myślę, że podobna loteria, tu raczej bardziej chodzi o konsekwencje i granie wszystkich niespodzianek, ja niestety różnie stoję z czasem i nie zawsze mam czas zagrać, ale już w czasie tego testu umknęły mi 2 duże typy z tych co zapamiętałem, a pewnie było jeszcze coś, te 2 o których wspominam to Dijon - PSG @11,50 oraz Frankfurt - Bayern @7,30, gdybym je zagrał to wyglądałoby to całkiem inaczej. Teraz 2 tygodnie przerwy, więc można na spokojnie przemyśleć. Następna kolejka będzie po przerwie reprezentacyjnej, a przed meczami Ligi Mistrzów i Ligi Europy, więc myślę, że niespodzianek nie braknie i część strat odrobię.cytat z dnia 11 listopada 2019 05:17 przez zloty5oWydaje mi sie ze granie na DW bylo by lepszym pomyslem
dokładnie, w normalnym systemie 4 z 8 mamy 70 kombinacji, w tym jest to skrócone do 14 kuponów, gdzie każda możliwa trójka występuje dokładnie jeden raz, więc jeżeli trafimy min 3 z 8 + będziemy mieli jeden zwrot to już mamy wygrany przynajmniej jeden kupon. Podczas mojego testowania zdarzały się też takie kupony, gdzie miałem powiedzmy 2 zwroty i 2 wygrane czy 1 wygrana + 3 zwroty, wiadomo, że wygrana z takiego kuponu jest minimalna, ale po pierwsze nie tracimy stawki, a po drugie kupon mimo, że z minimalną wygraną to jednak jest wygrany, przy dużej ilości zwrotów może też się zdarzyć kupon, gdzie będziemy mieli 4 zwroty, wtedy wiadomo nic nie wygrywamy, ale odzyskujemy stawkę.1. Jeśli mogę zapytać, 1 kupon składa się z ilu zdarzeń? z 4?
Brzmi ciekawie choć musiałbym to zobaczyć na konkretnym przykładzie Albo coś dla zabawy na razie za drobne spróbować samemudokładnie, w normalnym systemie 4 z 8 mamy 70 kombinacji, w tym jest to skrócone do 14 kuponów, gdzie każda możliwa trójka występuje dokładnie jeden raz, więc jeżeli trafimy min 3 z 8 + będziemy mieli jeden zwrot to już mamy wygrany przynajmniej jeden kupon. Podczas mojego testowania zdarzały się też takie kupony, gdzie miałem powiedzmy 2 zwroty i 2 wygrane czy 1 wygrana + 3 zwroty, wiadomo, że wygrana z takiego kuponu jest minimalna, ale po pierwsze nie tracimy stawki, a po drugie kupon mimo, że z minimalną wygraną to jednak jest wygrany, przy dużej ilości zwrotów może też się zdarzyć kupon, gdzie będziemy mieli 4 zwroty, wtedy wiadomo nic nie wygrywamy, ale odzyskujemy stawkę.
System jest tak rozpisany, ze przy trafieniu 3 meczy mamy gwarancję trafienia jednej trójki, przy trafieniu 5 spotkań trafiamy czwórkę i 6 trójek, przy trafieniu szóstki 3 czwórki i 8 trójek, przy siedmiu trafionych spotkaniach 7 czwórek i 7 trójek, przy trafieniu 8 oczywiście wszystkie 14 kuponów wygranych. Dodatkowo to co ja sobie sam wprowadziłem z racji, ze system wykorzystuję głównie pod granie azjanów przy zwrotach ilość trafionych kuponów może być jeszcze większa, ale wygrana będzie oczywiście pomniejszona o ilość zwrotów jakie ewentualnie trafimy.Kupon 1:
Mecze 5, 6, 7, 8
Kupon 2:
Mecze 3, 4, 7, 8
Kupon 3:
Mecze 1, 2, 7, 8
Kupon 4:
Mecze 2, 4, 6, 8
Kupon 5:
Mecze 1, 3, 6, 8
Kupon 6:
Mecze 1, 4, 5, 8
Kupon 7: