Włochy: Do fryzjera i salonu piękności tylko z przepustką (londynek.net)
Zdaje sie w latach 39-45 tez trzeba bylo sie ukrywac przed okupantem jesli sie chcialo jakas szkole uczyc gdzie uczyli prawdy
Wstyd, teraz to samo
Tylko ze Hitler i generalnie nazisci nie mieli nic przeciwko zeby ludzie chodzili do fryzjera, czy urzadzali imprezy, a tym bardziej stypy
Nie przypominam sobie zeby hitlerowcy tepili osob udajace sie na pogrzeby, nawet oni sie odsuwali i dawali spokoj zalobnikom czy osobom chcacym pozegnac zmarlych czlonkow rodziny
W odroznieniu od wspolczesnych degenerackich okupantow
Opaski juz sa w Niemczech, teraz Wlosi i
Francja tajne komplety, ech te postnazistowskie i kolaborujace kraje maja skazona mentalnosc
Polacy juz przyzwyczajeni do okupacji wiec poradza sobie z tym na szczescie znakomicie, wystarczy dac ogloszenie w szczycie lokdaunu i mam dziesiatki ofert fryzjerow
A krawezniki tylk ochodza i sprawdzaja czy sa gdzies lamane 'obostrzenia kowidowe'
Gdzies maja ze Rumun mnie bije w autobusie (pozwolilem mu kilka razy sie pacnac i co najwyzej odciagnalem , bo startuje w wyborach wiec to uratowalo mu zycie lub conajmniej trwale uszkodzenie zdrowia ,a tak jestem ciekaw jak moj cios zadzialalby na Tysona |Furego, ale tchorz siedziw Las Vegas), albo ze ktos wlamuje sie na zywca do domu emerytow czy skladowiska firmy
Takie rzeczy maja gdzies. Teraz w modzie jest 'pandemia'
'Policja surowo karze zlych przestepcow'
Covidowych moze
Konowałki kase robia na kowidzie-sridzie to i gestapowcy szeregowi chca sie podlizac, licza na emerytury i awanse