>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 40 28,6%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 83 59,3%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 17 12,1%

• Wszyscy głosujący
    140
  • Ta ankieta zostanie zamknięta: .
Siurkacz 8,4K

Siurkacz

Użytkownik
Rzuciły mi się 2 typy na debatę, co prawda nie są to takie pewniaki jak przy tej poprzedniej debacie ale też wydaje mi się że jest na to duża szansa. Pierwszy zakład to brak użycia słów "czyściciel kamienic" przez Nawrockiego, moim zdaniem jest mała szansa na wypowiedzenie tych słów, chyba że zapisze sobie na kartce wszystkie słowa które trzeba powiedzieć by pokryć zakłady. Kurs na to około 1.6. Drugi zakład pojawił się przed chwilą na totalbecie: Nawrocki nie powie "Karol Nawrocki..." czyli nie wymieni swojego imienia i nazwiska, kurs na to wynosi 1.8 i również to zagrałem.

Cabron 108,5K

Cabron

Użytkownik
Rzuciły mi się 2 typy na debatę, co prawda nie są to takie pewniaki jak przy tej poprzedniej debacie ale też wydaje mi się że jest na to duża szansa. Pierwszy zakład to brak użycia słów "czyściciel kamienic" przez Nawrockiego, moim zdaniem jest mała szansa na wypowiedzenie tych słów, chyba że zapisze sobie na kartce wszystkie słowa które trzeba powiedzieć by pokryć zakłady. Kurs na to około 1.6. Drugi zakład pojawił się przed chwilą na totalbecie: Nawrocki nie powie "Karol Nawrocki..." czyli nie wymieni swojego imienia i nazwiska, kurs na to wynosi 1.8 i również to zagrałem.
Z tym drugim nie byłbym taki pewien. Wystarczy, że Trzaskowski coś powie na temat PiSu, to on mu odpowie tak jak kiedyś . " Nazywam się Karol Nawrocki i jestem kandydatem wszystkich Polaków, a nie jednej partii"

Siurkacz 8,4K

Siurkacz

Użytkownik
Z tym drugim nie byłbym taki pewien. Wystarczy, że Trzaskowski coś powie na temat PiSu, to on mu odpowie tak jak kiedyś . " Nazywam się Karol Nawrocki i jestem kandydatem wszystkich Polaków, a nie jednej partii"
Wiem że mówił coś takiego ale myślę że drugi raz tego nie powie, ale oczywiście ryzykowne te bety w przeciwieństwie do tych z poprzedniej debaty bo nigdy nie wiesz co tym gościom przyjdzie do głowy powiedzieć.

R 159,5K

roykeane2.0

Użytkownik
Takie coś wpadło mi w oko:
Betfan
Ile razy Karol Nawrocki nazwie Rafała Trzaskowskiego "zastępcą Tuska"
min 3 razy @1.75
min 4 razy @2.10

Łącznie padnie 18 pytań wzajemnych - po trzy w każdej rundzie. Na ich zadanie kontrkandydaci będą mieli po 30 sekund. Na odpowiedź przewidziano 90 sekund, a następnie kolejne 30 sekund na ripostę.

W debacie Superexpresu, gdzie stali twarzą w twarz, Nawrocki powiedział to 2 razy. Spotkali się bodajże dwa razy. Tutaj mamy po 45 minut dla każdego. Powyższy zwrot raz na 15 lub raz na 11 minut przy tym wyższym kursie - wydaje się prawdopodobne.

Siurkacz 8,4K

Siurkacz

Użytkownik
Betfan
min 3 razy @1.75
min 4 razy @2.10

Łącznie padnie 18 pytań wzajemnych - po trzy w każdej rundzie. Na ich zadanie kontrkandydaci będą mieli po 30 sekund. Na odpowiedź przewidziano 90 sekund, a następnie kolejne 30 sekund na ripostę.

W debacie Superexpresu, gdzie stali twarzą w twarz, Nawrocki powiedział to 2 razy. Spotkali się bodajże dwa razy. Tutaj mamy po 45 minut dla każdego. Powyższy zwrot raz na 15 lub raz na 11 minut przy tym wyższym kursie - wydaje się prawdopodobne.
Aż 18 pytań wzajemnych? No to dużo, tak więc nie opłaca się grać tego że nie wypowie jakichś słów

R 159,5K

roykeane2.0

Użytkownik
Fortuna.
Jeśli tylko nie będzie tzw "faulu" to

Jeden z kandydatów przekaże podczas debaty w dniu 23.05.2025 drugiemu kandydatowi jakiś przedmiot NIE @1.70

W dniu 23.05.2025 na mównicy jednego z kandydatów pojawi się jakakolwiek flaga NIE @1.40

Nie będzie możliwości wnoszenia do studia gadżetów. Przed 18 maja swój przekaz uatrakcyjniał nimi m.in. Marek Woch. Z kolei Karol Nawrocki i Krzysztof Stanowski przynosili na debaty flagi.

Ale w tej sprawie to ja im nie wierzę. Jeśli ktoś ma zaufanie do obydwu polityków, to powyższe zakłady to lokaty.

G 20,2K

gabry5

Użytkownik
Jakie macie argumenty ze frekwencja bedzie ponad 68.5% i tak grubo to gracie? ja jakos tego nie widze
Są 3 argumenty za: Rekordowe zapisy na głosowanie za granicą (będzie wyższe niż w 2023r.), zawsze wybory prezydenckie w II turze przebijały frekwencyjnie I turę, duża polaryzacja. A Ty jakie masz argumenty przeciw wysokiej frekwencji?

Otrzymane punkty reputacji: +56
Cabron 108,5K

Cabron

Użytkownik
Swoją drogą Fortuna płaci 1,85 na to, że sobie podadzą rękę.
Będzie ich tylko dwóch i wydaje mi się, że niezależnie od tego jaki przebieg będzie mieć debata, to na koniec podadzą sobie dłoń, żeby pokazać na wizji iż żaden z nich nie jest buffonem i chociażby delikatnym szacunkiem się darzą.
[/ICONPLUS]

Otrzymane punkty reputacji: +1558
B 61K

bartezgambler

Użytkownik
O debacie słów kilka.
Trzaskowski miał źle dobrany krawat do kołnierzyka koszuli ale żadnego znaczenia to nie ma. Co do samej debaty miałem wrażenie że początek i koniec dla Nawrockiego a środek dla Trzaskowskiego. Ta debata nie przyniesie rozstrzygnięcia, gdyż obaj rywale nie dali się znokautować i byli dobrze przygotowani.
Nawrocki mógł moim zdaniem lepiej poradzić sobie z pytaniem odnośnie ojca Rydzyka, paralela pomiędzy statusem osoby bliskiej i Panem Jerzym to był jakiś wyższy poziom abstrakcji. No i to wyciąganie gumy z ust takie se. Nie podobało mi się też chwalenia Morawieckiego którego ja uznaje za szkodnika, miał się odcinać od PiS zamiast tego zrobił to czego chciał rywal.
Trzaskowski na początku cały czas mówił, ja,ja, ja, ja i PiS,PiS,PiS. Wytknął mu to kilkakrotnie oponent i Rafał odziwo przyjął tę krytykę bo zaprzestał używanie tych zwrotów. Słaby był ten przyklejony do twarzy Rafała uśmiech gdy mówi o psychiatrii dziecięcej, no dziwne to było.

Co do ataku na wyborców Brauna, uważam że nie był to błąd a forma strategii. Trzaskowski poświęcił ten elektorat w imię wywołania lęku który ma przynieść większą mobilizuje w miastach, zagrywka bardzo ryzykowna ale może się opłacić.

W temacie wiedzy o UE widać było większą pewność niż u Karola. Natomiast błędu w poczynaniach Rafała upatruje w tym, że ustawił sobie dwie debaty dzień po dniu. Dziś jest u Menztena i mam wrażenie, że nie zabezpieczył sobie "tyłów" pod to spotkanie. Demagog już wytknął Rafałowi że kilkukrotnie skłamał m.in. odnośnie nowo budowanych mieszkań komunalnych, dramatem było to że powiedział na wizji żeby demagog to sprawdził. Dużym błędem był tekst że zielonego ładu nie ma 🫣
To może mieć opłakane skutki w rozmowie z Mentzenem, bo dał mu tyle argumentów do ręki, że ten jeśli tylko będzie chciał to go tym zmasakruje. No i Rafał naprawdę okropny jest w tym zmienieniu poglądów.

Ostatnia edycja:
portowiecmks 12,5K

portowiecmks

Użytkownik
Trzaskowski kłmał na debacie, gdy Nawrocki powiedział mu, że buduje 60 mieszkan rocznie i sponosrują go deweloperzy... A ten, ze to nie prawda i sprawdzcie.. no to zostalo sprawdzone " w latach 2018-2024 w Warszwie zostalo oddanych do uztyku 60 mieszkań rocznie " juz na X to lata i jest niezly pocisk na Rafała.

M 12,1K

mcz

Użytkownik
To może mieć opłakane skutki w rozmowie z Mentzenem, bo dał mu tyle argumentów do ręki, że ten jeśli tylko będzie chciał to go tym zmasakruje.
I to jest zasadnicze pytanie... Nie wiem czy Mentzen będzie taki chętny do orania Trzaskowskiego. On wie, że w dłuższej perspektywie gra na czas jest lepsza niż konsolidacja PiS po wygranej Nawrockiego który od dłuższego czasu był w kryzysie i defacto upadek rządu 2 lata przed końcem kadencji Sejmu. Poczytuje, że Sławek ma ambicje na uczynienie z Konfederacji największej formacji po prawej stronie i faktyczne obalenie duopolu, w przeciwieństwie do narodowców którzy aż się palą do jak najszybciej koalicji z PiSem. Pytanie czy ulegnie naciskom Wiplera który też jest zwolennikiem koalicji. Dzisiaj się dowiemy czy Sławek myśli przyszłościowo czy woli koryto na CITO ;)

Otrzymane punkty reputacji: +240
Cabron 108,5K

Cabron

Użytkownik
I to jest zasadnicze pytanie... Nie wiem czy Mentzen będzie taki chętny do orania Trzaskowskiego. On wie, że w dłuższej perspektywie gra na czas jest lepsza niż konsolidacja PiS po wygranej Nawrockiego który od dłuższego czasu był w kryzysie i defacto upadek rządu 2 lata przed końcem kadencji Sejmu. Poczytuje, że Sławek ma ambicje na uczynienie z Konfederacji największej formacji po prawej stronie i faktyczne obalenie duopolu, w przeciwieństwie do narodowców którzy aż się palą do jak najszybciej koalicji z PiSem. Pytanie czy ulegnie naciskom Wiplera który też jest zwolennikiem koalicji. Dzisiaj się dowiemy czy Sławek myśli przyszłościowo czy woli koryto na CITO ;)
Mentzen nie jest zwolennikiem tej koalicji, ale Bosak już tak. Wiele jego wypowiedzi na to wskazuje. On otwarcie tego nie mówi, ale między wierszami można to tak odebrać.
Według mnie ta koalicja jest pewna, bo w ciągu dwóch lat nie przejmą tyle elektoratu PiSu, żeby mieć więcej %. Przegranie kolejnych wyborów z koalicja lewicy i "prawicy" jest niemalże pewny, jeżeli konfederacja nie zdecyduje się na układ z PiSem. Taki układ już mogą sobie rozegrać na własnych warunkach, bo PiS bez konfy nie pokona koalicji z 3 partii i będą musieli przystać na ich warunki. Według mnie konfederacja zarząda sobie stołka premiera i Kaczyński się prędzej czy później ugnie.
Zbyt duży nacisk jest w konfie na władze, a żeby oni mogli samodzielnie rządzić, to musi jeszcze minąć trochę czasu i upłynąć wody w rzece.

tarki_16 390,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Bydgoszcz: Wynik procentowy Rafała Trzaskowskiego - powyżej 62% @1.85 Betfan

Województwo kujawsko-pomorskie, więc już przewaga po stronie Trzaskowskiego. Miasto powyżej 300 tyś mieszkańców, więc kolejny argument za Trzaskowskim. W 2020 roku Trzaskowski w 1 turze wyborów wynik 40,73%, w 2 turze 62,82%, a Duda był zdecydowanie lepiej rozpoznawalnym kontrkandydatem z lepszym poparciem. Na ten moment wygląda to tak , że Trzaskowski w 1 turze uzyskał wynik lepszy, bo 43,87% głosów przy ciut lepszej frekwencji, która w 2 turze też powinna lekko wzrosnąć. Wyniki Mentzena i Brauna w mieście zdecydowanie poniżej średniej, a wyniki kandydatów od których Trzaskowski będzie czerpał poparcie w 2 turze czyli Hołownia, Biejat i Zandberg lekko wzwyż, więc suma sumarum kandydat KO powinien na spokojnie przekroczyć zaproponowaną linie procentową - myślę, że może to być nawet 65% przy dobrych wiatrach.

R 159,5K

roykeane2.0

Użytkownik
Betfan
min 3 razy @1.75
min 4 razy @2.10

Zamiast sklejać Trzaska z Tuskiem, to użył jakieś sto razy nijakiej formułki "panie wiceprzewodniczący" Dramat. Nie wiem co on tam "zażywał", ale może to przez tą substancję.

Cabron 108,5K

Cabron

Użytkownik
Zamiast sklejać Trzaska z Tuskiem, to użył jakieś sto razy nijakiej formułki "panie wiceprzewodniczący" Dramat. Nie wiem co on tam "zażywał", ale może to przez tą substancję.
Przecież on do niego mówi "panie wiceprzewodniczący" od pierwszej debaty już, więc nie wiem co Cię tak zaskoczyło. Po prostu nie chciał go nazywać prezydentem. Zastępca Tuska brzmi bardziej trywialnie, więc może chciał okazać odrobinę szacunku i wolał mówić "wiceprzewodniczący" bo to brzmi bardziej oficjalnie.

Do góry Bottom