Co z wypłatą? Jak najlepiej wypłacić, żeby pieniądze znalazły się na koncie bankowym. Jaka prowizja?wplata karta revolut działa ale 1zł-2 dowalone za przewalutownaie ( w weekend więcej bo revolut liczy sobie prowizje) . Mi działa wpłata kartą na astropay w pln i dalej idzie już normalnie do unibet. W innych bukach takie rozwiazanie nie działa.
Ja wypłacam na konto podane przez REVOLUT Polski IBAN, oddzial AION BANK
" Depozyty założone w Aion Banku gwarantowane są przez belgijski fundusz gwarancyjny "
Myślę że mniejsza szansa na przyczepienie się niż przelanie na polskie konto.
W revolut nadawcą płatności jest VISA PAYMENTS
Właśnie już dobiłem się do supportu i dostałem odpowiedź, że konto Revolut musi istnieć minimum miesiąc, żeby IBAN się zmienił na PL, jeżeli nie automatycznie to trzeba do nich napisać po miesiącu. Ja osobiście konto założyłem 3 tygodnie temu.Gdzieś na tym forum pisało, że należy napisać do supportu o polski IBAN i dopiero wtedy wypłaty przychodzą. A ja mam pytanie do ciebie jakie są opłaty/koszty wpłaty kartą Revolut do Unibetu?
skąd info, że revolut funkcjonuje jako bank w Polsce? konta techniczne przez Anion bank zakłada. Wcześniej też konta techniczne zakładał tylko w Danske bank jak był fintechem tylko nikt się tym nie interesował i nie wiedział, że pod takie samo prawo jak teraz podlega... jedyne o co się prosić to karę od revoluta jak będzie trzeba się tłumaczyć z pochodzenia środków.Wypłacanie na Revoluta to w tej chwili jak proszenie się o karę od US. Revolut w Polsce funkcjonuje jako bank, więc po zgłoszeniu odpowiednie służby będą mieć wgląd do danych klienta, dlatego nie jest to bezpieczna opcja. W kwestii jakichkolwiek wypłat z Unibetu obecnie lepiej poczekać na lepsze możliwości, bo ta z Revolutem jest zbyt ryzykowna, ale jak chcecie
XD, wyczuwam post sponsorowany.Wypłacanie na Revoluta to w tej chwili jak proszenie się o karę od US. Revolut w Polsce funkcjonuje jako bank, więc po zgłoszeniu odpowiednie służby będą mieć wgląd do danych klienta, dlatego nie jest to bezpieczna opcja. W kwestii jakichkolwiek wypłat z Unibetu obecnie lepiej poczekać na lepsze możliwości, bo ta z Revolutem jest zbyt ryzykowna, ale jak chcecie
a możesz podać podstawę prawną do tego co piszesz w związku z US w Polsce? Skoro masz takie doświadczenie to zakładam, że znasz podstawę prawną, bo bez tego to mogą Cię...Żaden post sponsorowany, bo sam obrywam przez obecną sytuacją. Po prostu Revolut w takiej formule i w obecnej sytuacji geopolitycznej nie jest całkowicie bezpieczny. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to brakuje mu wiedzy albo doświadczenia. Albo jednego i drugiego. I nie powołujcie się na anonimowość, bo po kilkunastu latach pracy w internecie, wiem, że jest to złudne Oczywiście, nie życzę nikomu źle, chcecie to korzystajcie, ale jak przyjdzie Wam się tłumaczyć, skąd te pieniądze, to odpowiedź, że od wujka z Curacao może nie być przekonująca.
Już dawno nie ma UNIBET, najczesciej ostatnio to VISA PAYMENTS. Z drugiej strony myślę że jakbyś wypłacał na zwykły ROR to byś miał tę samą nazwę VISA PAYMENTS.Przy wypłacie z Unibetu na zwykły ROR np. w polskim PKO też "wpłacający" jest "visa payments" czy Unibet? Bo jeśli tak to chyba nie ma żadnej różnicy czy się wypłaci na zwykły polski ROR czy na ten z Revoluta. Ta "Visa payments" chyba pełni taką samą rolę i jest tym samym czym kiedyś był w Unibecie Trustly. Dobrze myślę? Czy jednak źle i lepiej założyć revoulta lub czekać do odwieszenia MB?
Osobistych doświadczeń na szczęście nie mam, ale znam dwie takie historie, że klienci wypłacający swoje pieniądze na konto bankowe, nawet poprzez portfel internetowy, otrzymywali stosowne pisma z banku i musieli się tłumaczyć, co to za pieniądze.a możesz podać podstawę prawną do tego co piszesz w związku z US w Polsce? Skoro masz takie doświadczenie to zakładam, że znasz podstawę prawną, bo bez tego to mogą Cię...