Pamiętaj, że Chiny ograły Brazylię 3:0 w czerwcu. Wydaje mi się, że prędzej zaczną pierwszym na wygranie 1-2 setów i potem odpust ława.Wiadomo, że to wszystko domysły i spekulacje, ale taki scenariusz: puszczamy rezerwy, żeby podstawa odpoczęła, niestety poziom już nie ten sam, cyk i robi się 0-2 dość mocno w małych pkt. Wchodzi I skład, prostuje mecz. Nikt nie będzie narzekać, wygrana jest, a że przy okazji lepsza drabinka to cóż... tak wyszło. Za dawnych czasów w takich meczach się puszczało z atakującego na rozegraniu i "no cóż, nie wyszło, musiałem dać odpocząć rozgrywającym... " (BRA na MŚ w 2010 roku). Teraz trochę inne standardy, więc z przymrużeniem oka proszę tę "analizę" traktować. Chciałem tylko uwidocznić, co jest możliwe i o co jest gra.
Nie, Włosi wcześniej też grali o 21.15, w sumie nie wiem dlaczego, bo Słoweńcy grali o 20.30... pewnie chodzi o prawa telewizyjne, ale faktycznie jest to na rękę Makaronom, szczególnie w zaistniałej sytuacji.Włosi grają o 21:15. Zdaje się, że mieli grać planowo o 20:30, ale nieważne.
Ukraina z Portoryko będzie już po dwóch setach +/-.
Włosi sami sobie wybiorą gdzie zagrają i jakoś mocno nie będę zaskoczony jak wybiorą łatwiejszą drogę do strefy medalowej. Totalnie im się nie opłaca wygrywać za 3 i pewnie tego nie zrobią, bo to Włosi.
Wszystko zależy od podejścia Włochów. Chińczycy na bank będą grali do ostatniej piłki i jak tylko zabraknie mobilizacji po stronie Włoskiej to będzie to wykorzystane. Oczywiście jak Makarony wyjdą podstawą z myślą o szybkim meczu to będzie 3-0 bez zająknięcia.Pamiętaj, że Chiny ograły Brazylię 3:0 w czerwcu. Wydaje mi się, że prędzej zaczną pierwszym na wygranie 1-2 setów i potem odpust ława.
Ładnie to rozkminiles. Bardzo słusznie Ukraińcy... Szkoda, że na to nie wpadłem xDStrata seta przez UKR wcale nie jest taka "głupia", w ten sposób nie mają szans na pozycję nr 9, a więc mecz USA w 1/8... na pozycji nr 10 zagrają z nr 7 (prawdopodobnie Holandia. Chyba, że Włosi będą mieszać). Żeby zapewnić sobie pozycje nr 10 Ukraina potrzebuje wygranej 3-1 i to min -13 w małych pkt. Do zrobienia.
Tak na prawdę jak dla mnie każdy poza Polską i raczej Słowenia może przegrać, więc jest szansa na niespodzianki.Panowie w 1/8 widzicie jakąś niespodziankę ? Bo dla mnie to wygląda, że sami faworyci powinni dać radę... Co może zawalić ?