Jedziemy z kolejną fazą turnieju IEM Major RIO.
Jutro mecze rozgrywane wszystkie w formacie bo1.
W puli nagród 1,250 000 $ o które zawalczy 16 drużyn.
Idę w stronę ekipy amerykańskiej, MOUZ w ciekawej formie i dyspozycji, ale uważam że to Liquid jest drużyna o lepszych moralach, po transferze Yekindara zespół potrzebował czasu i z meczu na mecz wyglądał co raz lepiej, Liquid to formacja która wie co to jest top 1 w rankingu, format bo1 najbardziej martwi, ale nie widzę tutaj zlekceważenia i robienie sobie pod górkę na początkowej fazie turnieju, jak dla mnie Liquid może bić się o wysoką lokatę w tym turnieju i na to liczę.
ZWYCIĘSTWO LIQUID @ 1.67
Tutaj mamy pojedynek powiem tak: zespołu który potrafi namieszać na turniejach konta zespół niewiadomy, nowy. Ekipa z Kosova gra na prawdę fajnego csa, nie ma tam jakiegoś lidera tylko każdy gra fajnie równo i zespołowo i na to przerzucają się wyniki, ładne pilnowanie ekonomi i statyczno-agresywna gra po stronie terrystów, miło się ich ogląda i ta drużyna nie jest spisana na straty by skończyć szybko turniej. Z drugiej strony Spirit jak wspomniałem wcześniej potrafią odpalić na turniejach ale też potrafią szybko dać ciała, dla mnie BNE jest w trybie meczowym i to z samymi wygranymi, raczej nie szarpanymi a raczej pewnymi, są w roli doga ale dla mnie taki dog to nie dog.
ZWYCIĘSTWO BAD NEW EAGLES @ 2.22
Nie przemawia za mną C9 kompletnie, szarpane 3:2 co prawda wynikami 2:0 ale z jakimi drużynami, EG, Gamer Legion czy Imperial czyli z drużynami których nie zobaczymy już RIO, sh1ro w formie ale cały zespół jako zespół nie funkcjonuje poprawnie, nerwowe końcówki meczów, blamaż w postaci porażki na Grayhound po dogrywkach. FaZe nie trzeba przedstawiać, choć też uważam że ich forma diametralnie spadła, zaczynam się zastanawiać czy rain z karriganem powoli nie powinni schodzić do boxu, bo czasami ich występy psują to co buduje FaZe, ale tutaj win FaZe
ZWYCIĘSTWO FAZE @ 1.66
Bez głębszej analizy, po prostu BIG, Sprout jest straszne, ba bardzo straszne, ostatnie spotkania z drużynami z rankingu +30 a nawet +50 i wpadają tam słabe mecze bardzo, przyjście refresha nie pomogła, ba potrafi on bardzo często zamykać tabele lub po prostu grać bardzo słabo, BIG zawsze duże ambicje, ale zawsze szybki powrót do domu, trafili moim zdaniem na zespół jeden z najsłabszych więc tutaj nie powinno być porażki, jeśli myślą poważnie by pograć dłużej na RIO.
ZWYCIĘSTWO BIG @ 1,67
Vitality cieniutko zywoo ciągnie wszystko, sphinx jednak nie wszedł tak jak grał w ENCE co martwi, bo tam skillowo był niszczycielem, tutaj zaś bardzo słaba dyspozycja, ale ja tutaj nie pójdę w strony zwycięstwa bo NaVi też nie gra fantastycznie i zdarzają się szarpane mecze, więc pójdę tutaj w stronę overa rund, zywoo pokazał że sam może wygrywać rundy mimo że reszta drużyny nie gra.
PONAD 26.5 RUND @ 1.94
Heroic win tak tutaj idę, kiedy jak nie teraz, Out drużyna o której pisałem wiele razy i nie zmieniam zdania, cs straszny ale konsekwetny i przynosi wyniki, Heroic to dobra formacja, po przyjściu jabbiego też jest drużyna z nowym wiatrem w żaglach, wspaniały prowadzący w postaci energicznego cadiana nieźle fragujący teses. Out potknęło się na MOUZ po czyym przesli dalej z wynikiem 3;1, trafiając na fnatic i vitality, ale nie czuję żeby mogli powalczyć z Heroic, mieli długi okres przygotowawczy i też potrzebowali chwili na zaklimatyzowanie się młodego jabbiego, ten turniej myślę że będzie pod pełną wodzą taktyczna ekipy duńskiej
ZWYCIEŚTWO HEROIC @ 1.71
To co się dzieje na trybunach przechodzi najśmielsze oczekwinia, FURIA jako gospodarz po lekkim falstarcie z BIG odpalili swoją grę i grali i bawili i cieszyli się nią przy okazji zdobywając korzystyne wyniki, przesli dalej z bilansem 3;1. Nie dla ENCE na Furie, dla mnie to jeden z najpewniejszych typów tego dnia z ładnym kursem, na pewno polecą w dół.
ZWYCIĘSTWO FURIA @ 1.77
NIP drużyna turniejowa, fnatic takie nie swoje moim zdaniem, na pewno cieszy fakt że Aleksib w zespole szwedzkim inwidualnościowo o niebo lepiej niż w G2. Mamy derby Szwecji, mapoolowo NIP wygląda o niebo lepiej niż fnatic a w formacie bo1 to jest kluczowy aspekt.
Zwycięstwo NIP @ 1.77
TOTALBET wszystko