Chemik Police - Legionovia Legionowo
Typ: Powyżej 3.5 seta
1.89
forbet
Chemik jest zdecydowanym faworytem bukmacherów (1.15). Faktem jest, że jak wygrywa u siebie to ostatnimi czasy są to zwycięstwa 3:0 ja jednak uważam, że Legionovia jest jedną z tych drużyn, która jest w stanie się im postawić. Seria 10 zwycięstw z rzędu imponuje choć w końcu musi zostać przerwana, Chemik to na pewno zespół, który może to zrobić ale moim zdaniem nie będzie to dla Policzanek łatwy mecz. Grupa Azoty pod wodzą Nawrockiego straciła na jakości, dwa ostatnie mecze w lidze przegrane, nastroje są lekko mówiąc średnie, kibice po każdym meczu dają do zrozumienia, że delikatnie mówiąc nie przepadają za swoim szkoleniowcem. Legionovia powoli łapie zadyszkę, dwa ostatnie mecze wygrane dopiero w tiebreakach, dziewczyny na pewno to odczuły, niemniej jednak wciąż ma tam kto punktować, Olivia Różański jest aktualnie najlepiej punktującą przyjmującą w lidze, Lemańczyk jak dla mnie cały czas top 3 libero, w dobrej formie Ola Gryka, która w ostatnim meczu z Budowlanymi Łódź robiła mega robotę blokiem, na siatce dobrze „sypie” Ala Grabka. Generalnie zespół ma papiery, żeby powalczyć w Policach i uważam, że jeden set jest jak najbardziej w ich zasięgu.
Ja sobie pograłem jeszcze 5 setów za 4.20 w
forbet i zwycięstwo Novii za 5.00 ale z racji tego, że Legionovia to jedna z dwóch moich ulubionych drużyn to są to typy czysto kibicowskie także nie zachęcam do ich grania