Moje przemyślenia na 11. kolejke PlusLigi. Chętnie podyskutuje o każdym meczu. Jak macie jakieś za lub przeciw, to piszcie śmiało.
ZAKSA wygra 3:0 z Olsztynem to juz pisałem wyżej dlaczego. Kurs @1.40
fortuna szału nie robi ale ja do AKO sobie wrzuciłem
Cuprum Lubin - Jastrzębski
też tutaj typuje gładkie zwycięstw faworyta. Cuprum nie gra źle ale nie oszukujmy się, z Jastrzębiem, który na każdej pozycji ma lepszego zawodnika będą mieli bardzo trudno wygrać seta.
typ:
DW 0:3 @2.02 fortuna
Czarni Radom - Stal Nysa
nie tykam tego spotkania. Tu moze być wszystko. Mecz outsiderów ze sporymi problemami. Nie wiadomo co z Ben Tarą bo nie dograł do końca meczu z Cuprum przez jakiś uraz. Ale raczej powinien zagrac więc jesli będzie do dyspozycji trenera to nie zdziwi mnie przełamanie Nysy i wygranie po raz pierwszy w tym sezonie... Wiem, że Nysa gra tragicznie ale Radom zbliża się do ich niskiego poziomu.
GKS Katowice - Projekt Warszawa
Myślę tutaj o typie że Jarosz będzie miał więcej punktów od Petkovica ale kursy jeszcze nie wystawione więc poczekam aż bukmacherzy dodają taką oferte i czy w ogóle dodają. Jakub bez wątpienia jest liderem GieKSy, która ma ostatnio trudne mecze i nawet jak przegrywa 0:3 to udaje mu sie zdobyc sporo punktów. Na przykład dwie kolejki temu z Jastrzębiem zdobył 17 punktów a jego przeciwnik na tej samej pozyji czyli Hadrava 15 punktów. Ostatnio z Kędzierzynem zdobył 10 pkt. czyli tyle samo co Łukasz Kaczmarek. Projekt ma bardziej rozłożony atak na skrzydła i środek. A sam Petković (nie ubliżając mu) nie jest w najwyższej formie.
Ślepsk Suwałki - Resovia Rzeszów
odpuszczę sobię typowanie tego meczu. Najwyższy czas żeby przestać traktować Resovie poważnie. Ten zespół jest w mega kryzysie, chodzą słuchy że ma być zmiana trenera. Niestety Ślepsk też przechodzi kryzys więc trudno mi tutaj na kogoś postawić.
Trefl Gdańsk - LUK Lublin
Trefl w końcu się przełamał i wygrał w ostatniej kolejce. Teraz spotykają się z pozytywnym zaskoczeniem tego sezonu czyli LUK'iem Lublin. Niby Gdańsk jest faworytem ale liczę na to, że goście się postawią bo stać ich na to. Szedłbym tutaj w over punktów i setów, zapowiada się długie spotkanie.
Warta Zawiercie - Skra Bełchatów
mecz dopiero w poniedziałek więc później coś o nim napisze