>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A-League

Status
Zamknięty.
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Panowie, jak widzicie jutrzejszy mecz Macarthur w azjatyckim pucharze AFC? Grają z drużyną z Filipin czyli według mnie powinni nastrzelać.
CCM pokazało, że można ograć Filipińczyków... Ja bym poczekał na składy, czy MA nie traktuje pucharu jako elementu przygotowań do sezonu (żeby nie próbowali jakichś gierek rekreacyjnych ;) ).

perek99 27,5K

perek99

Użytkownik
CCM pokazało, że można ograć Filipińczyków... Ja bym poczekał na składy, czy MA nie traktuje pucharu jako elementu przygotowań do sezonu (żeby nie próbowali jakichś gierek rekreacyjnych ;) ).
To jest przepaść, inny poziom, wczoraj CCM pokazało z taką drużyną. Ta dzisiejsza Filipina przyjęła w pierwszej kolejce u siebie 3 gole od... Kambodży, powtórzę od Kambodży. To już pokazuje poziom ich. Wczoraj CCM wjeżdżało sobie w pole karne jak na treningu. Ja tu walę rzuty rożne, no wczoraj pięknie siadły w meczu Australia z Filipiny. Skład ok, jest też nowy nabytek Germain, pewnie ma chrapkę by tym ogórkom postrzelać.

majekx 934K

majekx

Znawca A-League
skład:

Chyba widzimy zgrywnie składu przed sezonem, ponieważ jedenastka identyczna jak ostatnim meczu w AFC
hm.. buki też nie wierzą w gości z Filipin...

można by spróbować gole Germain'a (/edit - 26 min) - tylko jeszcze szukam gdzie jest jakaś oferta na to zdarzenie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1827
perek99 27,5K

perek99

Użytkownik
Głupota te różne, nic nie biją szok. W bramce Filipiny stoi jakiś typ z b klasy, nic nie potrafi, obrońcy zamiast wybijać banalne piłki na rożny to faulują na karne i do tego sędzia, który ukradł dwa rożne w jakiś chory sposób a teraz dał rożnego Filipiny za nic. Co to w ogóle jest.Ten puchar AFC to jakiś puchar wójta. Jest 6 rożnych a powinno być już lekko 8-9. Gospodarze mało biją jak na taką przewagę i zabawę. Zobaczymy co druga połowa pokaże.

Ostatnia edycja:
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Tomorrow
Finał Pucharu Australii:
Sydney FC vs Brisbane Roar.
Co tu dużo gadać, finał pucharu, a kto gra puchary ten.... wiadomo.
Patrząc na to, co tam pogrywały do tej pory oba teamy, to bliżej mi do ekipy z Sydney. Rozpykali City i myślę, że jutro zdobędą ten puchar. Jednak @ pre nie rozpieszcza więc zostaje live.
Poza tym będzie szansa zobaczyć czy faktycznie mecz "idzie" po mojej myśli, czy też będzie niespodzianka. W koncu Roar "potrafi" 😉
Was koledzy zapraszam do dyskusji, może bedziecie pewniejsi swoich "kierunków" w odróżnieniu do mnie... GL! & KTF!

Otrzymane punkty reputacji: +2101
snajp 897,2K

snajp

Użytkownik
Wszystko przemawia za SFC ale czy Roar może zaskoczyć? Poszedłbym tu w gole ov 3,5 @ 2.4
Spróbuję też SFC wygra obie połowy @ 4.4

20231007_040212.jpg

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2530
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live Sydney
Jeb, Roar na 1-0, ba po 20 min. To Roar grają tak jak "myślałem", że zagra Sky Blues 😉
Tak, ze na razie kierunek kicha w moim wydaniu... Na razie miedziak czeka na stole na to, co się będzie działo...
Post automatycznie złączony:

Up
Live
No troszkę się Sky Blues ruszyli, 1x po @ 2,10 za miedziaka rzucę mówiąc "sprawdzam"...
Edit
Ft 3-1, no się Sydney ogarnęło... 👍

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2919
snajp 897,2K

snajp

Użytkownik
Live Sydney
Jeb, Roar na 1-0, ba po 20 min. To Roar grają tak jak "myślałem", że zagra Sky Blues 😉
Tak, ze na razie kierunek kicha w moim wydaniu... Na razie miedziak czeka na stole na to, co się będzie działo...
Post automatycznie złączony:

Up
Live
No troszkę się Sky Blues ruszyli, 1x po @ 2,10 za miedziaka rzucę mówiąc "sprawdzam"...
Qowal gra to Sydney coś (bo nie oglądam, w robocie jestem) czszczwani lis tam znów maczał palce ?.

Otrzymane punkty reputacji: +694
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Tomorrow
Finał Pucharu Australii:
Sydney FC vs Brisbane Roar.
(...)
Patrząc na to, co tam pogrywały do tej pory oba teamy, to bliżej mi do ekipy z Sydney. Rozpykali City i myślę, że jutro zdobędą ten puchar. Jednak @ pre nie rozpieszcza więc zostaje live.
Poza tym będzie szansa zobaczyć czy faktycznie mecz "idzie" po mojej myśli, czy też będzie niespodzianka. W koncu Roar "potrafi" 😉
(...)
Łatwo nie bylo, łamak wyszedł elegancki, Sky Blues zaczęło źle, ale puchar finalnie będzie w Sydney!
Edit
snajp snajp Pan Li załatwił sobie ht i ft2/1 😉

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1292
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Powiem Ci tak szczerze , że szukałem kursu na HT/FT (2/1) ale tyko na fuksiarzu i nie było takiego . Ciekawe jaki kurs był u innych ?
Sam na to nie zwracałem uwagi, osobiście pograłem też live 1 po @ 4,0 gdy Sydney przegrywało 0-1. Nie podałem ( napisałem tylko, że biorę 1x po @ 2,10) więc nie rozliczam, bo mam blokadę gdy mam podać na "swoją" odpowiedzialność... Cyfra i status trochę mnie blokuje. Taka schiza...
edit
tak biorę za swoją "działalność" odpowiedzialność... Taki ze mnie "dinozaur"... ee "qowalskozaur" :)

Otrzymane punkty reputacji: +2480
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Witajcie... z wielką radością chciał bym poinformować, że w tym sezonie udało się wcześniej niż przed rokiem, dograć szczegóły i od pierwsze kolejki rusza konkurs A-League:

Wszystkich biorących udział, proszę o zapoznanie się z regulaminem (są drobne zmiany), oraz z przyjemnością informuję, że sponsor - forbet - zwiększył pulę nagród.

To tyle reklamy :)

Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1933
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Start sezonu już pod naszymi drzwiami.... może coś pora napisać o zespołach.. składach... jakoś mocno się nie będę rozpisywał bo wszelkiego rodzaju predykcje na początku sezonu mogą być totalną klapą na końcu. Zatem tylko kilka zdań:

Para na mecz rozpoczęcia sezonu:

Adelaida - najprawdopodobniej będziemy widzieli taką jedenastkę:
Zespół którego forma przypomina sinusoidę... trzon zespołu identyczny jak w zeszłym sezonie:
Gauci, Kitto, Isais, Halloran, Clough, Ibusuki.

Zła wiadomość - brak Goodwina i Blackwooda.
Na papierze to wygląda w porządku.. ale wiadomo - papier nie gra.

Central Coast Mariners - obrońca tytułu. Na pewno w tym sezonie zespół ma mniejsze szanse na powtórzenie tego sukcesu.

Z zespołu odeszli m.in.: Cummings, Nkololo, Silvera, Moresche. Ubytki mają załatać Torres, Reec i Kuol. Co najważniejsze, w składzie pozostali tacy zawodnicy jak Vukovic, Tulio czy Wenzel-Halls.

Stać zespół na nie jedną niespodziankę.. tylko czy to będzie in plus czy in minus?

Pierwsza para sobotniego spotkania:

Macarthur FC
w składzie pozostali m.in. Kurto, Davila, Uskok, Lachlan Rose, Baccus.
Zabraknie Arzaniego.
Przybyli m.in. Germain, Jurman, Borges i Popovic.

Postawa byków w pucharze pokazuje, że zespół się wzmocnił - przede wszystkim napastnik z Montpelier (Germain) pokazał, że potrafi robić to co od niego jest oczekiwane - czyli strzelać bramki. Oby nie poprzestał tylko na pucharach. Może być nową gwiazda ligi... z naciskiem na 'może'.

Brisbane Roar FC - w porównaniu do sezonu 2022/2023 właściwie mamy dwie zmiany, które warto odnotować i są to zmiany 1:1...
Jakie to zmiany 1:1? Odszedł Akbari, przyszedł Berenguer - to pomoc. Druga zmiana jest na bramce. Holmsa zastąpi Acton. Mógłbym powiedzieć, że Roar w nadchodzącym sezonie niczym nie jest w stanie zaskoczyć - ale gra w finale pucharu Australii pokazuje, że to może być mój błąd - niedocenienie ryków.

Kolejne zespoły już jutro. Chyba, że ktoś mnie uprzedzi. A jakie są Wasze predykcje na nadchodzący sezon? Jest ktoś warty uwagi? Ktoś, kto może być gwiazdą ligi? A może macie już jakieś zdanie na temat zawodników, którzy się skończyli i będą tylko tłem i rozczarowaniem sezonu?

Otrzymane punkty reputacji: +2799
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Pora na prezentacje kolejnych zespołów:

Melbourne City

Od kilku sezonów zespół który ma najmocniejszy skład. Chyba najlepiej poukładany zespół w lidze - no cóż - pieniądze dają ten luksus, że można się skupić tylko na budowie zespołu.

Zespół, który jak co sezon celuje tylko w top 1. W odróżnieniu to poprzednio opisanych drużyn, Obywatele kontynuują lekką tradycję przedsezonową i rotują składem.
Pozostali w drużynie Maclaren czy Good, ale barwy zmienili Tilio, Bos czy Glover. Do tego trzeba dodać, że Nabbout i Leckie mają długą przerwę z powodu kontuzji.
Zespół wzmocnili Young (doświadczony bramkarz Western Utd), Sakhi (ofensywny pomocnik, wcześniej grający w Auxerre) Arslan (z Udinese) czy Behich (z Dundee Utd).
Odeszli dobrzy zawodnicy, w ich miejsce przyszli, również, porządni gracze. Tutaj bez zmian - City będzie walczyć o mistrzostwo.

Western United FC

Na papierze, w śród wyżej wymienionych ten zespół wygląda, że stracił najwięcej. Zapowiada się ciężki sezon, zarówno dla graczy jak i dla kibiców. Jedyne światełko w tunelu to możliwość, że Aloisi ma jakiś szerszy plan, którego ja nie dostrzegam, i perfekcyjnie poukłada i zgra ze sobą piłkarzy.

W barwach WU w tym sezonie nie zobaczymy Prijovicia, Paina, Lacroix'a, Troisi'ego czy Younga.
Przybyli Panha (napastnik z rezerw Atletico Mineiro), Thurgate, Donachie czy Danzaki.

Sydney FC

Drugi zespół w lidze, który ma tylko jeden cel - być top 1. Poprzedni sezon totalnie nieudany. Ten, zaczęli od mocnego uderzenia - wywalczyli puchar Australii, po drodze eliminując m.in. Melbourne City.

Trzon zespołu pozostał bez zmian - kolejny sezon będziemy mogli oglądać Redmayne, Grant'a, Brattan'a, Caceres'a, Mak'a czy Burguess'a.
Zabraknie natomiast Le Fondre czy Retre.
Przy 'wzmocnieniach' napiszę raczej w ramach ciekawostki - młody Courtney-Perkins z drugiego zespołu Rakowa Częstochowy.
Ja natomiast będę się przyglądał rozwojowi formy Jaiden'a Kucharski'ego - na razie się przebija do pierwszego składu, ale w zespole młodzieżowym statystyki ma bardzo dobre.

Melbourne Victory

Po ostatnim sezonie jest co zmieniać. I te zmiany są widoczne w postaci zmian kadrowych. Widać, Popovic coś próbuje zmienić i to chyba na plus (z dużym akcentem na 'chyba'). Jak będzie? Liga to zweryfikuje. Patrząc jednak po kadrze, na pewno łatwo nie będzie.

Pozostali: Izzo, Miranda, Chapman, Folami czy Bruno.
Odeszli: Nani (chyba mocne rozczarowanie), Brillante, Cadete, Juric.
Przybyli m.in. Arzani czy Traore sprowadzenie od ligowych przeciwników. Do tego Machach, którego kariera coraz bardziej obniża loty.
Na pewno pierwszy mecz już pokaże w co celuje zespół Victory - przeciwnikiem będzie Sydney FC, czyli będziemy mogli już na start obejrzeć Big Blue Derby.

Western Sydney Wanderers

Od kilku sezonów starają zaliczać do ścisłej czołówki ligi. Na pewno na własnym stadionie potrafią ograć każdego przeciwnika.

Na pewno na plus trzeba zaliczyć pozostanie na kolejny sezon Thomasa, Marcelo czy Ninkovicia.
Zespół wzmocniony został Hendrixem (obrońcą/pomocnikiem mającym doświadczenie w Eredivisie) i Szwedem Antonssonem.
Osłabienie to przede wszystkim brak Nieuwenhof'a
Podsumowując jednym zdaniem. Możemy spodziewać się po zespole WSW tego samego co rok temu.

Wellington Phoenix FC

Wygląda na to, że Kiwi kolejny sezon liczą na atut własnego boiska. Zmian w składzie jest niewiele, czyli widzę szanse na fazę playoff.. ale tylko to.

Pozostał Oskar Zawada, Kosta, Ball, Payne.
Do tego przybył doświadczony Duncan i Al-Taay.
Barwy zmienili m..in. Sail, Ugarkovic.
Niewiele zmian, wzmocnienie raczej symboliczne z Jetsów i rezerw.

Perth Glory

Patrząc na nazwiska na papierze to, jak dla mnie, delikatne wzmocnienie. Na pewno na wyjazdach to niewiele pomoże i nadal będą to ciężkie mecze, ale nowe osoby pomogą w podtrzymaniu 'magii własnego boiska'.

W tym sezonie na reszcie będzie bramkarz z prawdziwego zdarzenia - Sail. Do tego powraca do ligi Kamau. Jak dodać do tego wzmocnienie w postaci Bozanic'a. Jak dodamy do tego Taggarta, WIlliamsa, Aminiego i Beevers'a. Mamy obraz zespołu doświadczonego i zdolnego do sprawienia kilku niespodzianek.

Newcastle Jets FC

Na zakończenie moich wypocin, kopciuszek ligowy. To nie będzie łatwy sezon i na pewno sukcesem będzie miejsce w okolicach środka tabeli i walka o fazę playoff.

Nowy sezon, zespół rozpoczyna od osłabienia, bo jak inaczej można nazwać brak Mikeltadze, Thurgata czy Jurmana a w zamian za nich sprowadzenie Berthomier'a, Scotta czy Stamatelopoulos'a.

I to by było na tyle... mocniejsze zespoły więcej dokonały zmian, te słabsze, w kryzysie mniej. Pora na start ligi weryfikację jak nazwiska na papierze sprawdzą się na boisku.

Pozdrawiam
i przypominam o konkursie na ten sezon:

Otrzymane punkty reputacji: +2037
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Up
Uzupełnienie o ważnych dla mnie zawodników:
The Reds - D'Arrigo zasili Lechie Gdańsk,
Roar - Kruse zakończył karierę, Akpari wylot do Torpedo Kutasi :),
CCM - McGarry wraca do Szkocji,
Byki - out Noone, Susnjar, Suman,
City - out O'Neill, Jamieson,
BigV- brak Kamau i Actona,
Jets - bez Sotirio i Duncana,
Glory - out Reddy, Jelacic, Clisby, Elsey,
Sky Blues - brak Wilkinsona (koniec kariery), Donachie,
Nix - out Clayton Lewis,
WSW - out Traore, Antonis, Bozanic,
WU - koniec kariery - Topor-Stanley i Diamanti, buuuu, szkodaaaa.
To tyle na razie ode mnie...
Ps
majekx majekx GJ 👌👍

Otrzymane punkty reputacji: +1709
snajp 897,2K

snajp

Użytkownik
Panowie ... czapki z głów dla naszych ZNAWCÓW AL.
Wiem ile to kosztuje czasu aby dokładnie przyłożyć się do napisania takiej analizy przedsezonowej i odwagi opublikowania jej na najlepszym forum w Polsce :)
Może coś skrobnę rano.

Otrzymane punkty reputacji: +1185
snajp 897,2K

snajp

Użytkownik
Wreszcie nadszedł ten wielki dzień Panowie.Ruszamy z kopyta.

Adelaide Utd v Central Coast Mariners
Kto okaże się lepszy Adela bez Goodwina i Blackwooda czy Mariners bez Cummingsa,Nkololo i Silvery.Wydaje mi się , że to Marynarze bardziej odczują utratę swoich czołowych graczy.Brak Goodwina aż tak bardzo nie wpłynie na grę gospodarzy bo ma dobrych następców,pozostali przecież Halloran, Clough, Ibusuki i są ze sobą zgrani.Z gwizdkiem King,w tamtym sezonie w 19-stu meczch w lidze pokazał 75 żółtek i 7 czerwieni to mi podpowiada,że będzie grubo z kartonikami no i wapno jak najbardziej możliwe.

Próbuję pre:

1X2 - 30 minut (00:01-30:00)Adelaide Utd @ 3.35 / 38'
Kartki ov 5,5 @ 2.65
Adelaide Utd strzeli gola w obu połowach @ 2.75
wapno @ 2.75

Narka

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2050
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom