auxi
Auxi
Wydaje mi się, że nie trzeba być znawcą La Liga, tylko...Mam pytanko do znawcow La Liga....Mam zagrany kupon dlugotermonowy i zostaly mi tylko dwa zespoly Fulham top 6 sa na pierwszym i wyglada ze top 6 to bedzie tylko formalnosc i Atletico top 4......zagralem za 5 tys euro i teraz mi oferuja 16200 cash out a do wygrania jest 19800 wiec 3600 mniej a to przynajmniej jak dla mnie duzo pieniedzy zeby im tak lekko oddac...Nie wiem co robic bo w tym roku Atleti kuleje Sociedad i Betis wysoko ale chyba ciezko uwiezyc zeby nie byli na koniec sezonu w top 4 przeciez sklad maja mocny....
Musisz odpowiedzieć sobie na podstawowe pytania:
1. Ile to jest dla Ciebie 16200 - czy ewentualna strata będzie bolała czy luz?
2. Masz teraz 16200 a możesz mieć 19800 pod pewnym warunkiem, którego zaistnienie wyceniany jest na 1,22. 16200 x 1,22 = 19 800. Czy mając teraz w portfelu 16200 postawiłbyś na Athletico że bedzie w TOP4 po kursie 1,22. ?
3. Obstawiając przed rozpoczęciem sezonu 5k euro masz teraz 16,2k czyli w około 5 miesięcy inwestycja przyniosła ci 324% zwrotu. Teraz inwestujesz wiecej bo 16,2k również na około 5 miesięcy, ale już na zwrot 22%. Pytanie czy może są inne lepsze inwestycje?
Myślę, że jak odpowiesz sobie na te pytania - będziesz wiedział co robić.