Zastanawiałem się nad tym meczem ale odpuszczam. Na logikę patrząc to Kalisz powinien to wygrać. Z drugiej strony może to czas na przełamanie dla Radomki i zwycięstwo z Legionovią da początek jakiejś serii bo ile będą wszystko przegrywać? Tak naprawdę zespół z Kalisza mimo niezłej, piątej lokaty według mnie spisuje się poniżej oczekiwań jak na skład, który udało im się na ten sezon skompletować. Mam tu na myśli dorobek punktowy. Jeżeli miałbym tutaj coś obstawiać to poszedłbym w liczbę punktów +180.5 lub setów +3.5 ale nie mam do tych typów przekonania więc po prostu w spokoju sobie obejrzę to spotkanie.sunfirex a jak widzisz dzisiaj mecz Kalisza z Radomiem?
Hah, to fakt, niestety poziom spadł mega, tak naprawdę bd się liczyć 3 drużyny o mistrzostwo, Legionowia prawdopodobnie wycofa się z ligi za chwilę bo brak pieniędzyja zaglądam ale sie nie wypowiadam bo nie ogarniam tego sportu a jak kiedys właczyłem to oczy bolały
Słowo się dopełnia. Po wczorajszym spotkaniu z władzami ligi Legionovia z powodu braku środków, wycofala się z rozgrywek. Zgodnie z regulaminem wszystkie pkty zostały anulowane, a ekipa zdegradowana do rozgrywek wojewódzkich, czyli III liga wg mnie.Legionowia prawdopodobnie wycofa się z ligi za chwilę bo brak pieniędzy
Muszę przeprosić, nie było informacji od którego meczu nie bd Gałkowskiej, a widzę że jest dziś na boisku...Tarnów - Bydgoszcz
Tarnów 1,95 STS
hcs - 1,5 na Tarnów kurs 2,75 STS
Mecz z rundy rewanżowej, w 1 kolejce beniaminek z Tarnowa był bliski tie-breaka w Bydgoszczy jednak świetnie dysponowana była Monika Gałkowska, która zrobiła wtedy 26 pkt. Jednak dziś pojawiła się informacja na siatka.org z Gałkowska wraca do Perugii co napewno będzie sporym osłabieniem Pałacu. Mecz za ''6'' pkt dla obu drużyn w kontekście play-off. Tarnów 2 tak słabego meczu u siebie jak z Wrocławiem nie zagra, doszła jeszcze przyjmująca więc już jakieś opcje na zmiany mają na tej pozycji. A Bydgoszcz w sporym kryzysie, tak więc nawet zaryzykowałbym 3:1 dla Tarnowa
Buki chyba też nie wiedziały patrząc po kursach. W pzbuk 2.35 na Bydgoszcz.Muszę przeprosić, nie było informacji od którego meczu nie bd Gałkowskiej, a widzę że jest dziś na boisku...
Trening to jedno a sytuacje meczowe to inna sprawa, Budowlane wzięły dziś łatwo ten mecz, wydaje mi się że złapały trochę luzu w grze, w derbach Łodzi też do pewnego momentu grały dobrze. A co Radomki skład na papierze jest, niestety chyba przydałaby się zmiana trenera.MOYA RADOMKA LOTNISKO RADOM - Budowlani Łódź
Typ: MOYA RADOMKA LOTNISKO RADOM kurs @ 2.25 STS
To spotkanie wydaje się być przełomowym w tym sezonie w poczynaniach Radomki Radom. W końcu trener Kryształowicz będzie miał do dyspozycji swoje wszystkie siatkarki. Do tego w ubiegłym tygodniu do zespołu dołączyła świetna, brazylijska przyjmująca Ellen Braga, która jeszcze niedawno prezentowała barwy włoskiego Casallmagiore. Jeżeli chodzi o powroty do zdrowia to najbardziej znaczącym wzmocnieniem jest powrót tureckiej atakującej - Gozde Yilmaz. W tej sytuacji Radomka z marszu staje się wiekiem faworytem w tym starciu. Również w tym składzie zespół z Radomia śmiało może zgłaszać akces w walce z najlepszymi w lidze. Skład jest bardzo dobry. Atakująca Yilmaz, a do tego w obwodzie Azerka Stepanenko i Półka Jasek. Przyjęcie to dwie Brazylijki Braga i Samara. Do tego bardzo obiecująca Półka Natalia Murek. Środek to Świrad, Łukasik, Moskwa. Libero to utytułowana Krystyna Strasz. Za rozegranie odpowiada Amerykanka Madison Bugg. Po drugiej stronie siatki atak opiera się niemal wyłącznie na tureckiej atakującej. Wspierać Ją próbuje przyjmująca Fedusio. Jeżeli chodzi o siłę ofensywną to w zasadzie byłoby na tyle. Obie ekipy w tym sezonie nie prezentują się dobrze. Powodem słabej gry Radomki były kontuzje, z których w końcu się wykaraskali. Ostatnie 10 dni zawodniczki trenera Kryształowicza mogły poświęcić na spokojny trening. W tym czasie zawodniczki Budowlanych musiały rozegrać dwa spotkania. Zwyczajnie nie mają kiedy odbudować się na treningach. Występy w europejskich pucharach mocno im to utrudniają. W mojej opinii w tych składach personalnych zdecydowanymi faworytami są zawodniczki Radomki Radom
Jednak wygrał Tarnów a wręcz wyszarpały to gospodynie. 158 minut gry, a nie zanosiło się na taki maraton obserwując ten mecz z trybun może gdyby Łyczakowska nie grała tyle lewym to skonczyłoby się w 4 setach. Bydgoszcz nie wykorzystała swojej szansy, tie break bez historii.Buki chyba też nie wiedziały patrząc po kursach. W pzbuk 2.35 na Bydgoszcz.
Swoją drogą w ostatniej analizie też walnąłem babola. Napisałem, że Wrocław dostał 0:3 od Tarnowa, a to Volley wygrał 3:0. Na szczęście nie miało to wpływu na mój typ.
Oglądałem kawałek meczu, bo później trening, niestety Radomka ma słaba rozgrywająca, trochę śmiesznie że zaczęły miesiąc wcześniej przygotowania od innych ekip a grają tak słabo. Nawet te 4 sety były zagrożone przez chwilęOpole-Radomka. Over 3.5 jak dla mnie bankowo. Bardziej by szedł w stronę Radomianek które wzmocniły skład i jeżeli to wszystko zatrybi to będzie to bardzo ciekawy zespół. A z drugiej strony jednak nie widzę opcji żeby Opole nie ugralo chociaż seta.