>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Wielki Szlem: Australian Open (17.01.2022 - 30.01.2022)

Status
Zamknięty.
M 0

marecki12

Użytkownik
Ja akurat tego bym nie zagrał. Osobiście uważam, że ryzyko jest dość spore i to się nie uda. Okej, Nadal na pewno nie będzie chciał się męczyć i na pewno zamknie mecz w trzech setach natomiast uważam, że tu będzie over 18,5 przy wyniku np: 6:1, 6:3, 6:3. To jest bardziej realne niż taka zagłada underowa.

Osobiście sam zagrałem na pierwszą rundkę tasiemkę, tak jak zazwyczaj to robię przy okazji pierwszych rund na Wielkich Szlemach.
Wszystko zagrane w Totalbet w piątek.

Carlos Alcaraz Garfia vs Alejandro Tabilo 1,26.
Myślę, że tu śmiało można stawiać na Hiszpana, który po sukcesie w US Open chce kontynuować dobrą passę. Jest młody, to może być jego sezon. W zeszłym roku wygrał turniej Next Gen. Na przeciwko kwalifikant z Chile, z którym kiedyś się mierzyli jeszcze w czasach juniorów. Wynik? 6:1, 6:1 dla Hiszpana.

Poza tym zagrałem win:
- Shapovalov
- Hurkacz
- Carreno-Busta
- Nadal
- Azarenka
- Barty
- Zverev
- Halep
- Rybakina
- Świątek
- Tsitsipas
- Ruud
- Bautista-Agut
- Rublev
- Fritz
- Cilic

Czekam na słowa krytyki za granie kursów @1,04 jednak w poprzednich latach to się sprawdzało. Sukces to skrupulatny wybór. Musicie pamiętać, że w poprzednich latach odpadało 4-5 tenisistów zarówno wśród kobiet jak i mężczyzn rozstawionych w I rundzie. Tu w tym przypadku razem z kilkoma innymi zdarzeniami poza tenisem mam do wyjęcia 5,5k.

Swoją drogą jestem ciekawy kogo uważacie z tego grona jako pierwszego do wtopy? :)

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Na 1 noc Opelka & Paul-1,5 i do tego coś jeszcze dorzucę żeby ominąć podatek może set Vukica bo pokazał dobrą formę i dobrą grę ale Harris jest bardzo bardzo nie wygodny ale na dystansie może tego seta zgarnąć.
Opelka też pokazał się nieźle w przeciwieństwie do Andersona więcej ma za sobą żeby to wygrać a Paul to od dłuższego czasu bardzo solidny zawodnik więcej szkód jak strata seta od Kazacha nie widzę. Ogólnie ciężkie te 1 rundy mało informacji spodziewam się niespodzianek, Alcaraz nie dawno przechodził covid a Chilijczyk jak chce to się potrafi postawić a raczej będzie mu się chciało ale koniec końców myślę, że wygra Hiszpan i tak. A jak bym miał strzelać co do pytania kolegi wyżej to Shapo, Tsitsipas(jakąś operację łokcia miał chyba?) i Ruud może nie w 1 rundach ale długo nie zawojują.

Otrzymane punkty reputacji: +41
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Ja natomiast uważam że turniej wygra Zverev lub Medvedev. Po wycofaniu Djokovica Danil stał się murowanym faworytem według buków. Jednak kurs 1.86 jaki proponuje 1xbet nie jest wart gry.
Na Zvereva jest 3,46.
1xbet
Niemiec w zeszłym roku pokazal że dorósł tenisowo i mentalnie. Często przegrywał pojedynki w głowie. W ubiegłym sezonie pokazal że w trudnych momentach zwłaszcza z czołówką potrafi wznieść się na wyżyny i zejść z kortu jako wygrany. Dobitnie pokazały to IO i odrodzenie w meczu z Djokovicem czy ATP finals. W swojej polowce drabinki nie ma Djokovica. Najgroźniejszy wydaje się powracający Nadal jednak nie sądzę by w obecnym czasie był realnym zagrożeniem. Według mnie Nadal jeżeli ma wygrać jakiś turniej WS to jest to FO tego roku. Później może mu być piekielnie ciężko że względu na powracające kontuzje oraz wiek. Młodsi zawodnicy w ostatnich 2-3 latach zrobili progres i nie tak łatwo będzie o zwycięstwo.
Co do innych groźnych zawodników to Berrettini jest daleko od swej dobrej dyspozycji I po Włochu można się spodziewać lepszego wyniku na Wimbledonie. Tsitsipas też nie jest w tej formie realnym zagrożeniem. Z takich graczy mniej spodziewanych zaskoczyć mogą Sinner lub Aliassime. Jednak ciężko stwierdzić czy wytrzymają trudy mentalnie.

Podsumowując według mnie turniej wygra ktoś z dwójki Medvedev- Zverev. Ja jednak idę w stronę Niemca gdyż w ostatnim czasie zrobił duży krok by sięgnąć po zwycięstwo w WS. Jeżeli nie uda mu się to w Australi to sądzę że i tak w tym roku wygra swój pierwszy tytuł WS. (Zagrane takie zdarzenie w 1xbet). Jak będzie czas pokaże.

B 35,1K

bukovina

Użytkownik
Ja natomiast uważam że turniej wygra Zverev lub Medvedev. Po wycofaniu Djokovica Danil stał się murowanym faworytem według buków. Jednak kurs 1.86 jaki proponuje 1xbet nie jest wart gry.
Na Zvereva jest 3,46.
1xbet
Niemiec w zeszłym roku pokazal że dorósł tenisowo i mentalnie. Często przegrywał pojedynki w głowie. W ubiegłym sezonie pokazal że w trudnych momentach zwłaszcza z czołówką potrafi wznieść się na wyżyny i zejść z kortu jako wygrany. Dobitnie pokazały to IO i odrodzenie w meczu z Djokovicem czy ATP finals. W swojej polowce drabinki nie ma Djokovica. Najgroźniejszy wydaje się powracający Nadal jednak nie sądzę by w obecnym czasie był realnym zagrożeniem. Według mnie Nadal jeżeli ma wygrać jakiś turniej WS to jest to FO tego roku. Później może mu być piekielnie ciężko że względu na powracające kontuzje oraz wiek. Młodsi zawodnicy w ostatnich 2-3 latach zrobili progres i nie tak łatwo będzie o zwycięstwo.
Co do innych groźnych zawodników to Berrettini jest daleko od swej dobrej dyspozycji I po Włochu można się spodziewać lepszego wyniku na Wimbledonie. Tsitsipas też nie jest w tej formie realnym zagrożeniem. Z takich graczy mniej spodziewanych zaskoczyć mogą Sinner lub Aliassime. Jednak ciężko stwierdzić czy wytrzymają trudy mentalnie.

Podsumowując według mnie turniej wygra ktoś z dwójki Medvedev- Zverev. Ja jednak idę w stronę Niemca gdyż w ostatnim czasie zrobił duży krok by sięgnąć po zwycięstwo w WS. Jeżeli nie uda mu się to w Australi to sądzę że i tak w tym roku wygra swój pierwszy tytuł WS. (Zagrane takie zdarzenie w 1xbet). Jak będzie czas pokaże.
Jak dla mnie, to Zverev nigdy nie wygra Szlema. Może sobie zdobywać złoto na igrzyskach, wygrywać Atp Finals, czy inne 1000. Medvedev bierze tytuł w Australii, ewentualnie Nadal, jeśli Danil mentalnie nie ogranie. Rafa, nawet bez topowej formy spokojnie ogra Zvereva na jakimkolwiek Szlemie.
Lepiej spróbować win Nadała po pięknym kursie, niż Zvereva, który znowu nie dojedzie.

wawo 15,1K

wawo

Użytkownik
2.4 po odjęciu podstku macie na Fortunie na tego Mietka. Grajcie. Gość i tak nie wygra. Zverev dobre sobie. Odpadnie szybciej niż sie niektórym wydaje.
Jedybyn który jest pewny udziału w finale na dzień dzisiejszy i jeśli żadna kontuzja się nie przydarzy jest Rafa Nadal. Wystarczy spojrzeć na jego drabinkę. Kto mu może przeszkodzić Zverev Hurkacz, Beretini czy Careno który zawsze dostaje od Rafy lekcje tenisa. Umówmy się po wycofaniu Djokera Nadal ma finał w kieszeni, tylko od niego zależy czy mu z niej nie wypadnie. Jeszcze jest Monfils który od 3 rundy będzie oddychal rękawami. Bez jaj i żartów proszę. Realnie patrząc Rafa w finale.
Druga połówka jest już bardziej zbliżona
Rublev Mietek Tsitsipas Sinner czy nawet Auger. Szkoda ze Murray jest w tej polowce bo może mógłby powalczyć o lepszy wynik a tak o ile przejdzie pierwsze rundy to od Sinnera dostanie.
Stawiam na finał Rafa Tsitsipas/Sinner

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Machac (-1,5 seta)-J.Cerundolo 1 @1.4
Machac -5,5 gema @1.58

Czech wyglada na przygotowanego do turnieju. Wygrany challanger w Traralgonie, wysmienite kwalifikacje. Caly tydzien siedzi juz w Melbourne, takze obeznanie z kortami i samopoczucie powinno byc na wysokim poziomie
Dwukrotnie o Machacu pisałem w tym roku, wiec szybkie kopiuj-wklej: "Machac mial bardzo dobry ubiegloroczny AO, gdzie dostal sie z kwalifikacji, wygral mecz w turnieju gownym i w 2 rundzie urwal seta Berretiniemu".

Typ "wisi" w tasmie, ale obecnie kurs juz zbity, wiec podam ten typ z handicapem setowym. Czech po prostu dobrze gra w tenisa i jest dlugodystansowcem, jakos nie wydaje mi sie by mlodszy z braci Cerundolo mial go "przegrac" obecnie na korcie, takze ja tu licze conajmniej na powtorzenie wyniku z poprzedniego roku w wykonaniu Machaca i 3 raz w styczniu celuje w niego.

Typ bardziej ryzykowny na potrzeby wyzszych kursow - Machac minus 5,5 gema. Wybieralbym jednak pierwsza podstawowa opcje do akumulowanego, a pozniej ewentualnie kombinowal z gemami, gdyby to kogos nie zadowalalo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +18
marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
PAIRE - 1,5seta - Monteiro kurs @ 4,57

Ciekawy meczyk dzisiaj sie szykuje. Dlaczego ciekawy? Ano dlatego, ze na korcie zobaczymy Benoit Paire. Mam nadzieje, ze Francuz
wyjdzie do gry :) To juz bedzie polowa sukcesu. Na korcie sie pojawi, ale co dalej? Bedzie gral czy nie bedzie grał? Dobre pytanie.
Ze Francuz ma nierowno pod sufitem to wszyscy wiemy. Sezon zaczął od meczu z Laaksonenem.....zejscie z kortu przy 2-5 w III secie.
Nastepny turniej , mecz z Kokkinakisem szedł dobrze do stanu 3-3 gdy arbiter dal mu ostrzezenie za przekroczenie czasu przy
wznowieniu piłki do gry. Efekt? Koniec gry, chodzenie po korcie, uderzanie na raz, nie bieganie do piłek. FOCH. 4-6, 0-6.
I dzisiaj Benoit wyjdzie do gry w AO przeciwko Monteiro. Chłop ma 32 lata, nie mozna ciagle byc dzieckiem. Ranking jest troche
naciagany, wyleca mu turnieje za 2019 rok. Realnie Paire dzis jest poza ATP 100. Nie widze go grajacego w chelengerach.
Koniec kariery? Być moze. Trzeba spiać poslady i zacząć zdobywac punkty. Jesli chce byc jeszcze w tourze trzeba grac na serio.
Mysle, ze dzisiaj tak wlasnie bedzie. Paire ma talent, niesamowita reke,, czysto tenisowo jest 3 pólki wyzej od Brazylijczyka.
I on to dzisiaj pokaże. Co moze zrobic Monteiro? Nic. Moze tylko grac swoje, przebijac przebijac przebijac i czekac co zrobi Francuz.
Licze na zdrowy rozsadek Paira i w miare szybkie odprawienie Brazylijczyka. WIN PAIRE .

Otrzymane punkty reputacji: +146
szympo 9,7K

szympo

Użytkownik
PAIRE - 1,5seta - Monteiro kurs @ 4,57

Ciekawy meczyk dzisiaj sie szykuje. Dlaczego ciekawy? Ano dlatego, ze na korcie zobaczymy Benoit Paire. Mam nadzieje, ze Francuz
wyjdzie do gry :) To juz bedzie polowa sukcesu. Na korcie sie pojawi, ale co dalej? Bedzie gral czy nie bedzie grał? Dobre pytanie.
Ze Francuz ma nierowno pod sufitem to wszyscy wiemy. Sezon zaczął od meczu z Laaksonenem.....zejscie z kortu przy 2-5 w III secie.
Nastepny turniej , mecz z Kokkinakisem szedł dobrze do stanu 3-3 gdy arbiter dal mu ostrzezenie za przekroczenie czasu przy
wznowieniu piłki do gry. Efekt? Koniec gry, chodzenie po korcie, uderzanie na raz, nie bieganie do piłek. FOCH. 4-6, 0-6.
I dzisiaj Benoit wyjdzie do gry w AO przeciwko Monteiro. Chłop ma 32 lata, nie mozna ciagle byc dzieckiem. Ranking jest troche
naciagany, wyleca mu turnieje za 2019 rok. Realnie Paire dzis jest poza ATP 100. Nie widze go grajacego w chelengerach.
Koniec kariery? Być moze. Trzeba spiać poslady i zacząć zdobywac punkty. Jesli chce byc jeszcze w tourze trzeba grac na serio.
Mysle, ze dzisiaj tak wlasnie bedzie. Paire ma talent, niesamowita reke,, czysto tenisowo jest 3 pólki wyzej od Brazylijczyka.
I on to dzisiaj pokaże. Co moze zrobic Monteiro? Nic. Moze tylko grac swoje, przebijac przebijac przebijac i czekac co zrobi Francuz.
Licze na zdrowy rozsadek Paira i w miare szybkie odprawienie Brazylijczyka. WIN PAIRE .
Zgadzam się że łapanie kursu powyżej 3 na Paire jest rozsądne jak można nazwać granie na tego dzbana rozsądnym, sam będę próbował natomiast pisanie ze jest 3 półki wyżej tenisowo jest baaaardzo naciągane bo może tak było ale dobre kilka lat temu, gdy nawet jak głowa nie funkcjonowała to tenisowo dojeżdżał :D

isztwan 290,5K

isztwan

Użytkownik
3:0 dla Monteiro
2.75

Dzisiaj Monteiro możliwe rozmontuje cierpliwość i psychikę rywala i już w pierwszym secie przebijaniem monotonnym rozsierdzi Benuego, na co ten odpowie swoim typowym marnowaniem różnorakimi sposobami piłek. Jeśli tak się stanie to najprawdopodobniej odechce się francuzowi dalszej męczarni i pożegna się szybciutko z turniejem.

Otrzymane punkty reputacji: +24
T 3,2K

TommyTom

Użytkownik
Super, że się tak wzajemnie licytujecie, tylko to takie typy "z tylnej części ciała", bo niektórych zawodników zna się jedynie z nazwiska. Monteiro to prawie tak silnie grający gracz jak Paire. Bardzo mocny serwis i nawalanka forhandem ile fabryka dała, ale po co to wiedzieć i można wymyslić fikcyjny argument pod nazwą: monotonne przebijanie. Jeden z Was trafi, a drugi nie, ponieważ wygrać może tylko jeden. Pisanie głupot nic za to nie kosztuje.

Dam Wam obydwu po punkcie mojej reputacji za umiejętność tworzenia fikcyjnych opowieści:)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +103
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
3:0 dla Monteiro
2.75

Dzisiaj Monteiro możliwe rozmontuje cierpliwość i psychikę rywala i już w pierwszym secie przebijaniem monotonnym rozsierdzi Benuego, na co ten odpowie swoim typowym marnowaniem różnorakimi sposobami piłek. Jeśli tak się stanie to najprawdopodobniej odechce się francuzowi dalszej męczarni i pożegna się szybciutko z turniejem.
Paire to psycho jakich malo w tenisie.Jednego dnia moglby ograc kogos z top 10, by nastepnego przegrac z zawodnikiem z 6 setki.Brazylijczyk jest chimeryczny, bilans 70/64 na hardzie wcale tu nie stawia go w roli takiego faworytka, by typowac na niego 3 0.Paire Wiadomo, ostatnie miesiac mega slabo, ale potencjal wciaz ma I te 3 0 Monteiro mocno ryzykowne po takim kursie.Juz wolalbym zagrac na Barriosa lub Baptiste
Post automatycznie złączony:

Na Zvereva jest 3,46.
1xbet

Na becie 2,4 na Danila I 3,2 na Zvereva

B 35,1K

bukovina

Użytkownik
2.4 po odjęciu podstku macie na Fortunie na tego Mietka. Grajcie. Gość i tak nie wygra. Zverev dobre sobie. Odpadnie szybciej niż sie niektórym wydaje.
Jedybyn który jest pewny udziału w finale na dzień dzisiejszy i jeśli żadna kontuzja się nie przydarzy jest Rafa Nadal. Wystarczy spojrzeć na jego drabinkę. Kto mu może przeszkodzić Zverev Hurkacz, Beretini czy Careno który zawsze dostaje od Rafy lekcje tenisa. Umówmy się po wycofaniu Djokera Nadal ma finał w kieszeni, tylko od niego zależy czy mu z niej nie wypadnie. Jeszcze jest Monfils który od 3 rundy będzie oddychal rękawami. Bez jaj i żartów proszę. Realnie patrząc Rafa w finale.
Druga połówka jest już bardziej zbliżona
Rublev Mietek Tsitsipas Sinner czy nawet Auger. Szkoda ze Murray jest w tej polowce bo może mógłby powalczyć o lepszy wynik a tak o ile przejdzie pierwsze rundy to od Sinnera dostanie.
Stawiam na finał Rafa Tsitsipas/Sinner
Tsitsipas jest taki beznadziejny, że nie ma szans na finał. Jeszcze gość jest po kontuzji, więc warto gram Ymera na Fortunie Krecz = brak zwrotu.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
S.Korda-Moutet 1 @1.45 <wiecej szczescia niz rozumu, bo Moutet powinien ten mecz ywgrac w 4 setach, ale szczescie tez czasami potrzebne>

Syn Petra Kordy zaimoponowal w pierwszym meczu z Norrie'm. Jest to bardzo przyszlosciowy zawodnik nie da sie ukryc, moze kiedys bedzie miec szanse powtrozyc wyczyn ojca i wygrac AO. Oby tylko nie wzial przykladu ze skandalu dopingowego ojca sprzed lat.
Korda zaskoczyl bardzo Norrie'go, zepchnal go gleboko za linie i trzymal poziom. Na moje oko to nastawia sie na dobry wynik mlody Amerykanin czeskiego pochodzenia.
Moutet gra przyzwoicie, chociaz wstawil sie tez juz w tym roku faktem bycia zdyskwalifikowanym w Adelajdzie, ale wydaje mi sie ze na tak grajacego Korde to nie wystarczy.

Warto jeszcze na marginesie odnotowac, ze Sebastian korda wygral juniorski AO swego czasu, wiec tym bardziej wyglada na pozytywnie tu nakreconego.

Monfils-Bublik 1 @1.2 <Gael to zniszczyl... srogi rewanz za FO>

Monfils zaimponowal z kolei luzem i optymizmem w pierwszym turnieju w Adelajdzie. Mozna by tu co podkrecic handicapem gemowym, na przyklad slynne -2,5 by podniesc kurs, ale jak to ugryzc zastanowie sie pozniej. No i Monfils ma do zrobienia na Bubliku rewanz za porazke na French Open. W tamtym czasie jednak Monfils byl na peryferiach tenisa z forma i dopieor po 9 miesiacach zaczal grac na USO. Teraz La Monf jest w zupelnie innym miejscu, a tak patrzac w ta czesc drabinki to po wystrzeleniu w kosmos Djokovica to tam naprawde moze zrobic gleboki run i po cichu licze, ze Monfils moze zagrac jeden z lepszych szlemow w Australii od lat.

Poza tym mecz w sesji wieczornej, wiec idealne srodowisko dla Monfilsa i to tez powinno dzialac na jego korzysc, bo na pewno granie w upale przeciwko tak mocno serwujacemu i bijacemu w wymianach Bublikowi do przyjemnosci by nie nalezalo. Jak mozna juz zacytowac klasyka w postaci slow RF: "granie AO w dzien i wieczorem to dwa zupelnie inne turnieje".

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +19
3 2,6K

3kropek

Użytkownik
Cześć wszystkim. Co myślicie o poniższym typie:

O.Otte - L. Sonego Powyżej 36,5 @ 1,70
Dwóch wysokich, dobrze serwujących zawodników. W USO w 2021 grali ze sobą w pierwszej rundzie - wynik 3:1 (51 gemów). Dzisiaj grają jako pierwsi więc zakładam, że w tych warunkach będą utrzymywać swój serwis i znowu ugrają przynajmniej 4 sety.

edit...

Drugi typ nad którym się zastanawiam to:
M.McDonald - A.Karatsev 1 @ 2.50
Typ bazujący jedynie na ostatnim meczu Karatsev-a który popełnił 107 niewymuszonych błędów. Przy takiej grze jaką prezentował w tamtym meczu to wątpię aby mu się udało wygrać McDonald-em. Dodatkowo po pierwszej rundzie już ma 2,5h więcj czasu spędzonego na korcie co też może nieznacznie wpłynąć na jego dyspozycję.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom