Miami Heat - Golden State Warriors
Andrew Wiggins over 8.5 asyst + zbiórek @ 2.13
Andrew Wiggins over 2.5 asyst @ 2.53
Andrew Wiggins over 1.5 przechwytów @ 2.87
Andrew Wiggins over 1.5 bloków i przechwytów @ 1.61
Betclic
Ode mnie kilka typów w stronę Andrew Wigginsa z Golden State Warriors w meczu z Miami Heat. Andrew jak na razie rozgrywa dobry sezon, rzuca średnio 17.3 pkt na mecz, co jednak zaniżyły jego dwa ostatnie mecze z niskimi zdobyczami, ale też znacząco obniżyła się w tych meczach skuteczność, bo wcześniej co spotkanie kręcił 40%+, w trzech meczach nawet 50%+, to sprawiło, że oddawał do tej pory sporo rzutów, więcej od niego rzuca tylko Curry. Jednak w moich typach nic o punktach nie ma, więc przejdźmy dalej. Zaczynając od asyst, do tej pory Wiggins asystuje średnio 2.6 razy na mecz, do tej pory nie było spotkania w którym nie zaliczyłby chociaż jednej asysty, a liczby do tej pory prezentowały się następująco 4, 3, 1, 3, 2, 4, 1, sporo stąd też dziwi mnie fakt, że na over 2.5 asyst mamy kurs aż 2.53, a linię tą przekroczył 4/7 razy, ja bym wystawił w tym meczu niższe kursy. W zbiórkach Andrew jest w czołówce swojej drużyny, bo zbiera średnio 6.3 piłek na mecz, jego najsłabszy mecz pod tym względem to ostatnie spotkanie z Detroit, gdzie zebrał tylko 3 piłki i to tylko 1 piłkę w defensywie, co było bardzo słabym wynikiem, bo w obronie najmniej do tej pory zbierał 4 piłki. Typ na łączone asysty + zbiórki wydaje mi się być ciekawym typem, wystawioną linię przekraczał w 5 z 7 spotkań, nie przekroczył jej tylko z Detroit, gdzie do bardzo małej ilości zbiórek o których pisałem dorzucił też tylko 1 asystę, oraz w meczu z Sacramento, gdzie zbiórek miał 5, ale ponownie tylko 1 asystę. Value widzę też w typie na same przechwyty, do tej pory Andrew każde spotkanie kończył chociaż z 1 przechwytem, oraz dwa razy udało mu się zabrać po 3 piłki w meczu, rozumiem skąd wysoki kurs, ale przy jego częstych przechwytach moim zdaniem warty gry. Ostatni typ nadający się do dubla, a więc już łączony zakład przechwytów + bloków, o przechwytach już napisałem, z blokami jest podobnie, tylko 1 mecz zakończył bez bloku, a tą łączoną linię pokrył w 6 z 7 spotkań, stąd takie niskie kursy, dodam tylko jeszcze, że pod względem bloków i przechwytów Wiggins jest liderem swojej drużyny. Dla Golden State Warriors będzie to już drugie spotkanie z Miami
Heat w tym sezonie, pierwsze wygrali 123:110, a Andrew zaliczył 2 asysty, dołożył 10 zbiórek, miał 1 przechwyt i 1 blok, ogólnie zagrał bardzo dobre spotkanie, również pod względem punktowym, dlatego moim zdaniem warto poszukać ponownie, że i w tym meczu będzie go wszędzie pełno.