STAL - GKM
STAL - 12,5
Kurs 2.90
UNIBET
za większą stawkę
Stal - GKM
Stal - 8,5
Kurs 1.95
Unibet
Trzecie podejście do udanej inauguracji sezonu w moim wykonaniu.
Tor Stali to istna nuda, start, jeden ślaczek i jazda gęsiego z małymi wyjątkami lub błędami rzecz jasna. Z tego co wiem nie wiele się na nim przed sezonem zmieniło. To nie jest też stadion że jak w Grudziądzu pod drzewem można się odbić od pnia i złapać tak długą prostą jak cały gorzowskim owal. Co więcej jest on bardzo nielubiany w zmaganiach ligowych i jest prawdziwym handicapem Stali, która nie raz przez niego ukrywała swoje braki. Tym bardziej teraz dla duetu Chomski Paluch którzy zjedli na nim zęby i wiedzą co robić, aby bvł tym atutem.
Ja też parę zębów na żużlu straciłem jednak też się mylę i to sromotnie i tak też było ostatnio. Pomyliłem się w 1 kolejce odnośnie oceny GKM bo jednak poszarpali lwy, jednak trzeba dodać, że to wynik dość mizerny jak na brak Woryny. Pomyliłem się też drugi raz gdy Stal Gorzów wyciskała co mogła na Motoarenie, otwierając sobie autostradę do bonusa. I oglądając te dwa mecze bardziej urzekła mnie postawa Stali niż GKM i to w ich stronę zainwestuję pieniądze.
Z moich pomyłek pora wyciągnąć wnioski (choć mam nadzieje, że nie zbyt wczesne i zbyt pochopne) z 1 kolejki. Na papierze bardziej waleczny i skuteczny wynik uzyskała Stal, która wycisnęła maxa z groźnym Toruniem jednak za to punktów do tabeli nie dają. Zaskoczył mnie Fajfer, który myślałem, że jeśli już gdzieś ma coś robić to tylko u siebie, a tu proszę wygrywane wyścigi, szczególnie ten z Dudkiem i łączna suma 9 pkt Zaburzyło to moją myśl że mają 3 liderów i całkowity brak drugiej lini, a tu proszę linia jest, może nie zbyt gruba ale jest. U24 dołożył swoje pokonywał juniorów wymagać więcej nie można było, tym bardziej, że Jasiński lepiej się czuję na swoim torze i tu czytaj dziś wymagać można/trzeba więcej. Jak już przy juniorach jestem to myślę, że do poprawy będzie Paluch a i Bartkowiak może lepiej zapunktować tzn lepiej musi bo gorzej się nie da.
Cały mecz przyćmił kosmita, który w ostatnim meczu wylądował na Hallera dzieląc i rządząc zdobywając 18 pkt, ale reszta zespołu? Czugunow Fricke - 8 pkt to są wyniki dla drugiej linii a nie liderów/lidera. Zbliżył się do nich wynikiem U24 co już nie napawa optymizmem. Juniorzy na swoim torze nie radzili sobie (owszem z dużymi talentami ale mimo wszystko z debiutantami) - Karczewskim Kupcem, tymi samymi, którzy w niedzielę objeżdżał Grzelak z Lublina. Źle to wyglądało młode Gołąbki. I ciężko dziś uwierzyć, aby Pludra miał gryźć Palucha a Łobodziński Bartkowiaka u siebie a każda z tej pary to łącznie 3 biegi meczowe, które mogą zrobić dużą różnice.
U24 Grudziądza może coś dołożyć ale gołębie nie mogą się na tym opierać choć w sumie mogą bo powinien być lepszy od swojego odpowiednika z Gorzowa. Najgorsze dla kibiców Grudziądza - Michał Szczepaniak dziura nie do załatania poziom nie jego i pytanie czego spodziewali się po wymianie Szczepaniaka na Kasprzaka włodarze klubu. Na szczęście jak to w przypadku Grudziądza bywa w zimie przyszła zmiana przepisów i GKM już tylko czeka na licencję Tarasienko i pomachaniu Szczepanowi do 1 ligi. Dlatego Mateusz uważaj masz dwa mecze i nie możesz przekroczyć 11 punktów bo utkniesz tam na cały sezon.
Teraz pytania
Czy Dzik jest w stanie zbliżyć się do tego wyniku u siebie?
Czy Max jest w stanie zrobić powyżej 10 pkt i pokonać w 3 startach liderów Stali?
Czy Pludra jest w stanie walczyć z Paluchem a Łobodziński z Bartkowiakiem na torze Gorzowa?
Czy Czugunow powtórzy swoje 8 pkt z domu?
Za wyjątkiem ostatniego, każde pytanie bliżej dla mnie do odpowiedzi nie, co może pozwolić na wygrany zakład.
Bo w podobnym zestawie pytań o Stali czyli czy liderzy są w stanie poprawić swoje wyniki z meczu wyjazdowego czy Juniorzy są w stanie lepiej pojechać i czy Oskar Fajfer utrzyma swój doskonały wynik jestem bardziej na tak.
Uważam, że dziś GKM zostanie sprowadzony na ziemie, że znów ich skład to zlepek niechcianych zawodników z trudną perspektywą na przyszłość. Ze będzie to drużyna swojego toru a wyjazdy tak jak zawsze. Mały walacharz to rezerw taktycznych bo sensowną jeśli Fircke się nie obudzi to będzie tylko Nicki, a juniorzy nie są w stanie pokywać seniorów i zastępować Szczepaniaka. Nie wykorzystali szansy wygrania z osłabionym Włókniarzem, mają zrobić 40 pkt w Gorzowie? Nie wiem może tak może nie, jednak ja dziś idę o zakład, że nie Uważam, że spokojnie Stal w każdej serii będzie powiekszać przewagę o 2-4 pkt wynik będzie się kręcił koło 14-16 punktów przewagi
Powodzenia