Marciniak nie doliczył ani minuty do pierwszej połowy.Potrzebna mi informacja ile minut doliczył sędzia do pierwszej połowy.
Z góry dziękuję.
Karny się tam nie należał, bo najpierw się piłka odbiła od ramienia, a później w rękę co wg przepisów nie jest rzutem karnym. Jeśli piłka trafiłaby bezpośrednio w rękę to tak.Ale jak to fajnie, że karma wraca ponieważ dzisiaj należał się karny Barcelonie a Pan Marciniak chyba, źle to zinterpretował bo dla mnie ewidentna jedenastka
Jeśli mówisz o ręce po wślizgu to nie należał się karny, piłka najpierw odbiła się od klatki a potem poleciała w górę i uderzyła w rękę, nawet komentatorzy w trakcie meczu potwierdzali, że w myśl przepisów nie ma mowy o karnym w tym wypadku.należał się karny Barcelonie
To chyba jakieś nowe przepisy bo nigdy o czymś takim nie słyszałem. Co nie zmienia faktu, że tak jak mówiłem jeżeli Barcelonie w rewanżu znowu nie pomoże, sędzia to szanse na awans ma na poziomie 10%Jeśli mówisz o ręce po wślizgu to nie należał się karny, piłka najpierw odbiła się od klatki a potem poleciała w górę i uderzyła w rękę, nawet komentatorzy w trakcie meczu potwierdzali, że w myśl przepisów nie ma mowy o karnym w tym wypadku.
Po pierwsze: jeśli Ty uważasz, ze gracz jak Higuain nie nadaje się na bronienie wyniku, to chyba na piłce się nie znasz. To jaki typ zawodnika jest lepszy do przytrzymania piłki z przodu? Higuain choć nieskuteczny to odwalił wczoraj masę roboty, m.in. przerzucał piłkę do Cuadrado w pierwszej akcji bramkowej, przy drugiej to on odebrał piłkę w środku pola i rozciągnał do boku. Ale tak, niepotrzebny, nic nie robił. A Pipicie cholernie trudno wziąć piłkę, nawet faulem.BArcelona jeszcze nie odpadła.Juve nie awansowało jeszcze.Podobna sytuacja jak w meczu z PSG.Tyle , że tu jest mniej do odrabiania a Juve zdaje się być lepsze od PSG ( tej nej nowej potegi co rozbiło Barce 4-0 ) a Barcelona ośmieszyła się przed całym światem.Niemniej Juve na 80 % w półfinale.Bonucci jednak może wyglądać w rewanżu na małego gracza , Buffon rownież czy taki wybitny piłkarz jak Khedira.Monolit się zgadza.Minusem dla Juve będzie ten grubasek Higuain jeżeli wystąpi od pierwszych minut.Po mojemu gość nie nadaje się do rewanżu i bronienia pewnego wyniku wraz z przypieczętowaniem w rewanżu półfinału.Obawiam się , że Juve może pokpić ten pewny wynik i w pewnym momencie rewanżu troche nerwów sobie przysporzą.Allegri 4 alta temu wypuścił 2-0 z Milanem by przegrać 0-4 w rewanżu , Italia przegrywała w finale Euro 2012 z Hiszpanią 0-4.Teoretycznie nie powinno nastąpić ponowny pogrom ale no właśnie... troche tych ale jest za dużo.Juve stanie przed podobnym delematem co PSG a mianowicie czy szukać bramki czy totalnie się bronić.Gracze tacy jak Cuadrado gwarantują jakość i w defensywie przy odpowiednim wsparciu i w defensywie i w ataku.Jeżeli zagra Higuain Juve poniekąd zagra w 10.Troche dużo tych informacji a czasu do rewanżu jeszcze pare dni.
Powiedz mi co to za nowe przepisy wprowadziła UEFA w ciągu ostatniego tygodnia ?Jeśli mówisz o ręce po wślizgu to nie należał się karny, piłka najpierw odbiła się od klatki a potem poleciała w górę i uderzyła w rękę, nawet komentatorzy w trakcie meczu potwierdzali, że w myśl przepisów nie ma mowy o karnym w tym wypadku.
Haha każda ręka w polu karnym to rzut karny...Powiedz mi co to za nowe przepisy wprowadziła UEFA w ciągu ostatniego tygodnia ?
Ręka to zawsze ręka i rzut karny się należy. Jeśli sędzia decyduje inaczej to jest jego decyzja, bo to on ma władzę. Nie bronię w żadnym wypadku ani sędziego ani Barcelony, bo ona nie zasłużyła nawet na bramkę, jednak "w myśl przepisów" za dotknięcie piłki ręką należy się rzut karny.????
Shake // Ręka to zawsze ręka i rzut karny się należy? Chyba zatrzymałeś się w 2000 roku. Słowo klucz - intencjonalność.
Na początku też tak od razu pomyślałem, ale... w zasadzie cały wysiłek z PSG by poszedł na marne i wiedzą o tym. Wczoraj albo przedwczoraj odbyło się spotkanie kryzysowe w Barcelonie. Znowu z Juventusem zagrali na za małej intensywności, ale II poł. była już lepsza. Były też sytuacje. Jak zagrają na takim samym poziomie jak z PSG będą w stanie to odrobić. Jest jedna bramka mniej. Tym nie mniej kurs 4-5 na awans na pewno nie jest do gry. Ja w tym meczu uderzę w kartki. Jaki by nie był scenariusz nerwy będę ogromne. I to nie Juventus zagrał na nie wiadomo jakim poziomie tylko Barcelona zagrała fatalnie. To następny wniosek jaki mi się nasunął. PSG zagrało pierwszy mecz rewelacyjnie praktycznie w każdym aspekcie. A teraz Barcelona straciła gole w wyniku prostych błędów w kryciu czy Ter Stegen nie obronił czegoś co było w jego zasięgu. No i ze stałego fragmentu. Juventus nie zagrał niesamowicie i to jest szansa dla Barcelony. No zobaczymy... Jeśli by tego dokonali 2 raz to po prostu sobie nie wyobrażam co by działo.Nic dwa razy się nie zdarza, Barcelona bez szans na Camp Nou z takim Juve imo Stara dama utwierdziła mnie w przekonaniu, że są głównym faworytem do wygrania całej LM