Juz jest 50% w całym krajuna podkarpaciu może i tak
4 minuty po twoim poście sprawdzałem i już nie było. szkoda bo to był pewniak
Nie koniecznie. Taka koalicja nie ma szans wypalić. Ludzie się dopiero przekonają teraz jak będą się wszyscy żreć. A jak już dojdzie do wyborów prezydenckich, to patrząc na obecną przewagę PiSu nie ma szans by został wybrany ktoś z opozycji .no tak to wiem, że wybory i od razu nie będą działać na niekorzyść ludzi , żeby sobie nie spalić, dopiero później to zrobią i parę innych spraw
zagrane na betfanie, max stawka 200 zł, mieliło 15 sekund po czym kurs tąpnął z 2.10 do 1.854 minuty po twoim poście sprawdzałem i już nie było. szkoda bo to był pewniak
No na pewno będzie zamieszanie z tym, że jeśli chodzi o opozycję to u nich poglądy nie mają, aż tak dużego znaczenia ... raczej bardziej będą się liczyć stołki i przegłosują wszystko co im każą.Ja to kompletnie nie rozumiem tej radości opozycji. Przecież to się nie sklei.
Trzecia droga i Lewica mają odmienne poglądy w wielu kwestiach.
Dalej mamy KO, którzy mieli najwięcej mandatów z opozycji, a oni stali twardo za m.in. 800 plus, które negował Hołownia.
Wiek emerytalny również, przecież tylko w odwrotna stronę. Do tego dochodzi PiS, który za cholerę Się nie podda , bo wszyscy wiemy jak walczą o swoje.
Jak dojdzie do kwestii przyjęcia imigrantów z unii to się zacznie wojna w sejmie, bo PiS za cholerę tego nie popuściz a to oni mają swojego człowieka na najwyższym szczeblu w państwie. Duda będzie większość wetował, a sejm nie będzie mieć większości do odrzucenia weta prezydenta.
Wojna i afera w sejmie to się teraz dopiero zacznie. Wcześniej to był pikuś przy tym co dopiero będzie.
Post automatycznie złączony:
Nie koniecznie. Taka koalicja nie ma szans wypalić. Ludzie się dopiero przekonają teraz jak będą się wszyscy żreć. A jak już dojdzie do wyborów prezydenckich, to patrząc na obecną przewagę PiSu nie ma szans by został wybrany ktoś z opozycji .
Było nie po drodze owszem. Natomiast w kwestiach pytań z referendum Duda stał murem za PiSem i jeśli oni by chcieli któraś z tych spraw ruszyć, to nie ma możliwości, że on to podpisze. Duda na pewno nie będzie szedł na rękę Tuskowi i Holownii którzy wielokrotnie wypowiadali się mocno kontrowersyjnie na jego temat.Ile ty masz lat że się martwisz wiekiem emerytalnym? Podejrzewam że zanim ja czy ty przejdziemy na emerytury to zmieni się to jeszcze około 10 razy albo całkiem ZUS upadnie i nie będzie kasy na emerytury.
Według Tvpis poparcie dla ich partii rośnie
Przecież Kaczyńskiemu i Dudzie nieraz było nie po drodze. W każdej chwili Duda może wypiąć się na PiS bo teraz to mogą mu oni naskoczyć.
Ja to kompletnie nie rozumiem tej radości opozycji. Przecież to się nie sklei.
Trzecia droga i Lewica mają odmienne poglądy w wielu kwestiach.
Dalej mamy KO, którzy mieli najwięcej mandatów z opozycji, a oni stali twardo za m.in. 800 plus, które negował Hołownia.
Wiek emerytalny również, przecież tylko w odwrotna stronę. Do tego dochodzi PiS, który za cholerę Się nie podda , bo wszyscy wiemy jak walczą o swoje.
Jak dojdzie do kwestii przyjęcia imigrantów z unii to się zacznie wojna w sejmie, bo PiS za cholerę tego nie popuściz a to oni mają swojego człowieka na najwyższym szczeblu w państwie. Duda będzie większość wetował, a sejm nie będzie mieć większości do odrzucenia weta prezydenta.
Wojna i afera w sejmie to się teraz dopiero zacznie. Wcześniej to był pikuś przy tym co dopiero będzie.
Nie koniecznie. Taka koalicja nie ma szans wypalić. Ludzie się dopiero przekonają teraz jak będą się wszyscy żreć. A jak już dojdzie do wyborów prezydenckich, to patrząc na obecną przewagę PiSu nie ma szans by został wybrany ktoś z opozycji .
typowy wyborca umiejacy siegnac wstecz pamiecia max pare miesiecy, no tak, takiego klasyka jak michnika u lisa jak to komorowski wygra wybory nawet jakby "pijany potracil na pasach zakonnice w ciazy" no to juz sie nie pamieta i takich smaczkow byloby dokaldnie tak samo na pęczki jak smaczków pisowskich tyle ze nie tak odleglych czasowo. wszyscy ktorzy mysla ze cos sie zmieni powiem tak - jetescie totalne frajery nic sie nie zmieni, teraz ci beda wymieniac pisowskich ludzi w tvp/spolkach skarbu panstwa i wszedzie gdzie sie da na swoich kolesi i bedzie to samo tyle ze oblane nie smaczkiem "pisowsko narodowym", ale "ełropejskim" (pisownia specjalna).A ja radość opozycji podzielam. Szanuję zdanie i prawo do własnego każdego, nikogo tym wpisem też nie atakuję. Ale dla mnie te wybory nie były w pierwszej kolejności o programy czy reformy tylko w ogóle o coś tak podstawowego jak ustrój i przyzwoitość czyli jako taką ułomną mniej lub bardziej ale wolność i demokrację a nie "narodowy socjalizm". I całe wybory były w okolicznościach nierównej rywalizacji z tytułu zaprzęgniętego aparatu propagandy władzy, z partyjną telewizją publiczną i kościołem na czele. Odkąd jestem pełnoletni i mam prawo wyborcze, żadna władza nie pluła mi tak bezczelnie w twarz szyderczo uśmiechając się i mówiąc że pada. Uwłaczała nie tylko mojej inteligencji ale i godności. I nie, z pewnością nie będzie przepięknie i różowo. Ale może będzie bardziej normalnie (właśnie dlatego że jest koalicja różnych ośrodków które muszą negocjować) a nie rządy monopartii, które zawsze są niebezpieczne. I jest szansa że będzie dużo bardziej prawdziwie, demokratycznie i liberalnie ekonomicznie. A na pewno nie będzie gorzej, bo gorzej od tego co było to się po prostu chyba nie da.