>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Żużel polski i angielski

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #73 Bet365
Hancock over 13 @1.85
Stawka: 5/10
Ew. wygrana: 9.25j.
Bilans: ⛔5j.
Bilans tematu: ✅32.79j.
Ehh znowu się dałem namówić na czyjś typ. :/

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #74 bet365
Holder over 7 @2.15
Stawka: 4/10
Ew. wygrana: 8.6j.
Bilans: ✅4.6j.
Bilans tematu: ✅37.39j.
Całoroczny ma Crispiego za kogoś pokroju Morrisa ? Holder spokojnie powinien uciułać tych 8 punktów, gdyż to na nim dzisiaj spoczywa presja lidera Australijczyków. Nie będę tutaj wyrokował z kim wygra, a z kim nie, ale po prostu nie wydaje się, aby zawodnik tej klasy, z takim doświadczeniem woził tutaj ogony. Myślę, że finał to już za wysoka półka dla młodego Morrisa. Dania to nie Anglia i nie ma opcji, że powtórzy tak kapitalny występ. Najprawdopodobniej będzie on dzisiaj zastępowany z taktycznych. To by znaczyło start więcej dla Holdera i nie wyobrażam sobie, aby w sześciu startach nie pokrył on tej linii.

Otrzymane punkty reputacji: +8
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #75 STS
Suchecki over 9,5 @1.85
Polska - Szwecja 1 @1.15 :s
Dania - Australia 1 @1.18
AKO: 2.51
Ew. wygrana: 8.83j.
Bilans: ⛔4j.
Bilans tematu: ✅33.39j.
Suchecki zrobił z Rybnikiem 13 punktów w sześciu startach, jadąc spod czwórki. Dziś będzie podobnie, a rywal jest dużo słabszy. Krakusy nie najlepiej spisują się na wyjazdach. Większość zawodników ma raczej kiepskie starty. Wydaje się zatem, że na gnieźnieńskim &#39;betonie&#39;, gdzie trudno o wyprzedzanie, ponownie zanotują porażkę. Suchecki powinien dziś być jednym z liderów Startu. Liczę również, że będzie przyjeżdżał przed kolegą z pary, bo o ile Thorssell zanotował całkiem niezłe występy w ekipie Orłów, o tyle nadal jest zawodnikiem, który kompletnie mnie nie przekonuje. Robił tam punkty na defekcie Karpowa, wykluczeniu Lebiediewa czy słabszych kolegach z pary. Co więcej oba te mecze były na wyjeździe. Nie widzę go na takim poziomie na owalu przy Wrzesińskiej. To Suchecki powinien wieść prym w tej parze.
Typy na podbitkę w miarę dobrze opisane tutaj: http://forum.bukmacherskie.com/f66/druzynowy-puchar-swiata-2015-a-122052-3.html#post5434038
Łooł widzę, że ktoś mnie do VIPów wrzucił. Oby nie za szybko. ???? No to trzeba się jeszcze bardziej starać. ????

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #76 STS
Vaculik over 9,5 w czterech startach @1.90
Ew. wygrana: 8.36j.
Bilans tematu: ✅28.39j.
Ostatnie występy Vacula to 2 czerwca - 5. Martin Vaculik - 18 (3,3,3,3,3,3) w Szwecji u siebie z Vetlandą, 4 czerwca - 9. Martin Vaculik - 15 (3,3,3,3,3) w Polsce u siebie z Toruniem i 8 czerwca Martin Vaculik - 18 (3,3,3,3,3,3) w jakimś ogórkowym turnieju w Żarnowicy. Ten zawodnik to obecnie jakaś maszyna do robienia punktów. Kto dzisiaj może mu zagrozić ? Chyba tylko Kildemand. Ani Kasprzak w obecnej formie, ani Okoniewski, ani Musielak po kontuzji, ani tacy jeźdźcy jak Aspgren czy Thornbloem nie powinni dziś &#39;wąchać spalin&#39; Vaculika. Parowi raczej również powinni się znowu skupiać, aby przywozić 4:2, gdy Martin wygrywa, a nie &#39;przeszkadzać&#39; Słowakowi. Martin powinien znowu puszczać sprzęgło i gnać do przodu i moim zdaniem nie straci więcej niż 2 punkty w rozstawionej fazie meczu. Jest na to obecnie za mocny.
Kurs zaraz poleci do 1.70.
Cały team jechał słabo, mecz przegrany, to i Vacul może coś testuje, albo po prostu jest dziś słabszy. Choć nie chce mi się wierzyć, że nic nie jest na rzeczy, gdy taki as, jak Aspgren &#39;mija go, jak rowerzystę&#39;... Jedynym rozwiązaniem jest całkowite odpuszczenie tej śmiesznej ligi.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #77 bet365
Harris - Nicholls 1 @1.80
Ew. wygrana: 9j.
Bilans tematu: :plus:23.39j.
Harris zwyżka formy, Nicholls na odwrót. Scott to obecnie jeden z najgorszych zawodników naszej Nice PLŻ ze średnią na poziomie 1,316. Co prawda Harris nawet nie łapie się do składu rybnickiego ROWu, jednak jest to spowodowane tym, że po prostu jest tam już ustalona ekipa, która jedzie i jedzie dobrze. Harris jest pierwszy w pogotowiu, na wypadek jakiejś kontuzji. Anglik jest bowiem w całkiem dobrej formie. Pokazał to w Drużynowym Pucharze Świata i dobrą jazdą w lidze angielskiej.
Scott z kolei stał się na Wyspach typowym średniakiem. O ile nie gorzej, bo jego ostatni występ to zaledwie 3 punkty. Dwucyfrowej zdobyczy dla swego teamu nie ujechał od 20 kwietnia. Myślę, że już nie w głowie mu DK na zawody w Cardiff i dziś nie będzie liczył się w walce o zwycięstwo.
Kupon #78 bet365
Worrall - Compton 1 @1.66
Ew. wygrana: 8.33j.
Bilans: ✅3.33j.
Bilans tematu: ✅26.72j.
Steve Worrall bardzo dobrze radzi sobie w Elite League. Jak na juniora średnia biegopunktowa na poziomie 1,739 to bardzo dobry rezultat. Ostatnie jego wyniki w barwach swego zespołu to: 6. Steve Worrall - 8+1 (3,1,2*,2) na wyjeździe i 6. Steve Worrall - 10+2 (3,2*,3,2*,u) u siebie. Jechał on również nie tak dawno właśnie na torze w Wolverhampton, w barwach Kings Lynn: 7. Steve Worrall (gość) - 14 (2,3,3,3,3,0). Taki wynik, jadąc przeciwko zawodnikom, którzy ścigają się tam na co dzień... Szacunek.
Worrall jeździ również szczebel niżej - w Premier League. Ostatnie 3 mecze to 13, 9 i 10 punktów. Zdecydowanie wyróżniający się zawodnik.
Z kolei Andre Comtpon - mimo rocznika 1977 trochę anonimowy dla mnie zawodnik (może dlatego, że sam jestem prawie połowę młodszy), jeździ tylko w Premier League, gdzie również notuje niezłe występy. Jego Sheffield Tigers ostatni mecz odjechało 4 czerwca, a poprzednie dopiero 15 i 14 maja (dość mało jazdy). Zdobywał on w tych potyczkach 7, 6 i 10 oczek. Przyzwoicie, ale jednak nie jest to ta półka, którą reprezentuje młody Worrall.
Myślę, że jeśli nie będzie tu żadnych &#39;niespodzianek&#39; Worrall powinien zakręcić się koło 5 miejsca, a Compton nie odegra tutaj większej roli.
e: Poszukałem wyników półfinałów i już chyba wiem skąd w ogóle wzięła się taka para. Jeden z półfinałów odbywał się właśnie na domowym torze Comptona w Sheffield i zajął tam trzecie miejsce. Tutaj jednak, na obcym torze o podobnej sytuacji nie może być mowy. Z resztą była tam o wiele słabsza obsada w porównaniu z drugim półfinałem, z którego awansował Worrall. Tutaj wyniki półfinałów: http://www.speedwaygb.co/15results/sheffield_07.05.15_res.pdf http://www.speedwaygb.co/15results/kings_lynn_20.05.15_res.pdf
Zawody na zywo w Polsat Sport Extra !
Nie widziałem, ale podobno przez idiotyczne wykluczenie Harris nie dostał się do barażu... Kiepsko idzie na wejściu do Vipków :&lt;

lancev 984

lancev

Użytkownik
Muszę tą szwedzką próbować odrabiać...
Kupon #79 Betsafe
Berntzon under 3,5 @1.70
Lindgren - Jonsson 1 @1.50
Stawka: 3/10
AKO: 2.55
Ew. wygrana: 7.65j.
Bilans: ⛔3j.
Bilans tematu: ✅23.72j.
Berntzon fatalnie prezentuje się w tym sezonie Elitserien. Jego dotychczasowe dorobki to 2+1 w czterech startach u siebie z Dackarną, 0 w trzech startach na wyjeździe ze Smederną (która do tej pory wygrała tylko właśnie z Lejonen i jest ostatnia w tabeli) i w ostatnim meczu swojej drużyny nie wystąpił. Teraz mamy wyjazd do jednej z silniejszych drużyn ligi i sukcesu młodemu Szwedowi ponownie nie wróżę. Biegi z jego udziałem:
1. Ljung, Musielak, Woffinden, Berntzon
6. Berntzon, Sajfutdinov, Musielak, Jonasson
9. Zmarzlik, Berntzon, Thorssell, Musielak
12. Kildemand, Jonasson, Berntzon, Zmarzlik
Nie ma się co oszukiwać. W jego zasięgu pozostają jedynie Thorssell i może raz przyjedzie przed Musielakiem. Na obcym torze nie widzę go nawet przed Ljungiem czy wracającym po kontuzji Jonassonem.

Z dwójki Szwedów stawiam na Fredrika. Pojedzie on z pozycji rezerwowego i będzie miał kilka łatwych biegów:
2. Nilsson, Andersson Woźniak, Lindgren
5. Lindgren, Korneliussen, ZZ, Woźniak
10. Woźniak, Lindgren, Vaculik, Lindbaeck
11. Andersson, Woźniak, Lindgren, Nilsson
A w międzyczasie może pojedzie jakiś bieg ze zmiany. Może za złotówę Łagutę, który w Szwecji nie bardzo się stara. A mamy jeszcze ZZ za Schleina...
Jonsson nie potwierdził WCZORAJ dobrej dyspozycji po DPŚ w ostatnim meczu. Zaledwie 6 punktów w pięciu startach z przeciętnym przeciwnikiem. Ogólna średnia wyjazdowa 1,692. No słabo Andreas się prezentuje i myślę, że przy starciach z Lindbaeckiem, Protasiewiczem, Iversenem na ich torze może sobie zbyt nie poradzić. A pierwszym do rezerwy taktycznej z pewnością nie będzie AJ, a Vaculik.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #80 bet365
Ljung (+1) - Musielak 1 @1.57
Ew. wygrana: 6.28j.
Bilans: ✅2.28j.
Bilans tematu: ✅26j.
Ljung całkiem przyzwoicie spisuje się na torze w Vetlandzie. 7 punktów przeciwko Smedernie i 5 z Indianerną. Ta piątka może szacunku nie budzi, ale przegrywał tylko z najlepszymi Hampelem, Woffindenem, Lindbaeckiem i raz wpadka z Nichollsem. Takich, jak Lindgren, Zetterstroem, Przedpełski, G. Łaguta czy również Nicholls przywoził za plecami. Dziś również powinien trochę tych punktów uciułać. Szczególnie łatwy wydaje się być bieg 5: Kenny Wennerstam, Kacper Gomólski, Peter Ljung, Mathias Thoernblom. Powinna być łatwa trójeczka. Oprócz tego pojedynki z Berntzonem i 2 znowu z Gomólskim, z którymi powinien po prostu wygrywać. Również dla wracającego po kontuzji Tofiku będzie sporą konkurencją. Te 7 punktów według mnie zdobędzie. Może powiem tak - POWINIEN zrobić, a jednocześnie jest to suma, którą Musielak MOŻE zdobyć. Bo nie pokona Woffindena, Sajfutdinova czy Zmarzlika, a może również Jonassona i właśnie Ljunga. Nie w takiej formie. Te dodatnie handi rozwiewa moje wątpliwości.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #81 bet365
Łaguta - Korneliussen (+5) 2 @1.66
Pawlicki - Jepsen Jensen (+2) 2 @2.15
AKO: 3.58
Ew. wygrana: 10.74j.
Bilans: ⛔3j.
Bilans tematu: ✅23j.
Połowa czerwca, połowa zysku przepuszczona... Wygląda to póki co tak: Szwecja 1/7, Anglia 1/2, DPŚ 2/4, Polska 2/4. Definitywnie odrzucam już ligę szwedzką, w ogóle nie zaglądam do oferty, żeby nic nie kusiło. :razz: Skupiamy się na Anglii i Polsce. To mi dawało profit w poprzednich miesiącach. Już jutro 2 mecze Elite League i liczę na jakieś dobre bety. No i dwie kolejki polskich lig jeszcze przed nami. Minus w czerwcu jest spory, ale myślę, że uda się jeszcze poprawić sytuację, gdyż okazji powinno być sporo.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #82 STS
Belle Vue (-8,5) - Wolverhampton @1.80
Ew. wygrana: 7.92j.
Bilans: 0 - zwrot
Bilans tematu: ✅23j.
Typ bardziej przeciwko Wolverhampton, które wydaje się, że nie ma kim tu straszyć. 4 ostatnie mecze tego zespołu to tylko 1 wygrana i to jeszcze z półamatorskim składem Lakeside. Przegrywali u siebie i na wyjeździe z Kings Lynn, oba mecze dziesięcioma punktami. Również z póki co najsłabszą drużyną ligi przegrali i to w sposób zdecydowany, bo aż 53:37. A gdyby nie to, że jadący na gościu Garrity zdobył aż 13 punktów to porażka ta byłaby jeszcze bardziej sromotna. Maj w wykonaniu Belle Vue był dużo lepszy. Nieznaczna przegrana na bardzo gorącym terenie w Swindon, wygrana u siebie w rewanżu i wygrana na wyjeździe z Lakeside (które jechało już pełnym składem, nie to co w Wolverhampton). Warto również wspomnieć, że 29 kwietnia zdołali zremisować na torze chyba głównego pretendenta do tytułu - Poole Pirates.
Wspomniałem, że goście nie mają dziś kim straszyć... No tak to wygląda. Formę obniżył Karlsson - we wspomnianych meczach zdobywał 11, 4 i 8 punktów. Lindgren cały czas, z wyjątkiem DPŚ, jeździ słabo. Wczoraj potwierdził to w Szwecji, gdzie wyraźnie brakowało mu prędkości. Freddie od początku sezonu nie przekonuje na wyjazdach w Anglii o czym świadczy średnia 1,655 punktu na bieg. Wells i Thorssell również prezentują się słabo w delegacjach. Nie można dużo spodziewać się po powracających po kontuzjach Musielaku i Blackbirdzie. Tobiasz bardzo słabo zaprezentował się wczoraj w Szwecji, a w Anglii ogólnie nie radzi sobie póki co najlepiej. Ponadto w Manchesterze trochę popadało i myślę, że Polak nie chcąc ryzykować odnowienia kontuzji, nie będzie dzisiaj zbyt waleczny. Podobnie sytuacja może się mieć z Blackbirdem. Pokazał się on z nienajlepszej strony w finale IM WB, który rozgrywany był na jego domowym torze. Podsumowując dzisiejszy skład Wilków - raczej nie ma się czego bać.
A tym bardziej nie ma się czego bać jeśli ma się taką formę, jak riderzy Asów. Na dobrą ścieżkę wrócił Zagar. Pojechał 2 dobre mecze w barwach Gorzowa, a na Wyspach od dłuższego czasu spisuje się bardzo dobrze (z wyjątkiem meczu w Swindon). Oprócz wpadki z Robins ostatnie 4 mecze to 10, 11, 9 i 11 punktów. Myślę, że dziś ponownie możemy liczyć na dwucyfrówkę Słoweńca. Dalej pod dwójką mamy Maxa Fricke, który jest w kapitalnej formie. Były zawirowania w związku z jego obecnością na tych zawodach, ale jego mecz w lidze duńskiej został przełożony i Max na pewno pojedzie. W kapitalnym stylu awansował on do finałów IMŚJ, zdobywając komplet punktów we włoskim Terenzano. Bardzo dobrze jedzie w lidze polskiej w barwach Rybnika (6+2 na wyjeździe i 12 u siebie z liderem). Myślę, że Max złapał dobrą formę i dzisiaj z Zagarem stworzą bardzo mocną parę. Dalej mamy nowego wicemistrza Anglii, który tym samym pojedzie z dziką kartą w GP w Cardiff. Craig Cook z pewnością jest tym faktem niesamowicie umotywowany. Powinien on być ponownie jednym z liderów swojego zespołu, a jeśli będzie miał podobną szybkość, jak we wspomnianym finale, to niewykluczony jest tu nawet komplet. Swoje punkty z pewnością dorzuci również Nicholls. Scott (odobnie, jak Cook) również ma u siebie średnia na poziomie +2 i tych 8-9 oczek nalezy się po nim spodziewać. Dodatkowym atutem będzie tutaj Steve Worrall, który bardzo dobrze prezentuje się w lidze. W Wolverhampton pojechał trochę poniżej oczekiwań, ale myślę, że dziś już będzie dobrze. Jego ostatnie występy w lidze to 8, 10 i 7 punktów.
Skład gospodarzy prezentuje się według mnie bardzo solidnie, czego nie mogę powiedzieć o tym gości. Dlatego też myślę, że zobaczymy tu pewne zwycięstwo Belle Vue, pozwalające na zdobycie pełnej puli punktów.
Dla porównania w całorocznym linia -12.
Od jakiegoś czasu słońce ładnie grzało, myślałem, że pojadą... Taki elaborat maznąłem, a tu taka lipa.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #83 STS
Esbjerg - Holsted (+14,5) 2 @1.80
Ew. wygrana: 7.92j.
Bilans: ✅2.92j.
Bilans tematu: ✅25.92j.
STS śpi i nie wie, że w Holsted jedzie Nicki: http://esbjergmotorsport.com/nyheder/news/nicki-p-alle-vil-vinde/ . SyFy podały taki skład: Holsted: Rasmus Jensen, Damian Baliński, Andrzej Lebiediew, Linus Ekloef, Martin Steen Hansen i na tym chyba bazują. Duński buk na czystą jedynkę daje 1.50 i w tej sytuacji jest to chyba bardziej prawidłowe ustawienie kursu niż 1.03 w STS.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #84 bet365
Zengota (-2) - Masters 1 @1.83 ✅ na farcie, huh, Masters się jednak spisał
Ew. wygrana: 7.33j.
Bilans: ✅3.33j.
Bilans tematu: ✅29.25j.
Ostatnie mecze domowe Grzegorza to 8+2 w czterech startach, 12+2 w sześciu startach, 10 w praktycznie czterech (+ defekt). A ogólnie jest o włos od średniej na poziomie 2,0 na swoim torze. Tak więc myślę, że spokojnie co najmniej siedmiu punktów można tu od niego oczekiwać. Tym bardziej, że jako że startuje pod &#39;4&#39; ma 2 łatwe biegi. Wyścig 4 i 8:
4. Stefan Nielsen, James Wright, Sam Masters, Grzegorz Zengota
8. Grzegorz Zengota, Steve Worrall, James Wright, Max Fricke
Również bieg 14 nie należy do najtrudniejszych, a i w szóstym nie musi zostać bez punktu:
6.Dakota North, Matej Zagar, Grzegorz Zengota, Scott Nicholls
14.Sam Masters, Grzegorz Zengota, Craig Cook, Dakota North
Myślę, że na pewno powinien uporać się dwa razy z Mastersem i Nielsenem. W związku z dobrą znajomością toru i wysoką skutecznościa na nim, większe szanse na zwycięstwo ma również z Worrallem, Frickem i mimo wszystko Nichollsem, który nie jest już taki asem, jak kiedyś. Warto również zauważyć, że w dwóch biegach jego parowym będzie James Wright, który zaporą nie będzie nawet dla słabszych rywali, co dopiero dla Grzesia. Pozostałe dwa biegi jedzie z Northem i nie jest powiedziane, że Dak będzie przyjeżdżał przed nim. Wczoraj miał bardzo ważne zawody w barwach Poole i dziś jako gość może dać sobie odpust i już się tak nie spinać. Podsumowując widzę tutaj dorobek w okolicach 8-9 oczek. Spodziewam się kolejnych dobrych zawodów w wykonaniu Zengoty.
Poziomem/formą od całej stawki odstaje Masters. Zawodnik ten odjechał niedawno wyjazdowe spotkanie w barwach Leicester w Poole i mecz zakończył z dorobkiem czterech punktów. Fakt, Poole to bardzo silna ekipa więc poziom był tam wysoki, ale czy tutaj jest inaczej ? Czy ma szanse zrobić jakieś duże punkty jeśli jedzie w parze z świetnym ostatnio Cookiem ? W walce z Morrisem, Batchelorem czy 2 razy Zengotą na ich torze również nie wróżę mu sukcesu. Moim zdaniem nie poradzi sobie również z solidnym na swoim owalu Howarthem czy Northem. Punkty porobi na pewno na juniorach w biegu 4 i 9. Myślę jednak, że w całym meczu nie uzbiera ich więcej niż 5.
Pomału se odrabiamy. Dziś też 2 mecze i raczej oba pojadą, bo nie powinno padać.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #85 bet365
Lakeside Hammers (-6) - Kings Lynn Stars 1 @2.10
Ew. wygrana: 8.4j.
Bilans: ✅4.4j.
Bilans tematu: ✅33.65j.
Kupon #86 bet365
Coventry Bees (-17) - Leicester Lions 1 @1.83
Ew. wygrana: 7.33j.
Bilans tematu: ✅29.65j.
Stawiam dziś na drużyny, które dawno już nie wygrały. Lakeside nawet bardzo dawno, bo przegrali 8 swoich ostatnich meczy. Coventry natomiast od trzech potyczek nie potrafi odnieść zwycięstwa.
Myślę, że dziś skończy się fatalna seria Młotów. Na początku sezonu miałem ich za ekipę własnego toru. Wyjazdowe przegrane zatem mnie nie dziwią. Ale w tej serii aż 4 mecze jechali u siebie. W każdym jednak bardzo niewiele brakowało do zwycięstwa. Przegrywali 2, 5, 4 i 2 punktami. Zawsze czegoś zabrakło, a najbardziej punktów juniorów. Nie bez znaczenia jest też fakt, że mecze te były rozgrywane z bardzo silnymi ekipami. Coventry i Poole to póki co dwie najlepsze drużyny na Wyspach, a Belle Vue złapało bardzo dobrą formę, co potwierdzili wczoraj, pokonując zdecydowanie Swindon na ich torze. Najciężej im wybaczyć wpadkę z Wolverhamtpon, kiedy na dwa wyścigi przed końcem wygrywali 42:36, a potem dostali 2x1:5. Dzisiaj jednak na powtórkę się nie zanosi. Kings Lynn również należy do czołówki, bo jest na trzecim miejscu, jednak ostatnimi czasy ta ekipa mocno się posypała. Wyjazdowe porażki z Coventry w stosunku 57:33 i Poole 58:34 pokazały, że na ten moment Gwiazdom daleko do tych najlepszych jeśli chodzi o formę. Ogromny wpływ na to mają oczywiście kontuzje Schleina i Bjerre. Co się jednak stało, to się nie odstanie i mam zamiar to dziś wykorzystać.
Gwiazdy jadą w składzie Iversen, Lambert, ZZ, Porsing, Bjerre, Morris, Kerr. Z pewnością można liczyć na pokaźną zdobycz ze strony Iversena, jednak reszta ekipy na wyjazdach spisuje się bardzo słabo. Lambert poza swoim torem traci bardzo na wartości, a o popisach Duńczyków świadczą ich wyjazdowe średnie – Porsing 0,947 i Bjerre 1,240. Junior Morris to jest już w ogólne klapa – 0,652 i nawet słabszy ostatnimi czasy Ellis powinien spokojnie go pokonywać. Dużo można by się spodziewać po drugim rezerwowym – Lewis Kerr dobrze spisuje się w lidze. Jest on jednak po kontuzji biodra, co może mieć kolosalne znaczenie na specyficznym torze Lakeside. Warto również odnotować, że wczoraj odjechał zawody szczebel niżej w hierarchii angielskiego speedwaya czyli Premier League, gdzie zdobył zaledwie 3 punkty w czterech startach i to w niezbyt wymagającym towarzystwie.
Lakeside to jakiś fenomen. Drużyna, która przegrała 4 ostatnie domowe mecze ma w składzie trzech zawodników ze średnią domową +2. Mowa o Jonssonie, Nilssonie i Kennetcie. Wszyscy trzej dzisiaj pojadą i myślę, że przy takim składzie gości podtrzymają te statystyki. Wsparcie będą mieć ze strony Becha i gościa Newmana. Zatrudnienie na ten mecz reprezentującego na co dzień Poole Anglika wydaje się bardzo dobrym posunięciem. Kyle obecnie zajmuje siódme miejsce w klasyfikacji najskuteczniejszych jeźdźców BEL. W związku z tym, co pisałem o juniorach Kings Lynn również na tej formacji widzę przewagę gospodarzy. Gdy na początku sezonu tworzył ją duet Ellis-Birks, drużyna zdecydowanie wygrała 2 domowe mecze. Myślę, że mogę ponownie solidnie zapunktować, odbierając punkty słabemu Morrisowi, Porsingowi czy nawet Kerrowi.

Z kolei Coventry musi ten mecz zdecydowanie wygrać, gdyż rywal jest po prostu słaby. Najwyższa ich wyjazdowa zdobycz to 40 punktów i to tylko dzięki gościom – Schleinowi i Newmanowi. Pszczoły wygrały na torze Leicester już dwukrotnie w tym sezonie: 42:51 i 42:48 więc można się spodziewać, że gdy one będą gospodarzem, wynik powinien być jeszcze lepszy. Tym bardziej, że Lwy jadą dziś bardzo kiepskim składem. Właściwie tylko Doyle może być tutaj poważnym zagrożeniem, choć i to nie jest pewne, o czym świadczy jego średnia w delegacjach na poziomie 1,750. To i tak dużo w porównaniu z 0,882 Woźniaka, 0,778 Walaska czy 0,941 Zengoty. Niestety Polacy na Wyspach dobrze punktują tylko na swoich torach. Skład uzupełnia ‘wynalazek’ Ostergaard, który odjechał 1 mecz w barwach Lakeside i zdobył 3 punkty w sześciu biegach. No sorry, ale to nie ten poziom. Masakra Lwów będzie się odbywać również, gdy ścigać się będą rezerwowi. Greenwood również tylko raz jechał w tym sezonie w BEL i z równie marnym skutkiem – 1 punkt w trzech biegach. Hall pojedzie dzisiaj pierwszy raz w tym sezonie na tym szczeblu rozgrywek. To doświadczony jeździec, jednak sprzęt i forma raczej nie pozwoli na wygrywanie z Pszczołami na ich torze. Skład Coventry jest po prostu 7 razy lepszy, gdyż przeważają na każdej pozycji.
Kupon #87 bet365
Walasek poniżej 8 @2.05
Ew. wygrana: 8.20j.
Bilans tematu: ✅25.65j.
3. Grzegorz Walasek - 1 (1,d,0,0) z Lakeside
3. Grzegorz Walasek - 1 (1,u/-,-,-) z Belle Vue
2. Grzegorz Walasek - 5 (1,2,2,d) z Swindon
Na torze wicelidera tabeli, którego zawodnik z najsłabszą średnią domową ma ją na poziomie 1,714 nie może być dużo lepiej.
Kupon #88 bet365
Nilsson (+3) - Kerr 1 @1.70
Ew. wygrana: 6.8j.
Bilans: ✅2.8j.
Bilans tematu: ✅28.45j.
Najprawdopodobniej powinno być na odwrót to handi, ale warto spróbować. Nilsson w trzech ostatnich domowych meczach robił 10, 12 i 11 punktów. Dziś powinno być podobnie. Ogólnie średnia na tym torze 2,3+. W pierwszym meczu tych drużyn było 8-7 dla Nilssona. A tutaj jeszcze +3. ???? Wyżej pisałem już o Kerze i mając to na uwadze nie straszne mi nawet ZZ. Jeśli nic nie jest na rzeczy to jest to dla mnie po prostu pewka.
Kupon #89 bet365
Robson (-1) - Ostergaard 1 @1.72
Ew. wygrana: 6.90j.
Bilans tematu: ✅24.45j.
W zasięgu Ostergaarda tylko 2 punkty na parowym Greenwoodzie i 1 na Batesie. Robson 2 na Ostergaardzie, 1 na Greenwoodzie, 1 na Hallu i coś dorzuci z Woźniaka, Walaska i parowego Andersena, który ostatnio nie spisuje się najlepiej. Kolejny pewniaczek w moim odczuciu.

Grubo poleciałem. Na początku planowałem tylko handi grać w obu meczach, ale takie prezenty... Oby nic nie wybuchło, gdy będę je otwierał.
e: Pojawiły się kontrargumenty, że Nilsson jedzie dziś nie pod &#39;2&#39;, jak zawsze, a pod 5 i ma w związku z tym trudniejsze biegi. Ja odpowiadam, że jak jeździł pod dwójką to też całkowitej sielanki nie było, a byli tacy jeźdźcy jak m.in. Zagar, Nicholls, Holder czy inni trudniejsi rywale i też sobie wtedy radził. Kerr ma dziś z kolei z pozoru łatwe biegi i może pojechać nawet 7 razy. Jednak pisałem już o nim, a dodam jeszcze, że według mnie Nilsson raczej na pewno pojedzie 5 razy, bo Kennett zazwyczaj spala się w 15 i rzadko jest tam wystawiany, Bech jest słabszy, a gościowi Newmanowi raczej też nie oddadzą startu, tylko swoim. Tak więc jak widać obstaję przy swoim, ale przy takich opiniach, możliwe, że słusznych, typ może się komuś wydać już nie taki oczywisty. Był to jedyny typ, który zagrałem za 5j więc biorąc pod uwagę rady kolegów, lekko skontruję i wszystko pójdzie płasko. :]
e2: 0/3 i 2/2. Mecz w Coventry mnie po prostu pogrążył. Cała ekipa według planu, oprócz dwóch, przeciwko którym postawiłem, o ironio. W dodatku automatycznie udupcyli mi handi. Andersen też bawi się w jakieś zbijanie średniej... Co raz mniej sportu w tym brytyjskim żużlu, sama matematyka.
Nilssona jednak trzeba było zostawić grubiej. Bądź tu mądry. :/

Otrzymane punkty reputacji: +15
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #90 STS
Milik - Smoliński 1 @1.62
Kołodziej - Andersen 1 @1.50
AKO: 2.43
Ew. wygrana: 8.55j.
Bilans: ✅4.55j.
Bilans tematu: ✅29j.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #91 Fortuna
Vaculik top6 @1.18
Kildemand top6 @1.25
Jędrzejczyk (UFC) @1.13
Stawka: 7/10
AKO: 1.67
Ew. wygrana: 10.29j.
Bilans: ⛔7j.
Bilans tematu: ✅22j.
Jak mogłeś Vacul... ładnie się buki obłowiły. W ogóle mi nie przeszło przez myśl, że to może nie wejść. Cudem 10/10 nie dałem.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #92 bet365
Kildemand wygra EW @6
Stawka: 2/10
Ew. wygrana: 8.25j. / 2.25j.
Bilans: ⛔2j.
Bilans tematu: ✅20j.
Powinien być dziś tor do walki więc Pająk poszaleje. Jest na pewno w top3 z obsady jeśli chodzi o formę. Kapitalny występ w DPŚ pokazał, że wygrywanie nawet z najlepszymi przychodzi mu wręcz z łatwością. W Toruniu w meczu ligowym zrobił 12 punktów w czterech biegach i 2 wykluczenia przy walce o lepszą pozycję. Trochę martwi, że znowu może coś wywinąć, ale liczę, że uczy się na błędach. Największym rywalem będzie chyba Vaculik. Słowak jednak często notuje w zawodach 1 nieudany bieg, zazwyczaj w końcowej fazie. Jeśli tak będzie, jednym z tych, który to wykorzysta, będzie Kildemand. Liczę jednak, że Duńczyk potwierdzi wielką formę i nie będzie potrzebna słabość rywali. Powinien być dziś na podium.
Równia pochyła. :/

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #93 STS
Wrocław - Toruń (+6,5) 2 @1.80 ⛔ 51:39 parodia żużla we Wrocławiu trwa, więcej emocji na rybach. Holder zawiódł.
Gorzów - Tarnów 1 @1.10 ✅ 61:29
AKO: 1.98
Ew. wygrana: 8.71j.
Bilans tematu: ✅15j.
Przy takiej pogodzie, jaka była i może być, komisarz mógł nie pozwalać Baronowi na robienie tego, co chce z torem. Torunianie robili na wyjazdach do tej pory 43, 48, 46 i 40 punktów. Wrocław u siebie prezentował się bardzo dobrze, z wyjątkiem meczu z Falubazem. Myślę, że dziś możemy oglądać powtórkę takiej wpadki, a z pewnością nie zobaczymy kolejnego zdecydowanego zwycięstwa. Stawka jest za wysoka, bo idzie przecież o PO. Składy wydają się bardzo wyrównane. Gajewski jest dobrym taktykiem i w przypadku ewentualnej sześciopunktowej przewagi Wrocławian będzie reagował rezerwami taktycznymi. Jest tu komu zdobywać punkty - Doyle, Łaguta, Holder i świetny wczoraj w SEC Przedpełski. Wszyscy widzą tutaj wyrównany mecz, ja również. A przy takim scenariuszu nawet handi na poziomie 6,5 jest za duże.
Gorzów powinien łatwo wygrać, jako że Tarnów jedzie z Kułakowem zamiast Madsena. Wczoraj fatalnie zaprezentowali się Vaculik i Kołodziej. Potężna przewaga gospodarzy na pozycjach juniorskich. Tarnów powinien się skupiać na zdobyciu punktu bonusowego, a Gorzów starać się, aby go nie zdobyli, bo sami potrzebują go jeszcze bardziej.
Kupon #94 Fortuna
Ostrów - Daugavpils (+14,5) 2 @1.80 ✅ 48:42, pewne po dziesięciu biegach
Kraków - Rybnik (+2,5) 2 @1.65 ✅ 32:58, pewne po dziesięciu biegach
Bydgoszcz - Gniezno 1 @1.01 ✅ 61:29
AKO: 3.00
Ew. wygrana: 10.56j.
Bilans: ✅6.56j.
Bilans tematu: ✅21.56j.
Łotysze nie przegrają tak wysoko, jak w Rybniku. Wygrywali tam starty, ale specyfika łuków ich po prostu zabijała. Rybniczanie rozgrywali je bardzo dobrze i to dzięki temu tak zdecydowanie pokonali Lokomotiv. Ostrów ma tor w miarę &#39;normalny&#39; więc i ekipa z Daugavpils powinna sobie lepiej poradzić. Z pewnością głównym celem jest tutaj bonus, bo wątpię, że ktoś tam liczy na zwycięstwo na torze Cieślaka, gdy przegrał tam nawet Rybnik, który ich złoił. Daugavpils oprócz meczu na Śląsku, wygrał w Krakowie i Łodzi. Ekipy słabsze, jednak pokazało to, że nie są oni jedynie ekipą swojego toru. Ciężko, aby tak było z takimi zawodnikami. W kapitalnej formie jest Lindbaeck. Z pewnością będzie on trzymał wynik, myślę, że pojedzie 6 razy. Dobrze pojedzie na pewno również Lindgren i Kylmaekorpi. Junior Lebiediew również będzie kąsał i ewentualnie zastępował słabsze ogniwa. Dauga zrobi wszystko, aby ujechać tu 36-37 punktów i myślę, że wynik będą trzymać tak długo, że Ostrów nie zdąży im mocno odskoczyć i uda im się to z nawiązką. W całorocznym linia +10.
Rybnik robił po 41 w Ostrowie i Bydgoszczy. Kraków może jest na fali, ale chyba nie na tak dużej, by pokonać Rybnik. Zawirowania pogodowe sprawią, że stracą oni atut własnego toru. W półfinale IMP okazje do poznania owalu nieco bliżej miał Ułamek. W genialnej formie jest Fricke. Oprócz tego Batchelor, Baliński, North i Woryna. Powinno to spokojnie wystarczyć na skład z dziurami w składzie pokroju Pytela i Miesiąca. U siebie pokonaliśmy Kraków 62:28, co mimo braku Watta, pokazuje przepaść, jaka dzieli te ekipy. Rybnik ma zbyt wyrównany skład, aby wyjechać stąd z niczym. W STS handi mamy w drugą stronę i spada tam kurs więc to też o czymś świadczy.
Bydgoszcz tylko ze względu na to, że wymagany kurs AKO mamy 3.00. :razz:

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #95 bet365
Lakeside (-6) - Wolverhamtpon 1 @2.05 57:34
Ew. wygrana: 10.25j.
Bilans: ✅5.25j.
Bilans tematu: ✅26.81j.
Pisałem niedawno o obu drużynach.
Typ bardziej przeciwko Wolverhampton, które wydaje się, że nie ma kim tu straszyć. 4 ostatnie mecze tego zespołu to tylko 1 wygrana i to jeszcze z półamatorskim składem Lakeside. Przegrywali u siebie i na wyjeździe z Kings Lynn, oba mecze dziesięcioma punktami. Również z póki co najsłabszą drużyną ligi przegrali i to w sposób zdecydowany, bo aż 53:37. A gdyby nie to, że jadący na gościu Garrity zdobył aż 13 punktów to porażka ta byłaby jeszcze bardziej sromotna. (...)
Wspomniałem, że goście nie mają dziś kim straszyć... No tak to wygląda. Formę obniżył Karlsson - we wspomnianych meczach zdobywał 11, 4 i 8 punktów. Lindgren cały czas, z wyjątkiem DPŚ, jeździ słabo. Wczoraj potwierdził to w Szwecji, gdzie wyraźnie brakowało mu prędkości. Freddie od początku sezonu nie przekonuje na wyjazdach w Anglii o czym świadczy średnia 1,655 punktu na bieg. Wells i Thorssell również prezentują się słabo w delegacjach. Nie można dużo spodziewać się po powracających po kontuzjach Musielaku i Blackbirdzie. Tobiasz bardzo słabo zaprezentował się wczoraj w Szwecji, a w Anglii ogólnie nie radzi sobie póki co najlepiej. Ponadto w Manchesterze trochę popadało i myślę, że Polak nie chcąc ryzykować odnowienia kontuzji, nie będzie dzisiaj zbyt waleczny. Podobnie sytuacja może się mieć z Blackbirdem. Pokazał się on z nie najlepszej strony w finale IM WB, który rozgrywany był na jego domowym torze. Podsumowując dzisiejszy skład Wilków - raczej nie ma się czego bać.

Od tamtego czasu niewiele się zmieniło, gdyż Wilki nie odjechały w między czasie żadnego spotkania. Może więcej czasu na rehabilitację miał Musielak i Blackbird, choć z tym pierwszym nie może być jeszcze najlepiej skoro odpuścił z własnej woli ligowy mecz w Polsce.
Z kolei o Lakeside:
Myślę, że dziś skończy się fatalna seria Młotów. Na początku sezonu miałem ich za ekipę własnego toru. Wyjazdowe przegrane zatem mnie nie dziwią. Ale w tej serii aż 4 mecze jechali u siebie. W każdym jednak bardzo niewiele brakowało do zwycięstwa. Przegrywali 2, 5, 4 i 2 punktami. Zawsze czegoś zabrakło, a najbardziej punktów juniorów. Nie bez znaczenia jest też fakt, że mecze te były rozgrywane z bardzo silnymi ekipami. Coventry i Poole to póki co dwie najlepsze drużyny na Wyspach, a Belle Vue złapało bardzo dobrą formę, co potwierdzili wczoraj, pokonując zdecydowanie Swindon na ich torze. Najciężej im wybaczyć wpadkę z Wolverhamtpon, kiedy na dwa wyścigi przed końcem wygrywali 42:36, a potem dostali 2x1:5. Dzisiaj jednak na powtórkę się nie zanosi.
Lakeside to jakiś fenomen. Drużyna, która przegrała 4 ostatnie domowe mecze ma w składzie trzech zawodników ze średnią domową +2. Mowa o Jonssonie, Nilssonie i Kennetcie. Wszyscy trzej dzisiaj pojadą i myślę, że przy takim składzie gości podtrzymają te statystyki.

Młoty jechały wtedy z Kings Lynn i zgodnie z moimi przewidywaniami wygrały z zaliczką +10 punktów. Ten mecz powinien zakończyć się podobnym wynikiem. Do składu wraca Lawson, a pod &#39;7&#39; znowu Birks więc można powiedzieć, że Lakeside dysponuje dzisiaj pełną mocą.
W pierwszym meczu tych drużyn w Thurrocku wygrały Wilki, a mecz miał niesamowity scenariusz. Do zwycięstwa goście potrzebowali 2x1:5 w ostatnich dwóch biegach i... zrobili to. Dzisiaj myślę, że Młoty nie dadzą nawet takiej szansy, gdyż jak wspomniałem jest wyższy poziom na juniorce (Ellis też znów takiej padaki nie powinien pojechać) i słabszego wtedy Doyle&#39;a zastąpi dziś Jonsson.
Hammers bardzo dobrze wykorzystali braki w składzie Kings Lynn i dziś powinno być podobnie z będącymi pod formą Wilkami. Na koniec dodam, że ci, jeśli przegrywali wyjazd (a działo się tak zawsze, oprócz wspomnianego meczu z Lakeside), różnica punktowa wynosiła co najmniej 8 punktów, a gospodarze w zwycięskich meczach domowych zawsze mieli co najmniej 11 punktów przewagi. Młoty będą chciały potwierdzić te statystyki, aby goście nie zgarnęli dziś ani jednego oczka, gdyż są przed nimi w tabeli.
Mecz na żywo w Polsat Sport.

Otrzymane punkty reputacji: +29
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #96 bet365
ROW Rybnik (-16) – Ostrovia Ostrów 1 @1.72 60:30 easy :cool:
Stawka: 7/10
Ew. wygrana: 12.04j.
Bilans: ✅5.04j.
Bilans tematu: ✅31.85j.
To już jest linia i kurs, na które mogę zdecydowanie przystać. Spójrzmy prawdzie w oczy – Rybnik jest w kapitalnej formie i zmiata każdego. Wygrane 60:30 u siebie z liderem czy 32:58 w Krakowie pokazują, że w drużynie nie ma słabych punktów. Kto ma dziś wygrywać z Rekinami ? Chyba tylko Michał Szczepaniak, który jeździł tu rok temu i zna tor. Nicholls i Porsing są w fatalnej formie. Również Rune Holta miał problemy w ostatnim meczu i przyznaje, że ma problemy sprzętowe. Poza tym Norweg z polskim paszportem jeszcze się tu nie ścigał i wątpię, aby od razu odczytał ten trudny technicznie tor. W związku z tą nietypową geometrią przewaga rybniczan zaznaczać się również będzie na pozycjach juniorskich. Woryna to już uznana marka, a starszemu koledze dzielnie wtóruje młody Robert Chmiel.
Ostrów w pełnym składzie, u siebie męczył się strasznie z Lokomotivem Daugavpils, który Rybnik odprawił z kwitkiem, wygrywając w stosunku +30 punktów. Dziś w drużynie gości zabraknie Michelsena, a w jego miejsce jedzie słabiutki w tym sezonie Porsing. Myślę, że Grabowski i Mrozek będą chcieli pokazać Cieślakowi miejsce w szeregu i nie odpuszczą ani jednego biegu. To będzie pokaz siły przed PO.
Kupon #97 bet365
Fricke - Nicholls 1 @1.70 10-8, 4 starty vs 6 startów
Ew. wygrana: 6.8j.
Bilans: ✅2.8j.
Bilans tematu: ✅34.65j.
Max jest w kapitalnej formie. Zdobywa dużo punktów wszędzie, gdzie jedzie. Scott natomiast w strasznym dołku. Co z tego, że Anglik rok temu zrobił tu 15 punktów (w sześciu startach) skoro maszyny nie jadą mu tak, jak wtedy ? W dodatku Nicholls ustawiony jest w parze z Michałem Szczepaniakiem, który jako jedyny bardzo dobrze zna tor przy Gliwickiej, gdyż reprezentował ROW rok temu. Potem Nicholls dostaje Mateusza Szczepaniaka, który z pewnością będzie korzystał z podpowiedzi brata. Fricke ma oczywiście również bardzo ciężkich parowych, jednak o wiele więcej punktów zdobędzie na rywalach. W meczu z Łotyszami z Daugavpils młody kangur uzbierał 12 oczek. Nie liczę na powtórkę tak świetnego wyniku, myślę, że aby być lepszym od Nichollsa wystarczy mu 7-8.
Kupon #98 bet365
Damian Baliński powyżej 10 @2.45 7 taki kurs, taka linia, skąd wiedzieli dziady ... :razz:
Ew. wygrana: 9.8j.
Bilans tematu: ✅30.65j.
A co to za cuda ? Damian do tej pory u siebie:
13. Damian Baliński - 12 (3,3,3,3)
13. Damian Baliński - 10 (2,2,3,w,3)
13. Damian Baliński - 11+2 (2*,2*,3,1,3)
I ostatnio na wyjeździe w Krakowie 5. Damian Baliński - 9+1 (1*,2,3,3,-). Damian powinien spokojnie pokryć tą linię, gdyż nie spodziewam się, że znów odda bieg juniorowi, na co pewnie liczy szczwany. Było tak w ostatnim meczu, a punkty to pieniądze więc co spotkanie tak robił nie będzie (imo jak już to Ułamek tym razem, który przymierzany jest do roli trenera młodych w Rybniku). Damian ma u siebie średnią 2,500, która i tak jest zaniżona przez wykluczenie w meczu z Łodzią. Dziś powinien podtrzymać statystyki, gdyż rywale nie wydają się być w szczególnej formie.
Mecz na żywo w TVP Regionalna (kanał 220 w cyfrze+) lub na sport.tvp.pl.

Otrzymane punkty reputacji: +11
lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #99 bet365
Lawson over 6 @2.00 3 spieprzyłem sprawę, bo zastanawiałem się nad tym, albo handi na KL :/
Ew. wygrana: 8j.
Bilans tematu: ✅26.65j.
5 startów raczej pewne, bo z ZZ pojedzie na pewno Jonsson, Bech i... no właśnie, kto byłby lepszym kandydatem od Lawsona ? Fatalny na wyjazdach Kennett czy, nie czarujmy się, słabi rezerwowi ? Na pewno nie, Anglik jedzie dziś co najmniej 5 wyścigów.
Ustawiony pod czwórką, a więc 2 teoretycznie łatwiejsze biegi. Niestety tylko teoretycznie, bo walka z Kerrem i Lambertem na ich torze do łatwych z pewnością nie należy. Za to w biegu numer 9 bardzo realnym scenariuszem jest zwycięstwo. Porsing i Morris to dwie bardzo duże dziury w składzie Gwiazd. Od obu jest na ten moment po prostu lepszy. W obu tych biegach powinien również przyjechać przed kolegą z pary - wziętym na gościa Wilkinsonem. Tak więc w tych dwóch biegach widzę duże szanse na 4 punkty.
Pozostałe wyścigi to:
7. Niels Kristian Iversen, Edward Kennett, Vaclav Milik, Richard Lawson
14. Richard Lawson, Robert Lambert, Edward Kennett, Kenneth Bjerre
Największe nadzieje na punkty to oczywiście parowy Kennett, który powinien mieć zakaz jazdy na wyjazdach, bo jest na nich po prostu fatalny. Zawodnik swojego toru i tyle. Nie wykluczone jest, że Lawson powalczy też z Milikiem, który zadebiutuje w barwach Kings Lynn czy z Bjerrem, po którym nigdy nie wiadomo, czego można się spodziewać.
W rozpisanych startach widzę właśnie 6-7 punktów w wykonaniu Anglika. Do tego dodatkowa szansa z ZZ. Idealnie byłoby, gdyby jechał za Nilssona w biegu 11. W programie jedzie w 9 i 14 więc przydałby się taki pomost między tymi startami, aby czuć jak zmienia się tor. Jeśli menadżer Młotów myśli podobnie do mnie, a wydaje mi się, że powinien, Lawson trafi na kolejny łatwiejszy bieg. W parze ponownie będzie miał Kennetta, a po przeciwnej stronie barykady będzie Porsing. To rodzi duże nadzieje na kolejne 2 punkty.
Warto również zauważyć, że są szanse na to, że pojedzie w biegu 15. Napisałem już co myślę, o Kennetcie. Dodam, że nawet u siebie bardzo rzadko jeździ w ostatniej gonitwie dnia. Do wyboru pozostaną zatem tylko Jonsson, Bech i właśnie Lawson. Trzeba pamiętać, że z tej trójki tylko on jest Anglikiem i jeśli przed ostatnim biegiem dnia wszystko będzie pozamiatane (a jest to prawdopodobne), może dostać ten start. Mam jednak nadzieję, że Lawson nie zawiedzie i wszystko wyjaśni się dużo wcześniej.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Kupon #100 bet365
Edward Kennett powyżej 8 @1.90 6
Ew. wygrana: 7.6j.
Bilans tematu: ✅22.65j.
Kennetta bardzo skrzywdzono podczas ostatniego meczu, nie słusznie go wykluczając. Przez to jego dorobek zamknął się na d, 3, 3, w. Wykluczenie nie miałoby miejsca, gdyby nie walka Anglika o lepszą pozycję. Jestem przekonany, że gdyby nie faul Musielaka, przeszedłby na trzecie, a może nawet drugie miejsce. 6 punktów czyli można uznać, że Eddie odjechał słabsze zawody. Nie spodziewam się, aby było tak drugi raz pod rząd. U siebie jest on prawdziwym liderem Młotów, co potwierdza średnia 2,158. Dziś jeździ w parze ze słabszym ostatnio Lawsonem i gościem Wattem. W biegach ze swym rodakiem to na nim będzie ciążył ciężar zdobywania dużych punktów. Myślę, że z Wattem też nie powinien przegrać 2 razy. A przede wszystkim nie powinien przegrywać z rywalami. Tutaj chyba tylko Doyle może mu zagrozić, choć i tego nie byłbym pewny. W pierwszym meczu tych drużyn Doyle zrobił 10 (2,1,2,2,3). Wtedy właśnie przegrał swój bieg m.in. z Kennettem, a dorobek Anglika wyniósł wtedy 11+1 już po czterech startach. Z łatwością pokonywał takich zawodników jak Walasek czy Woźniak więc dziś nie powinno być inaczej. Ani z nimi, ani z będącym na podobnym poziomie Świderskim, czy na jeszcze niższym (jak, na Anglię) Richiem Worrallem. Przyjmuję asekuracyjnie, że traci po punkcie raz z Wattem i raz z Doylem – zostaje zapas jednego punktu.
Kupon #101 bet365
Jonas Kylmaekorpi – Josh Grajczonek 1 @1.80 9-11
Ew. wygrana: 7.2j.
Bilans tematu: ✅18.65j.
Pierwsze co trzeba zrobić przy typie na Jonasa to sprawdzić pogodę. Fin panicznie boi się mokrych, mocno przyczepnych torów. Według relacji z brytyjskiego forum w Coventry było bardzo sucho. Przed chwilą padał niby lekki deszczyk, ale teraz znowu ma być ciepło i wiatr i wszystko znowu przeschnie. Wydaje się zatem, że tor będzie idealny. A skoro tak, to Fin powinien dziś znów być tym „latającym”. Josh co prawda ma szansę na start więcej z ZZ, ale bardzo możliwe jest, że Kylmaekorpi pojedzie w biegu 15 i szanse się wyrównają. Myślę, że na tym torze Fin jest zawodnikiem dużo lepszym niż Grajczonek.
Kupon #102 STS
Lakeside Hammers (-16,5) – Leicester Lions 1 @1.80
Coventry Bees - Belle Vue Aces (+14,5) 2 @1.80
AKO: 3.24
Ew. wygrana: 8.55j.
Bilans: ✅5.55j.
Bilans tematu: ✅24.2j.
Po wczorajszej porażce Młotów pewnie niewielu widzi dziś ich pewne zwycięstwo. Ja jednak niejednokrotnie pisałem, i powtórzę się jeszcze raz, że jest to drużyna absolutnie swojego toru. Swoją siłę na nim pokazała w ostatnich meczach z Wolverhamtpon i Kings Lynn, wygrywając w stosunkach odpowiednio +23 i +11. W obu tych meczach stawiałem na Lakeside i dziś postaram się, wraz z nimi, podtrzymać dobrą passę.
Zacznijmy od składów. U gospodarzy zachodzi jedna zmiana w porównaniu do tego optymalnego zestawienia. Kima Nilssona zastąpi Davey Watt. Australijczyk ścigał się w barwach Młotów w przeszłości więc dobrze zna ten tor. Pozytywnie zaprezentował się na nim w tym sezonie, kiedy to Lakeside podejmowało jego Poole. Zdobył 7+2 w czterech startach, pokonując w nich między innymi właśnie Nilssona, Becha czy Lawsona. Myślę, że Młoty nie powinny dużo stracić na tej wymianie. Parę juniorską tworzą Ellis z Morleyem. Początkowo miał jechać Birks, jednak ma kontuzję kolana. Jest to spora strata. Forma Ellisa poszła trochę w górę. Morley pojechał w Thurrocku w barwach Belle Vue i zdobył 5+2 w czterech startach. Niezły wynik, jednak nie jest powiedziane, że to powtórzy. Z juniorami gości może jednak powalczyć. Reszta składu bez zmian czyli Jonsson, Bech, Kennett, Lawson. Cała czwórka oscyluje w granicach dwóch punktów na bieg. Na tym torze to bardzo mocna paka. Lawson wczoraj bardzo mnie zawiódł, ale liczę, że u siebie pokaże na co go stać. Z takimi zawodnikami, jak Lambert, Worrall czy Woźniak powinien sobie radzić. W Anglii ładna pogoda, wczoraj jechali wyjazd więc cała ekipa jest na miejscu i od rana mają czas, żeby się spasować na wieczór.
U gości zacznę od przytoczenia wyników z ich ostatniego meczu na tym torze.
1. Jason Doyle - 10 (2,1,2,2,3)
2. Ben Barker (gość) - 3+2 (0,0!,1*,1*,1)
3. Grzegorz Walasek - 1 (1,d,0,0)
4. Szymon Woźniak - 4 (0,1,2,1)
5. Bjarne Pedersen - 3 (0,0,3,0)
6. Josh Auty - 9 (3,1,2,3)
7. Simon Lambert - 1 (0,1,0,0)
Czterech z nich pojedzie dziś ponownie, czyli Doyle, Woźniak, Walasek i Lambert. Doyle ponadto miał tu okazję startować jako gość w barwach Młotów i również wynik nie porywa – 6+2. Polacy może aż tak fatalnie znowu nie pojadą, jednak te wyniki dają jakiś obraz, jak czuli się na tym owalu. Młody Lambert bardzo dobrze pojechał ostatnio w Premier League, jednak tor w Peterborough, a tor w Thurrocku to dwie różne bajki i po tym wyniku widać, że ta druga wcale mu się nie podobała. Bardzo dobrze spisał się wtedy w miarę już doświadczony Auty, w miejsce którego jedzie dziś Bates. Był on tu już dwukrotnie w tym sezonie z drużyną Wolverhampton. W pierwszym meczu jego wynik to 6+1 czyli całkiem nieźle. Wtedy jednak fatalnie prezentował się Ellis, a drugim juniorem był słabiutki Wright. W drugim występie, gdy wszystko wróciło do normy z rezerwowymi Lakeside Bates zdobył 1 punkt w czterech startach. Co prawda tor był wtedy po deszczu, jednak Ellis potrafił zdobyć dwie trójki w praktycznie dwóch startach. Taki wynik z pewnością nie napawa Batesa optymizmem przed dzisiejszym meczem. Juniorzy Młotów zmiażdżyli wtedy swoich rywali i myślę, że dziś, mimo braku Birksa, również będą mieli lekką przewagę. Skład Lwów uzupełniają Richie Worrall i Piotr Świderski. Anglik bardzo dobrze jeździ w Premier League, jednak na szczeblu wyżej odjechał dopiero 2 mecze. W barwach Belle Vue zdobył 6 punktów w pięciu startach właśnie w Leicester i 2 punkty w Poole. Dziś nie spodziewam się lepszego wyniku, z uwagi na specyfikę toru i klasę rywala na nim. Świderski ścigał się kiedyś dla Młotów więc znajomość owalu z pewnością jest duża. Było to jednak już dość dawno, Piotrek miał przerwę od Anglii, a obecnie nie prezentuje jakiejś super formy, toteż myślę, że fajerwerków również przy jego nazwisku nie zobaczymy.
Podsumowując, tak naprawdę Młoty mają tutaj przewagę prawie na każdej pozycji. Myślę, że niewykluczona jest tu nawet powtórka z końca marca, kiedy to padł wynik 59:31. Realnie patrząc - +20 (i taką właśnie linię zaproponował całoroczny).

O Belle Vue nie mam już zbyt czasu. Zagar jedzie 5-6 razy, mocna juniorka, zawsze solidny Nicholls, Summers, który jeździł tu w przeszłości i Grajczonek, który kilka punktów dorzuci. Myślę, że Asy nie oddadzą całkowicie pola i powalczą może i o punkt.
Zdarzenia połączyłem i stawka nie za wysoka, gdyż do obu typów nie jestem w 100% przekonany.
e: Pojawiło się info, że za Batesa jedzie Roynon. Jeśli to prawda to powinno być chyba trochę łatwiej.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom