach przyjezdnych). Nie ma takiej opcji, aby Lambert tracił na nim punkty, w przeciwieństwie do poprzednich meczów. Z kolei Thorssell na domiar, dla siebie, złego pod szóstką ma Blackbirda czyli jednego z lepszych jeźdźców Wilków i tu z kolei nie widzę większych szans, aby Szwed te punkty zdobywał. Podsumowując Lambert jest zdecydowanym &#39;pewniakiem&#39; w pojedynku bezpośrednim i będzie miał znacznie łatwiejsze pozostałe biegi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #33 STS
Kasprzak - Doyle 2 @1.90
Jonsson - Batchelor 2 @2.25
Hancock - Hampel 2 @1.90
Stawka: 2/10
AKO: 8.12
Ew. wygrana: 14.29j.
Bilans: ⛔2j.
Bilans tematu: ✅37.11j.
Taki troszkę wariat, ale jak na moje, to z nie tak małymi szansami. Gram tak, bo nie miałem ani dzisiaj, ani nie będę miał jutro czasu na jakieś wnikliwe analizy. Czekamy na ligową niedzielę.
2/3

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #34 365
Kasprzak poniżej 8 @2.20
Ew. wygrana: 8.8j.
Bilans: ⛔4j.
Bilans tematu: ✅33.11j.
O formie Krzysztofa wszystko zostało już napisane. W obecnej dyspozycji w jego zasięgu są chyba tylko Lahti, Harris, Jonasson i powracający po kontuzjach Jonsson i Batchelor. Debiutuje na tym torze, a skoro nie wie jak poustawiać sprzęt na znane mu tory w Polsce, to nie wiem co będzie się z nim działo gdzieś, gdzie jedzie pierwszy raz. KK nie wyszedł jeszcze z dołka i półfinał w jego wykonaniu będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Widzę tutaj max 5 punktów w wykonaniu Polaka.
Przynajmniej szybko i bez złudzeń. Fatalny turniej pod każdym względem. Chyba nie ma co się tykać tego GP, bo cuda nie widy.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #35 STS
Adrian Gomólski over 7,5 @1.90
Ew. wygrana: 8.36j.
Bilans tematu: ✅28.11j.
W całorocznym linia punkt wyżej z kursem 1.83. I z tym bardziej bym się zgadzał. Adrian pokazał się z bardzo dobrej strony w meczu u siebie, gdzie przywiózł 14 punktów, a później nie przyniósł wstydu, robiąc 9 w Łodzi. W parze ma Kościucha i Thorssella i moim zdaniem spokojnie powinien przyjeżdżać przed nimi. We wspomnianym meczu w Gnieźnie, gdy również jeździł z Norbertem w parze przyjeżdżał przed nim 4/4 razy. Thorssell prezentuje formę gorszą od fatalnej na Wyspach i nie spodziewam się po nim dzisiaj choćby pięciu punktów. Ze strony krakowskiej Gomólski powinien ogrywać takich jeźdźców jak Hansen, Pytel i Wawrzyniak, gdyż jest po prostu dużo mocniejszy. A to już wystarczy, by pokryć tę linię przed nominowanymi.
Po kapitalnej serii przyszedł kryzysik więc przerwa.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Typowałem sobie na boku, żeby nie wciągać was w moje porażki i wyszło zupełnie inaczej niż myślałem: http://static.pokazywarka.pl/i/5881409/937646/bez-tytulu.jpg :razz: Skuteczność chyba wróciła na właściwe tory. Oczywiście nie wliczam tego do statystyk, ani nie mam zamiaru się chwalić. Chodzi o to, żebyście mieli jakiś pogląd na aktualną &#39;formę&#39;, bo to, co widać wyżej, raczej nie przekonuje do grania moich typów... :razz: A dzisiaj mam ich dwa, ale znając złośliwość losu, zagram je raczej lekko, bo jako, że je podaje &#39;publicznie&#39; to karta może znowu się odwrócić. :razz:
Kupon #36 STS
Grindsted - Fjelsted 2 (-2,5) @1.80
Mroczka over 7,5 w pięciu startach @1.80
AKO: 3.24
Ew. wygrana: 8.55j.
Bilans: ⛔3j.
Bilans tematu: ✅25.11j.
Fjelsted na 4/5 pozycji ma lepszego zawodnika. Jedynie Kikkenborg pokazał się ostatnio z dobrej strony i zapewne okaże się lepszy od młodziutkiego Hansena. A tak... Kildemand obecnie w dużo lepszej formie od Jepsena Jensena, Busk Jakobsen to już uznana marka w polskich niższych ligach, gwarantujący jakiś poziom w przeciwieństwie do anonimowego Frederiksena. Pieszczek zapewne będzie groźny i zrobi trochę punktów, jednak wyżej cenię Hougaarda. Jest to dla mnie pewny punkt tej ekipy i spodziewam się co najmniej 12 oczek z jego strony. W tych trójkach widzę dużo większy potencjał po stronie dzisiejszych gości. Na pozostałych pozycjach jest on bardzo porównywalny, ale chyba na niewielką korzyść gospodarzy. Jednak nie na tyle, aby zniwelować przewagę Fjelsted na pozycjach liderów i &#39;2&#39;.
Z kolei Mroczka nie jest bez szans ze swoim silniejszym parowym, bo Korneliussen nie prezentuje tak dobrej formy, jak w zeszłym sezonie. Jadąc z Tobiasem Thomsenem czy Jonasem Andersenem powinien spokojnie przyjeżdżać przed nimi. U rywali spokojnie do objechania będący w fatalnej formie Bech oraz Palm Toft i Jonas Jensen. Czy jest gorszy od Rene Bacha również nie jest powiedziane, nawet w Danii. Przy takim scenariuszu powinien zakręcić się na poziomie około 9 punktów po pięciu startach. Artur pokazał się z kapitalnej strony w niedzielę w Ekstralidze i powinien kontynuować swoje dobre występy, gdyż pewność siebie jest w jego przypadku bardzo potrzebna (był brany trochę jako zapchajdziura do tarnowskiej ekipy).
Można się było tego spodziewać... :/ Z 50%owego yieldu w maju robi się zapewne poniżej 10.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #37 bet365
Swindon (-2) - Leicester 1 @1.83
Ew. wygrana: 11j.
Bilans: ✅5j.
Bilans tematu: ✅30.11j.
Leicester jest strasznie cienkie. Potężne zawirowania ze składem sprawiają, że Lwom nie wiedzie się dobrze. Ostatnio dwie domowe porażki i to zdecydowane, bo różnicami 6 i 16 punktów. Do tej pory dwa wyjazdy, co prawda bardzo dawno, ale oba sromotnie przegrane 27 i 18 punktami. Swindon po porażce w pierwszy meczu u siebie, po kolei pokonywało Lakeside (+4), Kings Lynn (+18), Wolverhampton (+13) i Belle Vue (+6), a ostatnio dobrze zaprezentowali się na torze Asów, przegrywając zaledwie dwoma punktami. Wszystkie te ekipy, które odjeżdżały ze Swindon z niczym, moim zdaniem dysponują większym potencjałem niż Lwy z Leicester. Mają one przede wszystkim potężną dziurę w postaci Lewisa Bridgera, który nigdzie nie ścigał się od zeszłego roku oraz jednego z najsłabszych juniorów ligi Simona Lamberta, który wyjazdową średnią ma na poziomie 0,375... Do tego słabo w Anglii prezentują się Walasek i Woźniak. Ten drugi nawet nieźle ostatnio zaprezentował się w domowej potyczce, jednak nie sądzę, aby powtórzył to na wyjeździe. Z resztą tego samego spodziewam się po Walasku, ten zawodnik jakoś zupełnie nie pasuje mi na Anglię. Pojechał w obu wyżej wspomnianych wyjazdach Leicester i w sześciu biegach zdobył 2 punkty... Nic więcej chyba nie trzeba mówić. Kąsać będą z pewnościa Doyle, Schlein i Newman jednak nie są oni pewniakami do kompletów i kilka wyścigów z jeźdźcami Robins z pewnością przegrają. Swindon dominuje i na pierwszej linii, i na drugiej, i mimo wszystko na pozycjach juniorskich. Wright jeździ na swoim torze całkiem nieźle i może powalczyć z Newmanem, a skoro mecz jest w Swindon to Rose będzie z pewnością lepszy od Lamberta.
W składzie Robins zabraknie Petera Kildemanda i będzie stosowane za niego ZZ. Ale czy to naprawdę aż tak duże (jakieś na pewno) osłabienie, gdy jechać za niego mogą i kapitalny Morris (druga średnia w lidze, pewniak na ten tor, z resztą pisałem wyżej o nim), i Batchelor, który ostatnio już nieźle zaprezentował się w lidze i w GP, a wcześniej bardzo dobrze w Polsce. Również Howarth jest u siebie bardzo pewnym punktem. Średnia na poziomie 1,857 przy zawodniku z numerem 2 mówi sama za siebie. Do tego mamy Zengotę - również bardzo solidne 1,882.
Swindon nawet mimo ZZ powinno spokojnie uporać się z Leicester i brałbym tutaj nawet handi na poziomie -6.
Kupon #38 bet365
Zengota (-1) - Walasek 1 @1.80
Bilans tematu: ✅34.11j.
Po analizę zapraszam do działu żużel, zamknąłem se okienko i nie chce mi się szukać i kopiować. :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +9
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #39 bet365
GP Czech: Hampel wygra wyścig 6 @1.80
Bilans tematu: ✅38.11j.
Miałem odpuszczać stawianie GP, bo nie dość, że cykl póki co mało atrakcyjny, to jeszcze ciężko coś wytypować. Tu jednak nie sposób się nie zgodzić i popieram ten typ w stu procentach. Milik i Harris to poziom-dwa niżej niż Hampel. Czech jest zawodnikiem drugiej linii w swoim klubie, a Harris nie łapie się do składu pierwszoligowej ekipy. W porównaniu z Hampelem, najskuteczniejszym zawodnikiem polskiej Ekstraligi, naprawdę wypadają blado. Iversen nie dość, że fatalna forma (średnia w E-lidze 1,500, Hampel 2,867), to jeszcze czwarte, teoretycznie najgorsze na tym torze, pole. Aktualna forma tych zawodników i warunki torowe sprawiają, że faworyt może tu być tylko jeden. Hampel.
Planowo.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #40 bet365
Hougaard (-1) - Nicholls 1 @1.76
Ew. wygrana: 7.07j.
Bilans tematu: ✅34.11j.
Przedziwne zestawienie. Dwójka o całkiem różnych formach. Zamierzam to wykorzystać. Duńczyk prezentuje się znakomicie na początku tego sezonu. 11+1 na inaugurację w Gnieźnie czy 14+1 u siebie z Łodzią to wyniki, które budzą szacunek. Po drodze zdarzyła się wpadka 4+1 z Rybnikiem, co zapewne jest powodem zestawienia takiej pary przez buka, jednak Hougaard zaliczył wtedy upadek i potracił zarówno punkty na wykluczeniu, jak i sprzęt. Wystarczy powiedzieć, że w pierwszym starcie przywiózł wtedy 3. Dzisiaj, podobnie jak z Łodzią, ustawiony pod &#39;2&#39; więc teoretycznie o punkty powinno znowu być łatwiej. W parze ma Woźniaka, a potem dostaje Miśkowiaka, z którymi z pewnością kilka oczek zgubi. Jednak nie martwi mnie to, gdyż spodziewam się, że przede wszystkim będzie wygrywał z rywalami,a nie będzie robił tego Nicholls. W zasięgu Duńczyka na tym torze z pewnością są wszyscy z Ostrowian, a spokojnie radzić sobie powinien z Michelsenem, Borowiczem i właśnie Nichollsem. Z pewnością urwie też trochę punktów Szczepaniakom, którzy nie są jakimiś pewniakami, szczególnie na wyjazdach. Przejdźmy teraz do rywala. Anglik prezentuje się bardzo słabo u progu sezonu. 6 punktów w Daugavpils, 6 u siebie ze słabym Krakowem i zaledwie 4 u siebie z Rybnikiem. A to wszystko zawsze w pięciu startach. Anglik najprawdopodobniej nie trafił ze sprzętem na polską ligę. W konsekwencji takich wyników, nie spodziewam się, aby odgrywał tu dzisiaj większą rolę, chyba, że przy szukaniu przyczyn porażki Ostrowian. W aktualnej formie niewykluczone jest, że pokona tylko Jóźwika, bo parowi Michał Szczepaniak i Rune Holta to chyba obecnie najlepsi z Ostrowian, a rywale na swoim torze nie zwykli tracić dużo punktów.
Jak szkółkowicz się po upadku prezentował...

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #41 bet365
Leszno -12 @2
Grudziądz -6 @1.95
Wrocław -6 @1.83
Stawka: 1/10
AKO: 7.15
Ew. wygrana: 7.15j.
Bilans: ⛔1j.
Bilans tematu: ✅33.11j.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #42 bet365
Hampel over 12 @1.80
Ew. wygrana: 7.2j.
Bilans tematu: ✅29.11j.
Hampel w Ekstralidze to jest rakieta, kosmiczny sprzęt i kosmiczna forma. Wczoraj potwierdził to dobrze prezentując się w GP Czech. Dzisiaj powinien zakręcić się znowu w okolicach kompletu, gdyż jeźdźcy Stali są w kiepskiej formie. Znowu, bo do tej pory robił to w każdym meczu, czy to u siebie, czy na wyjeździe: 13 u siebie z Rzeszowem, 15 u siebie z Toruniem i 14+1 we Wrocławiu. W parze ustawiony z Jonssonem, który póki co radzi sobie raczej kiepsko i to na Jarku będzie spoczywał ciężar zdobywania punktów. Dysponujący kapitalnym startem Hampel powinien puszczać sprzęgło i gnać w każdym wyścigu po 3 punkty. Naprawdę nie wiem, kto mógłby mu dziś w tym przeszkodzić. Iversen, Zagar i Kasprzak, mający być liderami Stali, prezentują się, jak na nich, fatalnie, przez co Gorzów po czterech meczach ma 0 punktów na swoim koncie. Powalczyć z Jarkiem może chyba jedynie Zmarzlik, jeśli nie powtórzy zeszłorocznych, słabszych, występów, kiedy zdobywał zaledwie 3 i 8 punktów w 5 startach. Co ważne w przypadku Jarka raczej nie może być mowy o żadnym wykluczeniu, taśmie czy defekcie, gdyż jest zbyt doświadczonym zawodnikiem z bardzo dobrym teamem. Są to derby więc motywacja powinna być duża, a więc i Hampel powinien znowu cieszyć kibiców skuteczną jazdą i zdobyć 13-14 punktów.
Jak już to nie wejdzie, to chyba zostanę tylko przy BEL.
I wykluczenie w pierwszym starcie, a potem 3,3,3,3. No jakieś fatum dzisiaj. :/

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #43 STS
Peter Karlsson over 9,5 w czterech startach @1.80
Ew. wygrana: 7.92j.
Bilans: ✅2.92j.
Bilans tematu: ✅32.03j.
Kupon #44 STS
Coventry (-16,5) - Kings Lynn Stars 1 @1.80
Ew. wygrana: 7.92j.
Bilans: ✅2.92j.
Bilans tematu: ✅34.95j.
Kupon #45 STS
Szymon Woźniak over 6,5 w czterech startach @1.85
Ew. wygrana: 4.88j.
Bilans: ✅1.88j.
Bilans tematu: ✅36.83j.
ANALIZY: http://forum.bukmacherskie.com/f66/british-elite-league-2015-a-120014-7.html#post5395362
Tylko BEL !!
e: Z rozpędu wliczyłem sobie bez podatku, już poprawione. :razz:

Do góry Bottom