Dzisiejsze propozycje:
Dundalk-Cork TYP 1 kurs 2,13 4/10 g.20.45
2:1 WIN
PS: Forma, forma i jeszcze raz forma. Dobra wiadomość dla mego typu to taka że Cameron Elliot i Daniel Kelly wracają do składu po kontuzjach chociaż muszę przyznać że dalej lista nieobecnych u Drwali jest spora.
St.Patricks-Drogheda TYP 1 kurs 1,81 5/10 g.20.45
3:0 WIN
PS: To był ciężki tydzień dla Patsów mimo w końcu wygranej na wyjeździe z Cork ale po trzech porażkach z rzędu. Ciężki bo z funkcji managera zrezygnował Tim Clancy. Clancy opuścił Richmond Park na początku zeszłego tygodnia właśnie po trzeciej porażce z rzędu a jego asystent Jon Daly został mianowany tymczasowym managerem. Niektóre wypowiedzi Daly:
"Tymczasowy menedżer St Patrick's Athletic, Jon Daly, uważa, że jest gotowy do podjęcia pracy na stałe, gdyby pojawiła się oferta w Richmond Park. 40-latek twierdzi, że jest w stanie przejąć stery po ubiegłotygodniowej rezygnacji Tima Clancy'ego z funkcji menadżera i uświadomił prezesowi St Pat's, Garrettowi Kelleherowi, że pragnie zostać stałym szefem Świętych.
Jeśli chodzi o to, czy chcę tę pracę? Nigdy nie unikałem faktu, że pewnego dnia chciałbym zostać menadżerem. Dlatego przeszedłem na stronę trenerską, dlatego pojechałem do Finlandii na rok (2021) bez rodziny, dlatego przyjechałem tutaj bez rodziny. Wszystko po to, aby pewnego dnia przygotować mnie do bycia menedżerem.
Wielokrotnie rozmawiałem z Garretem o innych rzeczach, o stanowisku menedżera i sytuacji menedżerskiej. Jeśli chodzi o zarządzanie St Pat's, 100 procent, jestem gotowy do pracy.
Daly ujawnił również, że niedawno rozmawiał z byłym szefem Irlandii i St Pat, Brianem Kerrem, który wcześniej poprowadził Świętych do dwóch tytułów League of
Ireland, na temat sytuacji po odejściu Clancy'ego."
O Droghedzie powiedział tak:
„Mają graczy, którzy mogą sprawić Ci problemy, ale nasi gracze są dobrze przeszkoleni w zakresie zagrożeń, jakie stwarzają, i obszarów, w których naszym zdaniem możemy ich wykorzystać. Ważne jest, abyśmy zrealizowali ten plan gry.
W każdym meczu Droghedy w tym roku zawsze była rywalizacja. To od nas zależy, czy wykorzystamy nasze szanse, kiedy nadejdą. Jesteśmy przekonani, że możemy uzyskać wynik, którego potrzebujemy."
Abstrahując info ode mnie że Drogsi mają kolejne problemy, ponieważ Conor Keeley (kostka) i Elicha Ahui (kolano) dostali kontuzji i raczej nie wystąpią w dzisiejszym meczu.
U.C.Dublin-Shamrock TYP -1,5 handi Shamrock kurs 1,63 7/10 g.20.45
0:3 WIN
PS; W grę wchodzi nawet
handi -2,5 za ok. 2,65. Tu nie ma o czym za bardzo pisać. W ostatnich dwóch kolejkach Shams ograli po 2:0 Derry i Bohemians a proszę spojrzeć gdzie w tabeli znajdują się te zespoły Wydaje mi się że na teraz goście to najmocniejsza a gospodarze najsłabsza ekipa w tej lidze. Mało tego, oprócz Dylana Wattsa The Hoops ma pełny skład natomiast Studenci w tych derbach bez Mikeya Raggetta, Marka Dignama i Sama Todda.
W drugiej lidze wielcy faworyci do zwycięstwa to
Athlone, Galway i Waterford ale kursy małe a czy wygrają handicapami nie mam pojęcia.
Pzdr/Psycho.