20:45 Juventus - Barcelona
Typy:
Juventus @ 2.60
obie drużyny strzelą @ 1.82
Higuain Gol @ 2.60
Messi Gol @ 2.40
buk: unibet/fortuna
Przed nami spotkanie gdzie na przeciw siebie staną najlepsza ofensywa przeciwko najlepszej defensywie. Zdecydowałem się pójść w stronę gospodarzy, którzy u siebie spisują się naprawdę świetnie. Do tego bardzo dobra sytuacja w lidze pozwala im spokojnie przygotować się do meczu z Barceloną. Jeśli Juventus ma w tym dwumeczu powalczyć o awans musi wygrać mecz u siebie, trudno powiedzieć czy mu się to uda, ale ma spore szanse, a przegrać nie powinien. Na dodatek kilku piłkarzy ma ochotę zemścić się za ostatni finał
LM w Berlinie. Napisałem kilku bo od tamtej pory drużyna Juventusu trochę się zmieniła.
Na dzień dzisiejszy w składzie niema Pirlo, Vidala, Tevez, Evry, Pogby i Moraty. W miejsce wyżej wymienionych zawodników Juve sprowadziło takich piłkarzy jak Pjanić, Khedira, Alves, Cuadrado, Dybala, Mandžukić czy Higuaín. Nie chcę napisać, że siła Juventusu opadła, ale nowi zawodnicy również dodali świeżości zespołowi z Turynu, który w obecnej formie i sytuacji jutro wydaje się być faworytem.
Barcelona wydaje się być zdecydowanym faworytem tego dwumeczu, ale drużyna Luisa Enrique gra bardzo nierówno, a po tym co pokazała ostatnio w meczu z Malagą łatwo sobie wyobrazić jakie trudności może im sprawić defensywa Starej Damy. Barcelona w spotkaniu z Malagą zagrała bez zaangażowania i jakiejkolwiek motywacji. Przez to zespół z Katalonii został ukarany dwoma golami (a powinny być trzy) i zasłużenie przegrał. Na dodatek Barcelona regularnie traci gole na wyjazdach, a powstrzymać atak Dybala, Cuardado i Higuain będzie im naprawdę ciężko. Barcelona porażką z Malagą jest podrażniona, ale czy nie jest to czasem kolejny spadek formy w najważniejszym momencie sezonu?. Jutro ten mecz na pewno to nam zweryfikuje. Chciałbym żeby Enrique wrócił do standardowego ustawienia w spotkaniu z Juventusem, czyli 4-3-3, które może zaskoczyć trochę gospodarzy. Do składu powinien wrócić Iniesta, który ostatnio częściej wchodzi z ławki niż gra od pierwszych minut. Nie będę zdziwiony również jak jutro zobaczymy ten sam skład co w finale w 2015 roku. To wszystko zależy jednak od ustawienia. Jeśli będzie to 4-3-3 to zobaczymy powtórkę składu z 2015 roku z małą zmianą, bowiem jutro nie zobaczymy Busquetsa a w jego miejsce powinien wskoczyć Mascherano albo nie daj Boże - Gomes. Do tego niema już Xaviego i Alvesa, który zagra przeciwko Barcelonie. Jeśli będzie to ustawienie 3-4-3, to trzon obrony powinni stanowić Alba, Umtiti i Pique. W środku powinni to być Iniesta, Mascherano (Gomes), Rakitić i Roberto, atak bez zmian MSN. Obawiam się jednak, że będzie to 3-4-3 i Enrique tym ustawieniem może strzelić sobie w stopę.
Kolejnymi typami są gole, a kursy na zawodników takich jak Higuain i Messi są świetne. Dwójka Argentyńczyków, którzy gdy potrzeba ciągną swoje kluby w tym sezonie i gdy potrzeba ratują je z opresji. Chyba nic więcej na temat tych dwóch panów pisać nie trzeba, bowiem Higuain jak i Messi będą odpowiednio zmotywowani na to spotkanie.
Mecz zapowiada się wybornie, a ja tylko odliczam godziny do tego spotkania.
Aaa i bym zapomniał. Jestem ciekaw jak zachowają się w stosunku do siebie Chiellini i Suarez. Będzie to pierwszy spotkanie obu panów od pamiętnego spotkania na MŚ, kiedy to Suarez ugryzł Włocha.