Dzisiaj moją uwagę przykuły cztery mecze:
Bohemians-Shamrock TYP X2 lub 2 kurs 1,30 i 2,19 7/10 i
3/10 g.20.45
2:2 WIN 2:2 BOX
PS: Mistrzowie będą chcieli wykorzystać swoją aktualną formę i wygrać to spotkanie. Cyganie trochę nieobliczalni stąd podpórka plus że to derby. A co słychać w ogóle u Bohemians?:
'Declan Devine rzucił wyzwanie Bohemians, by byli chciwi, gdy będą gościć Shamrock Rovers w Dalymount Park w trzecim spotkaniu między drużynami w tym sezonie.
Podopieczni Devine'a byli po złej stronie porażek w obu tych meczach i to jest coś, co on i jego zawodnicy chcą tym razem naprawić przeciwko liderom ligi.
Przerwa reprezentacyjna dała jego zawodnikom trochę wolnego czasu, ale po powrocie zeszłego weekendu są już zmęczeni i rozkoszują się perspektywą derbów Dublina.
Devine powiedział: „Gracze dużo włożyli, odkąd po raz pierwszy przybyli 28 grudnia, więc była to dla nich mile widziana przerwa po opuszczeniu Brandywell z pozytywnym punktem i pozytywnym występem. To był dobry moment, aby dać im dobre pięć dni wolnego.
„Wszyscy wracają do gry od zeszłego weekendu. Są świeże i bardzo skoncentrowane.
„Odbyliśmy dobrą rozmowę o tym, gdzie chcemy dojść od teraz do końca sezonu.
„Jako grupa jesteśmy wobec siebie bardzo otwarci w kwestii tego, co chcemy osiągnąć. Chcemy ruszyć z miejsca, w którym jesteśmy. Gracze naprawdę przyjęli to, jak chcemy wykonywać naszą pracę.
„W pierwszej połowie sezonu zostawiliśmy za sobą kilka punktów, ale od tego musimy iść dalej.
„Siedzimy w przyzwoitej pozycji. Wszystkie drużyny wokół nas rozegrały mecz więcej niż my. Musimy więc zrozumieć, że jesteśmy o mecz w tyle i musimy pozostać w kontakcie ze wszystkimi klubami, które są w Europie.
„Nasi gracze rozkoszują się tym wyzwaniem. Musimy zająć się własnymi sprawami, to jest podstawa.
„Każdy gracz w klubie wielkości Bohemians powinien patrzeć na te europejskie losowania w tym tygodniu i upewnić się, że jesteśmy w kapeluszu w następnym sezonie i w dającej się przewidzieć przyszłości.
To musi być cel klubu. To jest z pewnością to, co chcę teraz osiągnąć. Przynajmniej do tego musimy dążyć.
Musimy teraz dawać z siebie wszystko w każdym meczu i zobaczyć, dokąd nas to zaprowadzi. Musimy zdobyć jak najwięcej punktów. Chcemy być teraz chciwi. Chcemy więcej i musimy zdobyć więcej.
„Chcemy naciskać na tę grupę tak mocno, jak tylko możemy i naciskać na siebie nawzajem tak mocno, jak tylko możemy”.
Będą musieli naciskać na siebie do granic możliwości, aby pokonać obrońców tytułu, ale Devine mówi, że jego drużyna jest przygotowana na zwycięstwo.
Powiedział: „Rovers to zawsze wielka gra. Rovers to jedyna drużyna w kraju, której do tej pory nie odebraliśmy punktów. To jest coś, co chcemy naprawić.
„Jak dotąd dwa występy przeciwko Rovers – pierwsza połowa w Dalymount była znakomita, druga połowa nie była tak dobra, ale występ w Tallaght był na bardzo wysokim poziomie i naprawdę powinniśmy byli wyciągnąć coś z tego meczu.
„Ale to wszystko należy do przeszłości i musimy wykonywać naszą pracę w profesjonalny sposób, czerpać coś z gry i starać się wygrać mecz. Będziemy się do tego szykować.
„Niektóre z naszych występów w tym sezonie były na bardzo wysokim poziomie. Pojechaliśmy do Tallaght i zajęliśmy się nimi, ale ostatecznie wyszliśmy z niczym.
„To coś, co musimy naprawić. Jest druga połowa sezonu i musimy zgromadzić jak najwięcej punktów.
„Bez względu na to, kto przyjedzie do Dalymount, chcemy ustawić się w taki sposób, że będziemy drużyną w przewadze. Chcemy dać występ dla naszych własnych fanów.
„To, że Rovers dodaje temu dodatkowej pikanterii, ale jeśli chodzi o nasz sposób myślenia, chcemy po prostu wygrać każdy mecz i odesłać naszych fanów do domów szczęśliwych”.
Bohs przystąpił do tej gry po rozegraniu meczu towarzyskiego w Dalymount Park z TNS w poniedziałek, który zakończył się wynikiem 4-4.
Wysoko oceniany kandydat do lat 19 Nickson Okosun pomógł sobie w zdobyciu hat-tricka, a Drew Baker strzelił drugiego gola Bohsa.
Devine dodał: „TNS są w Europie, więc są na przyzwoitym poziomie. W drugiej połowie graliśmy głównie z naszymi zawodnikami U19 i U17, więc był to również dobry test dla nich, to był naprawdę dobry trening.
„Mamy graczy, którzy nie mieli zbyt wielu minut na przyspieszenie. Nickson wszedł i strzelił hat-tricka – to utalentowany młody chłopak, który jest na peryferiach składu i będzie w składzie przeciwko Rovers. Mam nadzieję, że będzie miał wpływ na przebieg sezonu.
Absencje:
Dean Williams (kostka) pozostaje poza grą, podczas gdy wypożyczenie Jaya Benna dobiegło końca, a on wrócił do Lincoln City."
A tu wywiad z trenerem The Hoops:
"
Wracając do UCD, czy byłeś zadowolony z występu i czterech goli tego wieczoru?
Byłem naprawdę zadowolony. Oczywiście wyszliśmy z tego z tyłu, mając dwa dobre zwycięstwa i chcieliśmy schodzić do przerwy z dziewięcioma punktami i zrobiliśmy to. To był dobry występ, zdobyliśmy cztery bramki i zachowaliśmy czyste konto, więc ogólnie była to dobra robota.
Kieran Cruise strzelił swojego pierwszego gola w seniorskim klubie. Wyglądało na to, że naprawdę mu się to podobało, więc jak miły był to dla niego moment?
Myślę, że to było genialne dla wszystkich zaangażowanych w drużynę, aby zobaczyć, jak Kieran to dostaje i ma ten moment. Myślę, że miał ciężki okres poza boiskiem. Opuścił treningi przez większą część trzech miesięcy i wspaniale było go sprowadzić z powrotem na boisko. Widać, jak szczęśliwi byli piłkarze i sztab, że miał taką chwilę. Do tej pory radził sobie dobrze, kiedy miał swoje okazje, a to wszystko, o co można prosić, więc było wspaniale dla niego i dla grupy.
Przed przerwą byliśmy na dobrej drodze do zwycięstwa. Czy to było ważne, aby podnieść się po dwóch porażkach, a następnie postawić się w dobrej pozycji, zwłaszcza z Europą za rogiem?
Tak, myślę, że wystarczająco dużo rozmawialiśmy o tych dwóch porażkach. Wszyscy rozumiemy powody, dla których przegraliśmy oba mecze i czułem, że nadal jesteśmy w dobrym miejscu. Musieliśmy po prostu ponownie się skoncentrować i być uczciwym wobec graczy, oni to zrobili i odnieśliśmy trzy ważne zwycięstwa, więc myślę, że ważne było, aby wrócić na zwycięską drogę przed przerwą.
Jak zawodnicy i sztab radzili sobie podczas przerwy reprezentacyjnej pod względem dni wolnych i wypoczynku?
Zawsze staramy się pozwolić zawodnikom oderwać się od siebie, od środowiska treningowego i pozwolić im spędzić czas z rodziną lub przyjaciółmi, a to jest ważne. W zeszłym roku, jak dobry był nasz sezon, nie ma wielu przerw między teraz a końcem sezonu, więc wyjechaliśmy w ważnym momencie dla nas jako grupy, aby się wyłączyć. Zrobiliśmy to i wróciliśmy i mieliśmy dobry tydzień treningów przed kolejnym trudnym tygodniem.
Pico i Markus rozpoczęli gry dla swoich krajów. Markus grał przeciwko dobrej belgijskiej drużynie, Pico ponownie zakwalifikował się do Pucharu Narodów Afryki z Republiką Zielonego Przylądka, więc wielkie osiągnięcie i dobre dla klubu?
To wspaniałe, gdy masz międzynarodowych graczy. Oznacza to, że zawodnicy robią coś dobrze, zarówno dla siebie, jak i dla drużyny. Jestem dumny, kiedy widzę, jak zawodnicy grają dla swoich krajów. Myślę, że to szczyt kariery każdego gracza. Jestem więc zachwycony, że Pico ponownie zakwalifikował się, a Markus najwyraźniej miał ciężki mecz z jedną z najlepszych drużyn na świecie. Ale to doświadczenie i zrozumienie grania w tego typu spotkaniach tylko pomoże nam jako zespołowi w przywróceniu tego doświadczenia do naszej grupy, co jest naprawdę ważne.
Jak ci dwaj czuli się fizycznie po powrocie z podróży?
Obie są dobre. Pico wrócił na początku tygodnia, co jest dobre, a Marcus wrócił dzisiaj, więc obaj mają się dobrze. Żadnych uderzeń, żadnych obrażeń.
Czy Alan Mannus wrócił do treningów i jakie są najnowsze informacje na temat kontuzji Aarona Greena po tym, jak został zdjęty z UCD?
Szyna Alana została zdjęta z palca, więc jest teraz w zasadzie na etapie rehabilitacji, przygotowując się do gry, co jest naprawdę pozytywne. Aaron Greene na szczęście nie był złamany, tylko mocno posiniaczone więzadła, ale wyobrażam sobie, że jeszcze tydzień i wróci. To dobra wiadomość dla obu, ponieważ w przypadku Aarona obawialiśmy się najgorszego, a kiedy widzisz Aarona, zwykle nie schodzi ani nic w tym rodzaju, więc miejmy nadzieję, że wszystko z nim w porządku.
Dobrze będzie, jeśli Richie Towell wróci z zawieszenia. Czy ktoś jeszcze zaginął z powodu kontuzji lub żółtych kartek?
Wspaniale jest mieć Richiego z powrotem. Nie ma zawieszeń, jednego lub dwóch uderzeń, które musimy ocenić, ale zasadniczo jesteśmy prawie na miejscu, jeśli chodzi o pełny skład do wyboru. Wyobrażam sobie, że piątek będzie jeszcze trochę za wcześnie dla Trevora Clarke'a, więc jemu i jeszcze jednej lub dwóm innym damy im każdą szansę, by mieli rację.
Jeśli chodzi o Bohsa, wygrali tylko jedno z ostatnich siedmiu, ale wyrównali kilka wyników w tym samym czasie. Czy nadal są trudni do pokonania, pomimo lekkiego spadku formy od początku sezonu?
To będzie trudny mecz, wiemy o tym. Za każdym razem, gdy z nimi graliśmy, powtarzałem, że mają dobrych graczy i to się nie zmieniło, więc wiemy, że musimy ich szanować, ale potem jak najszybciej narzucić się grze i grać na naszym poziomie i standardach. . Wiemy, że jeśli to zrobimy, bardzo trudno będzie nas pokonać. Będzie więc chodziło o szacunek, a następnie skupienie się na tym, co robimy w naszym występie.
Czy będziesz szukał powtórki występu Dalymounta w kwietniu, aby zdobyć trzy punkty, ponieważ Rovers były tego dnia bardzo dobre na całym boisku?
Tak, oczywiście. Myślę, że musimy po prostu kontynuować poziom wydajności, który mieliśmy. Czujemy, że radzimy sobie dobrze i musimy po prostu tam pozostać. Wiemy, że ten zespół staje się silniejszy po przerwie każdego roku i będziemy chcieli to powtórzyć w tym roku. To zaczyna się w piątek.
Bohs na wyjeździe, Derry u siebie, a my mamy też remisy w europejskich pucharach, więc czy to ekscytujący czas w klubie z dwoma ważnymi meczami, szczególnie dla fanów, którzy również czekają na derby i mecze Ligi Mistrzów?
Myślę, że w ciągu ostatnich kilku lat wiedzieliśmy, kiedy odnieśliśmy sukces, że zwykle druga połowa sezonu jest zaangażowana w ważne mecze i tego właśnie chcemy. Po to tu wszyscy jesteśmy i zaczynają się teraz, zaczynają się w piątek wieczorem, a od teraz do końca sezonu są to zwykle wielkie mecze."
Derry-Cork TYP 1 lub handi -1,5 Derry kurs 1,47 i 2,35 6/10 i 3/10 g.20.45
2:0 WIN 2:0 WIN
PS: Wicemistrz od 4 kolejek bez..zwycięstwa? Nawet błazny przestały się śmiać..
Derry:
"Candsytripes cofnęli się do sześciu punktów za liderem Shamrock Rovers przed przerwą w połowie sezonu – ale będą szukać odpowiedzi.
Będą jednak musieli to zrobić bez pomocy kontuzjowanych Camerona Dummigana i Patricka McEleneya.
Michael Duffy jest wątpliwy, podczas gdy Colm Whelan i Ciaron Harkin pozostają długoterminowo nieobecni.
Ale po losowaniu w Europie w tym tygodniu – Derry City zagra przeciwko HB Torshavn – nastrój na Foyleside poprawił się
„Obecnie to ekscytujący czas dla kibiców” — powiedział Ruaidhri Higgins. „W tym tygodniu mieliśmy losowanie w Europie i zbliżał się początek Pucharu FAI, więc zainteresowanie jest duże.
„Kibice byli wspaniali w naszym ostatnim meczu (przeciwko Bohsowi), a atmosfera dodała graczom skrzydeł, gdy naciskaliśmy na zwycięzcę.
„Mam nadzieję, że dadzą nam takie samo wsparcie w piątek wieczorem, gdy chcemy rozpocząć drugą połowę sezonu pozytywnie”
Cork:
"Podobnie jak Derry City, Cork City przystąpiło do piątkowego meczu po rozczarowującym zakończeniu pierwszej połowy sezonu.
Po imponującej serii zwycięstw, Armia Rebeliancka została pokonana u siebie przez Dundalk tuż przed przerwą. Od tego czasu ich kontuzje pogłębiły się, gdy Ethon Varian dołączył do Darragha Crowleya i Albina Winbo na uboczu z długotrwałymi kontuzjami.W międzyczasie młodzi Arran Healy i Joe O'Brien-Whitmarsh opuszczą wycieczkę do Derry ze względu na zobowiązania związane z egzaminem Leaving Cert.Wypożyczony z Celticu Tobi Oluwayemi również opuścił klub po zakończeniu wypożyczenia – klub również chce związać Matta Healy'ego z długoterminową umową w klubie po jego wypożyczeniu.Ale City będzie mieć nadzieję, że mimo wszystko uda im się wygrać z Derry w piątek wieczorem.„Derry to bardzo utalentowana grupa, która ma tam zdobywców ligi i pucharów” – powiedział Richie Holland.„Są doświadczonym zespołem. Przechodzą przez trudny moment, przez który do tej pory przechodziły wszystkie drużyny.
„Nie potrwa długo, zanim wrócą i zagrają na swoim poziomie, więc mam nadzieję, że nie jest to piątkowy wieczór. Ale będziemy musieli być gotowi na wszystko”.
Cobh Ramblers-Waterford TYP 2 lub handi -1,5 Waterford kurs 1,37 i
2,09 5/10 i 2/10 g.20.45
1:0 BOX 1:0 BOX
PS; Do końca sezonu zostało jeszcze kilkanaście kolejek, Waterford jeszcze dwa razy bezpośrednio spotka się z Galway i te ich 10 punktów przewagi (i to że zajmą 1 miejsce) w perspektywie tylu spotkań to nie jest jeszcze nic pewnego. Zatem muszą gonić lidera.
"Cobh to naprawdę trudne miejsce, aby uzyskać wynik na naprawdę ciasnym boisku, a oni są dobrą drużyną” – powiedział manager Waterford Long.
Wiemy, że sprawią, że będzie to bardzo, bardzo trudne, więc musimy upewnić się, że wygramy pojedynki; wygrywaj z nimi indywidualne bitwy.
Wspólnie jako zespół musimy zagrać na wysokim poziomie i spróbować podnieść się tam, gdzie skończyliśmy przed przerwą”.
Dean McMenamy nie gra po kontuzji, której nabawił się przed przerwą, podczas gdy Shane Griffin pozostaje wątpliwy. Romeo Akachukwu i Connor Parsons są dostępni po kontuzjach."
Ramblers bez Michaeal McCarthy i Issy Kargbo.
Athlone-Treaty United TYP 1 kurs 1,87 4/10 g.20.45
1:0 BOX
PS: Gdyby nie to że to półzawodowa liga stawka byłaby większa. Dla mnie to zdecydowany faworyt tego spotkania. Gospodarze trzy zwycięstwa z rzędu, są więc na fali.
Z ich obozu:
"Piłkarze z Athlone cieszyli się oszałamiającym początkiem sezonu i zajmują trzecią pozycję tuż za środkową częścią.
I osiągnęli to znakomicie dzięki dwóm zmianom menedżera już w tym sezonie.
Dermot Lennon był ich szefem na początku, zanim wrócił do swojej roli dyrektora futbolu, a Gordon Brett przejął wkrótce potem.
Ale od tego czasu Brett odszedł i jak dotąd nie został jeszcze oficjalnie zastąpiony.
W międzyczasie The Town odkryli kilka perełek, z przodu duet Jamar Campion-Hinds i Frantz Pierrot."
Goście:
"Podopieczni Tommy'ego Barretta mają tylko pięć punktów straty do pozycji barażowych po nierównym początku kampanii, ale wciąż są w kontakcie z czołową piątką.
Traktat w każdym z dwóch ostatnich sezonów docierał do play-offów, ale jeśli w tym roku powtórzy ten trik, będzie to imponujący wyczyn.
Drużyna Barretta przez cały sezon była pozbawiona wielu graczy, a Marc Ludden i Enda Curran stracili już duże zaklęcia.
Ale wydaje się, że przeszli przez ten kryzys kontuzji, a tylko Mark Walsh został wymieniony jako potwierdzony nieobecny na piątkową wycieczkę do Athlone.
Jednak Alec Byrne, Conor Winn i Success Edogun sa niepewni występu."
Reasumując jak widzimy Athlone w pełnym składzie a w Limerick może nie zagrać nawet 4 podstawowych zawodników.
Koniec najdłuższej rozprawki w historii na tym forum. Cześć i czołem!
.
Pzdr/Psycho.