Real Sociedad - Bayern Monachium
Over 3.5 bramek @ 1.95
Over 5.5 bramek @ 5.00
Superbet
Mecze piłki nożnej z udziałem kobiet potrafią obfitować w sporą liczbę bramek, tym bardziej, gdy spotykają się drużyny, które znajdują się na innych poziomach, wtedy wręcz potrafi dochodzić w tych meczach do prawdziwej rzeźni. Myślę, że szansę na takie spotkanie mamy dzisiaj, gdzie zagrają ze sobą zawodniczki Realu Sociedad z Bayernem Monachium. Są to dopiero kwalifikacje do Ligi Mistrzów, ale zawodniczki Bayernu to nie byle jaka drużyna, tylko one potrafią zagrozić Wolfsburgowi w wygrywaniu ligi i w poprzednich latach kilka razy im się już to udawało, a gdy się nie udawało, kończyły ligę na drugim miejscu w tabeli. Tak też było w poprzednim sezonie, a jako, że w żeńskiej Bundeslidze tylko drużyna mistrzowska ma zapewniony udział w fazie grupowej Ligi Mistrzów, a drużyny z miejsc 2-3 biorą udział w kwalifikacjach, to zdarza nam się taka sytuacja, że naprawdę mocna ekipa gra te kwalifikacje. W poprzednim sezonie w tej sytuacji była drużyna Wolfsburga, która awansowała do
LM po ciężkim dwumeczu z Bordeux, gdzie dopiero po karnych weszły do fazy grupowej, jednak nie przeszkodziło im to dotrzeć do półfinału Ligi Mistrzów. Bayern poradził sobie wtedy trochę gorzej, bo odpadły w ćwierćfinale, po ciężkim dwumeczu z PSG, gdzie przegrały walkę po dogrywce, swoją drogą trener PSG miał niezłego nosa wpuszczając Bachmann na początku dogrywki, bo to ona trafiła bramkę na wagę półfinału. Drużyna Realu Sociedad to zupełnie inna drużyna, niezbyt utytułowana, w Hiszpanii dominowała, kiedyś Barcelona, później pałeczkę przejęło Atletico, a od 3 sezonów znowu dominuje Barcelona, zawodniczki Sociedad w tych latach kręciły się w okolicach miejsc 5-7, przełomowy był ostatni sezon, gdzie zajęły 2 miejsce i stąd są tutaj. Jednak nie daje im większych szans z Bayernem, które mają większe obycie w europejskiej piłce, doświadczeniem biją na głowę Sociedad, w meczach przedsezonowych potrafili ograć nawet Barcelonę, choć jak wiadomo to tylko sparing, to jednak Sociedad ta sztuka czy w lidze, czy w pucharze nie udała się od dawien dawna, w poprzednim sezonie potrafiły przegrywać z nimi 8:1, 1:9 i 0:3. Myślę, że jest tu szansa na sporą liczbę bramek, jeśli tylko zawodniczki z Monachium przyjadą tu z zamiarem wygrania, a nie odegrania meczu i załatwienia sprawy u siebie, to jestem w stanie uwierzyć, że bramki padną po obu stronach a w Bayernie będzie to większa ilość niż 3, zresztą taką liczbę bramek Monachium
Superbet wycenia na 1.85, zaś bramkę Sociedad na 1.60, czyli po cichu spodziewa się nieśmiało około 4 bramek, ja idę dwa kroki do przodu i celuje w 6 bramek w dzisiejszym meczu.