Ok sorry . będe musiał to oblukać poczytać to ZEN .ja bylem normalny, zle odebrales widocznie moj ton wypowiedzi
Korzystam z Jetona w walucie PL, leje z Jetona na Zen na iban polski i tyle
Nie wiem jakimi sumami obracasz ale najbezpieczniej jest założyć sobie portfel krypto i z niego spieniężac w jakimś kantorze. Z Jetona przelewasz na portfel krypto a potem idziesz do kantoru krypto i tam zamieniasz krypto na gotówkę. Inna opcja to przelew z Jetona na portfel krypto i z portfela krypto wypłata na zen. Aczkolwiek jak masz portfel krypto to Jeton jest niepotrzebny bo większość buków już obsługuje krypto i można od nich bezpośrednio na portfel krypto wypłacać. Wtedy jesteś w 100% anonimowy bo nikt nie wie, że taki portfel posiadasz. Potem kantor i masz czysta gotoweczke. Ew przelew krypto na Zen. Ale tutaj Zen masz już na swoje dane założone. Jakieś tam koszty są przy tym crypto ale za bycie anonimowym warto zapłacić nie wiem ile, 200-300zl przy 10kPowaznie?? od kiedy tak jest ? Nie wiedziałem o tym , myślałem że to cały czas bezpieczny sposób. Muszę przyznać że zasmuciłeś mnie w tej chwili , to jak najlepiej robić???
Syach - to Zen musze oblukać ,ale pierwszy raz słyszę to , ale jak są wpłaty na Jetton to luz. Płaci się tylko 30zł miesięcznie , reszta bez opłat , brzmi o wiele lepiej . Zen jest Bezpieczny ?
Update: Ok prześwietliłem troche stron do tyłu tutaj i tak Revolut stał się bankiem , ale nie widzę alternatywy , Katra Jetton to jakaś lipa , płacić opłatę za płacenie w sklepie , do tego za 1k wypłaty z bankomatu - opłata łączna 100zł.
To co Syach napisałeś o ZEN też czytałem , tylko że tam jakieś kryptowaluty i opłaty też nie małe , nie mam pojęcia o krypto.
a tu artykuł : https://businessinsider.com.pl/praw...datnikow-nadal-jest-sie-czego-obawiac/z86zrvj
tych prześwietleń nie ma dużo , takie straszenie trochę.
Myślę też że ryzyko najwieksze jest jak ktoś zleci wypłate na raz 10k czy tam ile i jakie ma obroty , ja wypłacałem max 1,5k na raz , obroty nie wiem jakie, ale mam troche na revolut tych obrotów , tak jak pisałem ile wypłacałem to takie kwoty , 1000 , 800 , 700 . z tym że dużo robię też że wypłacam na revolut, a potem znowu wpłacam kartą na ruska , jak wygram znowu wypłacał , także obraca się tam w tym revolut ;p takie kwoty po 1k .
Nie widze alternatywy , ja będę podejmował ryzyko . A wy co sądzicie o tym wszystkim ?
Spokojnie, do tego czasu napewno coś zostanie wymyślone Tutaj zapewne chodzi o zyski z giełd kryptowalutowych. Pisze że nie będzie to czytylo wymian prywatnych więc napewno ludzie którzy na tym zarabiają wymyśla coś żeby to obejść.Roman jasne masz rację pod względem posiadania portfela krypto a na nim jakichś środków natomiast to o czym pisałem... trudność w krypto to wymienić je całkowicie anonimowo na fiat.
Poczytaj co od 01.01.2026 wchodzi
UE zdecydowała ws. kryptowalut. To koniec prywatności i unikania podatków?
Parlament Europejski zatwierdził DAC8. Dyrektywa dotyczy raportowania podatkowego w odniesieniu do kryptowalut na terenie Unii Europejskiej. Informacje o transakcjach klientów giełd i kantorów krypto za kilka lat mogą zacząć trafiać do centralnej ewidencji.www.bankier.pl
Ja myślę, że branża bukmachersko/hazardowa zareaguje na to dając możliwość wymiany wygrywanych krypto u nich na walutę i dalszy jej przesył. To byłby kolejny $ dla nich bo przecież za darmo by tego nie robili. Kwestia licencji dla samych tych podmiotów. W sumie na niektórych stronach można już teraz to robić.
To taka wieczna zabawa w kotka i myszkę...