20:45 Polska - Szwecja
Szwecja @ 3.10
Szwecja awans @ 2.10
Szwecja i obie strzela gola @ 6.70
Fuksiarz / Fortuna
Czas na najważniejsze spotkanie w tym roku reprezentacji Polski. Sprawdzian, który powie czy zagramy na MŚ w Katarze czy jednak podobnie jak Włosi obejrzymy je w telewizji. Niestety przykro się to pisze, ale naszej reprezentacji nie daje większych szans na awans, stąd moje typy na Szwecję. Sporo zamieszania z trenerami, najpierw Brzęczek, który nie miał stylu, a miał wyniki. Zmiana trenera na siwego bajeranta, który tak naprawdę nie poprawił naszego stylu, a zaczęliśmy punktować nie co gorzej. Teraz Czesiu Michniewicz, który miał zaledwie kilka dni na zapoznanie się z tym co ma. Spotkanie z Szkocją było przedsmakiem tego co czeka nas w wtorek w spotkaniu z Szwecją. Szwedzi zagrają z nami ostro i twardo, musimy odpowiedzieć tym samym bo inaczej słabo to widzę. Michniewicz musi postawić na gości z charakterem, a u nas oprócz Góralskiego takich brak...
Tak naprawdę wszyscy liczą po raz kolejny na Lewandowskiego (jakiś drobny uraz?), który ma być wybawcą. Już nie raz historia pokazywała, że jeden zawodnik może odmienić losy meczu, lecz ja jestem zdania, że Lewy zostanie odizolowany od gry i tu będzie nasz problem, bowiem niema kto go zastąpić. Milik kontuzja, Piątek walczy do samego końca. Zostaje Buksa...
W obronie zapewne Reca, no bo kto inny?. Środek to Glik-Bednarek i Cash. W bramce zapewne zostaje Szczęsny bo nie wierze żeby Czesiu postawił tutaj na Skorupskiego. Moim zdaniem lewa strona to autostrada do naszej bramki. Ani Reca, ani Kun nie podołają temu wyzwaniu.
Szwecja do finału awansowała dopiero po dogrywce. Spotkanie z Czechami nie było najlepszym w ich wykonaniu, ale czego się było można spodziewać, skoro jest to jeden mecz i trzeba było mocno uważać. Na mecz z Polską wraca Ibra, który chce coś udowodnić. Obok niego są młodzi i bardzo dobrzy Isak czy Kulusevski.
Szwecja potrafi z nami grać i pokazała to na ostatnich ME. Na dodatek ich styl jest twardy, a my z takimi zespołami nie potrafimy grać.
Moim zdaniem
Szwecja to bierze. Czesio miał mało czasu na przygotowanie drużyny, a mecz z Szkocją nie pokazał niczego nad czym byśmy mogli się zachwycać. Ja zasiądę przed
TV i spokojnie sobie obejrzę to spotkanie z paczką chipsów.
Serduchem jestem za POLSKĄ, ale niestety na dzień dzisiejszy jesteśmy słabsi, i oprócz ścian Kotła Czarownic niemamy żadnych atutów przed tym spotkaniem.
Czekam jeszcze na linię fauli, bo tu walki nie zabraknie.