Ta kolejka ligowa to prawdziwy zimny prysznic dla mnie. Pierwszy mecz nastawił mnie negatywnie... a sobotnie mecze nie pomogły w zmianie zdania.
Małe podsumowanie:
Adelaida - 3 (na podstawie meczu) - tylko jeden punkt zdobyty. Momentami grali dobrze i zabrakło trochę szczęścia.. ale dać sobie strzelić 2 gole przez Glory. To pokazuje, że dobre momenty przeplatali z tymi fatalnymi
Roar - 3 (na podstawie pierwszej połowy) - W sumie wyglądali lepiej niż byki. Ataki były groźniejsze i z większą łatwością przedostawali się pod pole karne przeciwników. 3 bo tylko remis
WSW - 4 (na podstawie meczu) - powinni mieć 3, ale wygrali. Zagrali w sumie przez 90 minut, 2 gole i tyle można powiedzieć o tym meczu
Jets - 1
Macarthur - 3 (na podstawie pierwszej połowy) - dał bym 2, ale jak by nie było, zremisowali. W pierwszej połowie zagrali słabo. Przypominali trochę City. Na szczęście druga była inna.
Auckland - 2
Perth - 3 (na podstawie meczu) - Powinni przegrać. Ale Adelaida zagrała tak słabo, że zdobyli punkt. Taggart nie zawiódł. Mogli wygrać ale i przegrać (dzięki sędzią z VARu).
Western United - 3 (na podstawie skrótu) - Mieli swoje szanse ale zabrakło szczęści. Zdecydowanie za łatwo pozwalali wchodzić w swoje pole karne przeciwnikom.
Phoenix -
Victory - 4 (na podstawie skrótu) - wykorzystali w pełni ilość wolnego miejsca jakie otrzymali w prezencie od WU. Wygrana w pełni zasłużona.
City - 2 (na podstawie meczu) - nie powiem, żeby zagrali fatalnie. Zagrali nudno. Wolno, bez pomysłu. Dostosowali się poziomem do ilości widzów.
I grafika:
Wróżenie ze szklanej kuli:
06.12. 09:35
Brisbane Roar -
Melbourne City
X2 - Roar z punktem. W pierwszej połowie wyglądali dobrze. Jednak w drugiej oddali inicjatywę. City to jednak poziom ciut wyżej niż Macarthur. Po tym co zagrali przeciwko WSW to pora na zimny prysznic i pokazanie, że ostatni mecz to nie początek kryzysu a tylko drobne potknięcie.
07.12. 05:00
Auckland FC -
Wellington Phoenix
Pass. Nixi pauzowali w tej kolejce. Auckland kiedyś musi stracić gole i punkty. Niewiadoma.
07.12. 07:00
Newcastle Jets -
Adelaide United
ov2,5 + btts - gole z obu stron. Tak to widzę na ten moment. Jets ostatnie mecze bardzo słabo grało, ale teraz grają u siebie. Adelaida zawiodła w meczu z Glory. Muszą coś zmienić. Może to być też początek gdy sinusoida Adelaidy zaczyna iść do dołu. Dlatego również będę patrzył na ewentualny kierunek 1X (ale to będzie uzależnione czy kurs będzie powyżej @2,1)
07.12. 08:00
Western United -
Macarthur FC
ov2,5 + btts - oba zespoły grają ofensywnie, oba tę serię spotkań nie mogą uznać za udaną. Ja liczę tutaj na gole.
08.12. 07:00
Melbourne Victory -
Perth Glory
1 HA-1 - Perth gra trochę lepiej niż w pierwszych meczach sezonu. Czy to jednak wystarczy na rozpędzone Victory? Nie wieżę w to. Kurs na wygraną Victory, ja bym dał bardzo niski (rzędu @1,4) dlatego dla podbicia kursu będę szedł w kierunki HA dla gospodarzy
08.12. 08:00
Central Coast Mariners -
Sydney FC
Pass... oba zespoły nie grały w 5 kolejce, oba grały w pucharach AFC. Wielka niewiadoma