>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2021 / 2022

Status
Zamknięty.
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj atakuje skromny dubel na podwojenie:

Traktor Czelabińsk vs Dynamo Moskwa: 2 ml @1.90 ⛔
SKA St. Petersburg vs Barys Nur-Sultan: 1X @1.20
AKO @2.28 STS⛔

Nie podobał mi się Traktor w rywalizacji z Sochi. Tak naprawdę, gdyby dwa dni temu trafili na bardziej wymagającego przeciwnika, to sądzę, że pojawiłaby się przegrana w RT. Udało się indywidualnościami pokonać Lamparty, ale dzisiaj mierzą się z rywalem o półkę wyżej. Dynamo miało cztery dni przerwy, aby złapać świeżość i poukładać zespół. Jestem zdania, że u gospodarzy dalej będą widoczne nogi z waty, bo ciężko się wraca po tak intensywnych wojażach po wschodzie i stołeczni to wykorzystają. Kompletnie leżał PP u Traktora, nawet w przewadze 5 vs 3 nie potrafili stworzyć zagrożenia, a to wszystko przez zmęczenie. Szybsi i bardziej zdeterminowani do przełamania powinni być goście i na nich stawiam.

Szukałem coś do dubla i wymyśliłem sobie brak przegranej w RT Wojskowych. Świetny mecz oglądaliśmy w Helsinkach przy ponad 10 tys. zgromadzonych kibiców, co jest rzadkością jak na realia KHL. Nie udało się pokonać Pajaców, ale tak naprawdę wyniki mógł pójść w każdą stronę. Dzisiaj dobra okazja, aby wrócić do wygrywania. Sprawdziłem statystyki i w swojej historii Barys jeszcze ani razu nie wygrał w Petersburgu. Wiadomo, kiedyś nadejdzie przełamanie, ale jestem zdania, że nie nastąpi to dzisiaj. Przyjezdni męczyli się z jedną z najsłabszych drużyn w całym KHL i byli stroną dominującą, ale nic nie chciało wpaść do bramki. Stawiam tutaj na rehabilitację Wojskowych względem ostatniego pojedynku w stolicy Kazachstanu, gdzie tak naprawdę wykorzystanie PP w pierwszej tercji przesądziło o wygranej. Myślę, że to się nie powtórzy i dla mnie wystarczające będzie po prostu 1X. Stać na to Wojskowych, szczególnie po wesołym widowisku w Helsinkach.

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dzisiaj ponownie ciężki wybór, ale trzeba spróbować zanotować dziesiąte zwycięstwo z rzędu. Podobnie jak sunxl sunxl myślałem o meczu Dynama z Traktorem, ale gra Stołecznych w ogóle mnie nie przekonuje ostatnio i wolałbym postawić na Traktor, a tutaj z kolei dużo słabych momentów w ostatnim spotkaniu. Odpuszczam i zamiast tego będę celował w kolejne zwycięstwo Metallurga. Ufa wypuściła pewne zwycięstwo w ostatnim meczu i dzisiaj raczej trudniej będzie wywieźć dwa punkty z Magnitogorska niż z Jekaterynburga. Kolejny mecz na wyjeździe, dodatkowo Magnitka odpoczywała dzień więcej. Miejmy nadzieję, że klubowy rekord MMG zostanie podniesiony o kolejne zwycięstwo. Do dubla dokładam SKA. Dobry mecz w Helsinkach i dobra okazja do wzięcia odwetu za 0:3 w Kazachstanie. Jak jeszcze Gusev odpali to może być ciekawy mecz, bo od powrotu nie prezentuje się z najlepszej strony. Wolał bym w obu przypadkach grać typy z remisem, ale kurs średnio mi się podoba. Myślę, że ML rownież do zrobienia.

❌ Metallurg ML & SKA ML @2,22 3/10 Unibet

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Pewnie wielu zadaje sobie pytanie czy Ufa zamknie klamrą spotkania z Magnitką? Ja mysle ze jeszcze nie dzis. Ze dzis Magnitka rewanzuje sie Ufie za to 7-2 gdzie wynik nie oddał przebiegu meczu ale tak wyszło, dzis licze na mobilizacje Magnitki w której graja wszystkie formacje.
Co do meczu Traktora to zgadzam sie z kolegą sunxl sunxl , gdyby traktorzysci trafili na lepszy zespół z wieksza kultura gry, ktory potrafi dluzej utrzymac sie przy krążku to mysle ze przegrali by w RT,. Czy taka ekipa dzis bedzie Dynamo? Mysle ze wychodza z ktyzysu w jakim byli ale chyba sie nie zdecyduje na zaproponowanie tutaj tego . Sam pewnie zagram na ktoryms z kuponów.
Do tripla z Magnitka proponuje Lokomotiv i Kazan. Mysle ze i Kunlun i Amur nie zdobeda dzis punktow jak w ostatniej kolejce bo rywal o conajmniej dwie klasy przewyzszaja rywali i choc nie lubie tu proponować tak niskich w regulaminowym czasie to tym razem niech tak bedzie.

Magnitka z x + Lokomotiv RT + Kazań RT ako kurs 2,66 fortuna

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Kiedy ostatnio zdarzyła się taka seria zwycięstw jakiegoś zespołu? Ewentualnie jaka seria była najdłuższa w ostatnich sezonach?
W poprzednim sezonie to chyba Avtomobilist miał bardzo długą serię zwycięstw na starcie sezonu, ale nie jestem pewien. Co do najdłuższej serii w KHL to SKA zaliczyło 20 zwycięstw z rzędu w sezonie 17/18. Jako ciekawostka: Najwięcej punktów uzbierali gracze CSKA - 139 w sezonie 14/15, najwiecej zwycięstw w sezonie również CSKA - 53. Ciekawa rzecz: Najdłuższa seria meczów z co najmniej jednym punktem przypada dla SKA - 171 spotkań od 2015 do 2018 roku!

Otrzymane punkty reputacji: +187
U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Chyba z conajmniej jednym golem, bo kazdy przegrywa w sezonie regularnym

Na ogol takie dlugie serie koncza sie kleska w play off, jeszcze chyba zaden z rekordzistow daleko nie zaszedl, tak samo jest w NBA z Golden state, jak bili rekordy to sromotnie przegrywali w play off, jak obijali sie w regularnym to zdobywali tytuly. Ogolnie takie serie zle wplywaja na osiagniecia

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Chyba z conajmniej jednym golem, bo kazdy przegrywa w sezonie regularnym

Na ogol takie dlugie serie koncza sie kleska w play off, jeszcze chyba zaden z rekordzistow daleko nie zaszedl, tak samo jest w NBA z Golden state, jak bili rekordy to sromotnie przegrywali w play off, jak obijali sie w regularnym to zdobywali tytuly. Ogolnie takie serie zle wplywaja na osiagniecia
Faktycznie pomyłka z mojej strony. Oczywiście chodzi o serię z co najmniej jednym golem w wykonaniu SKA. Dzięki za sprostowanie!

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Po wczorajszym laniu miałem sobie dziś odpuścić pisanie a tylko zagrać bez wpisu ale podzielę się z Wami takimi uwagami do dwóch dzisiejszych spotkań.
Do Podolska przyjeżdża Sibir, który przegrał swoje trzy ostatnie mecze, z Ryga sporo pecha bo dominowali na lodzie ale to Ryga złapała ich w nieodpowiednich momentach i wygrała, spotkanie w Helsinkach zaczęli świetnie, przetrwali atak Jokerit i sami ruszyli by później mocno się wycofać zamiast grać swoje, i Klauny ich przegoniły, zresztą zasłużenie. W Balaszycha trzeba napisać że sprawiali solidniejsze wrażenie ale nie dowieźli punktu. Dziś rywal w zasięgu który też nie może się przełamać ale nie osobiście ten team nie przekonuje, jeśli pierwsza formacja nie gra to cały zespół nie może się odnaleźć. Między słupkami też różnie bywa. Jeśli golie Sibiru zagrają solidnie to myślę że punkt wywiozą.
Mecz do dubla to derby. Spartak z mocniejszymi ekipami ma problem. Wynika to bardziej z jakości gry. Wojskowi też szału nie grają ale derby ogarną. Stąd taki dubel mi wyszedł

Sibir z x + CSKA z x kurs ako 2,31 fortuna

Myślę też że Avto poradzi sobie z Torpedo

Otrzymane punkty reputacji: +392
M 8,5K

mario72k

Użytkownik
Kurcze, ja też zaplanowałem Sibir z remisem i cieszy mnie potwierdzenie typu w przmysleniach marka73, ale .... ja w dublu chciałem zagrać Spartak z remisem (kursy 1.65 x 1.64) I tu mnie zmartwiły przemyślenia marka73 :/. Na razie zakładu nie zagrałem czekajacna opinie speców, ale rasiijskij, sunxl i inni bywalcy forum na razie zajęci innymi sprawami :/
Omsk, jak już zagail kibic-zwierzak , wg mnie wygra, ale 1.4 to trochę mały kurs a mam wątpliwości czy 60 minut wystarczy. Nie wiem skąd dalej jest do Soczi, z Czelabinska czy z terenu Ufy....nie wiem gdzie to jest :) I czy to nazwa miasta czy tylko klubu- zaraz sobie sprawdzę, ale Soczi grało w czwartek a Omsk w piątek.
A w meczu N.Novgorod - Avto Yekaterynburg wg mnie może wynik pójść w każda stronę. Typowałbym więc remis w 60 minut.

Edit:
Ufa i Czelabinsk leżą blisko siebie, z każdego z tych miast jest w cholerę daleko do Soczi, choć kibice Amura czy choćby Admirała mogą się ze mną nie zgodzić, bo to nawet nie 1/3 rozpiętości Azji :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +412
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Ja wstawię tylko swoje typy, a opis jak znajdę chwile to w ciągu dnia dodam:

Sochi vs Avangard Omsk: Sochi powyżej 1.5 gola @1.59✅
Torpedo Niżny Nowogród vs Avtomobilist Jekaterynburg: każda drużyna 2+ bramek @1.59✅
AKO @2.53 Fortuna✅

Martin Bakos strzeli gola @4.00 Fortuna (zwrot)

Zwrot za Bakosa, dzisiaj nie zagra, więc próbuje JC Lipona:

JC Lipon powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @3.00⛔
JC Lipon strzeli gola @7.00
Fortuna⛔

Nie podoba mi się Simon Hrubec. Było 3:1 i tak naprawdę jego dwa błędy spowodowały, że Sybir wrócił do meczu. Dzisiaj spodziewam się reakcji Boba Hartleya i pewnie wskoczy Vasiliy Demchenko, ale czy on będzie zbawieniem na słabą grę defensywą Avangardu? Myślę, że ambitnie grające Sochi dzisiaj powalczy. Coraz lepiej wygląda gra w PP i Nazarov poukładał odpowiednio swój skład. Jeden dzień więcej odpoczynku może zrobić różnicę. Wrócić ma Martin Bakos i to w nim widzę dzisiaj bohatera.

Drugi mecz krótko spotykają się dwie bramkostrzelne drużyny i h2h dodatkowo zachęciło mnie do tego typu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +385
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Nizny Nowogrod - Jekaterynburg Typ 1/+ 4,5 bramki Kurs 3.30

Przedwczoraj mega pechowa końcówka Czerepowca i 3 bramki stracone w ostatnich minutach przez co AKO zaświeciło się na czerwono, wczoraj postanowiłem sobie odpuścić i raczej dobrze bo też bym nie trafił. Dziś szukam wyższego kursu i celuje w zwycięstwo Ekipy z Nowogrodu i ogólny over bramkowy. Szykuje nam się bardzo ciekawy mecz, w którym spotkają się drużyny o sporym potencjale szczególnie w formacjach ofensywnych. O gospodarzach pisałem ostatnio. Mają ciekawy zespół a ich liderem zdaje się być 29 letni Ken Agostino, który już w tym sezonie strzelił 11 bramek. Ogólnie widać pracę trenera i automatyzmy, które zdają się coraz lepiej trybić. Z drugiej strony mamy Avto, które trochę faluje. Tracą 5 bramek z Sochi po czym po dobrym meczu Ogrywają zespół Ufy. W oczy niewątpliwie rzuca się H2H z ostatnich sezonów, w których to Avto ma spore problemy z dzisiejszymi gospodarzami. Widać, że są dla nich niewygodnym rywalem i dziś zdaje się że nie będzie inaczej. Bukmacherzy sami nie decydują się wskazywać faworyta w tym starciu i wystawiają niemal identyczne kursy na obie ekipy. W takich sytuacjach mając "dobrego nosa" do typowania można złapać ciekawy kurs. Dosyć pewny jest tu over bramkowy i typ który podał sunxl sunxl, że obie strzelą 2+ bramki, ja idę o krok dalej i typuje zwycięzcę a dokładnie zespół dzisiejszych gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +652
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Żałuję, że wczoraj Magnitogorsk pozbawił mnie dziesiątej wygranej z rzędu, a mogło być tak pięknie! Dzisiaj obieram sobie nieco inny kierunek, bo nie potrafię wytypować zwycięzcy w którymś ze spotkań. Najpewniejsze wydaje mi się CSKA. Chociaz Avangard też powinien ogarnąć Soczi. Dzisiaj spróbuję pograc bramki. Pierwszy typ dotyczy właśnie derbów Moskwy i tutaj nie dość, że liczę na Wojskowych to jestem pewien, że zdołają wcisnąć te dwa gole w czasie regulaminowym. Spartak radzi sobie ze słabszymi drużynami, ale w derbach może być ciężko. Kolejny typ to dwie bramki Sibiru. Obie drużyny czekają na przełamanie, ale nieco lepiej radzi sobie Sibir. Defensywa Podolska to nie Żelazna kurtyna, a goście jak przycisną to są w stanie postrzelać. Mam nadzieję, że poważnie podejdą do tego spotkania.

✅ Powyżej 1,5 bramki CSKA i Sibiru @1,97 4/10 Unibet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +587
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Na dzisiaj w porównaniu do ilości spotkań skromny dubelek ode mnie.

Jaroslaw (-1,5 hc) & SKA ml AKO: 2.55

Na temat meczu loko nie ma co się dużo rozpisywać. Różnica klas jest duża i choć kursy na zwycięstwo w granicach 1.3 w KHL są średnio do gry o tyle złapanie handi -1,5 po 1.50 jest już niezłe do takiego dubelka, którego dziś proponuję. Ekipa z Wladywostoku walczy i ambicji im odmówić nie można, ale za same ambicje nikt punktów nie rozdaje. Pojutrze mają mecz z Chabarowskiem i tam mogą ich szukać, dziś z Loko raczej nie.
Drugą typowaną drużyną do zwycięstwa jest SKA. Mają do wyrównania rachunki za ostatnią porażkę Z Jokerami 4:5 po OT. Trochę dziwny był tamten mecz. SKA goniło goniło, dogoniło, przegoniło i w samej końcówce dali sobie strzelić na 4:4 by w dogrywce przegrać. Jokery mają problemy z poukładaniem gry defensywnej i pytanie czy kolejna 4 dniowa przerwa wpłynęła na poprawę gry w tym elemencie. Myślę, że tak, ale to będzie za mało na mocno zdeterminowany zespół z Sankt Petersburga. W ostatnim okresie poczynili spory progress w grze i po 2 dość niespodzoewnych porażkach pora wygrać przed własnymi kibicami i odgryźć się rywalowi za ostatnią porażkę. Jedziemy z tym 😉

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Poprzednie dni w KHL pokazały, że warto iść w bramki i jako, że jest duży wybór spotkań próbuje swój jeden z ulubionych zakładów:

Dynamo Mińsk vs Barys Nur-Sultan: każda drużyna 2+ bramek @1.74 ✅
SKA St. Petersburg vs Jokerit Helsinki: każda drużyna 2+ bramek @1.62 ❌
AKO @2.82 BETFAN ❌

Dynamo gra swoje. Ofensywny, agresywny hokej na pograniczu faulu i tego oczekuje od swoich zawodników Craig Woodcroft. Kolejne wygrane pojawiają się na ich koncie i progres jaki Żubry dokonały w przeciągu dwóch lat jest spory i należy ich za to pochwalić. Dzisiaj zmierzą się z przeciwnikiem, który wydaje się, że łapie formę i się rozpędza. Pierwsze w historii zwycięstwo w Petersburgu jest dowodem na to, że Barys idzie do przodu i to nieszczęsne PP, za które byli krytykowani przyjezdni również się poprawiło. Sporą wartością dodaną jest powrót Romana Starchenki, który niedawno leczył jeszcze kontuzję i tutaj widzę klucz w lepszej grze gości. Stawiam na gole, bo tego możemy się spodziewać po obu ekipach.

Na to samo liczę w Petersburgu, gdzie do SKA wrócił mój ulubieniec Mikko Lehtonen. W NHL jest po prostu za słaby, a w KHL wymiata i z pewnością dla Wojskowych to wartość dodana przede wszystkim w PP. Dzisiaj spodziewany jest jego debiut przeciwko swoim dawnym kolegom i zapewne będzie zmotywowany, aby pokazać swoją wartość. W Jokericie jest problem z bramkarzami, ale ofensywa funkcjonuje i mam nadzieję, że ujrzymy podobne emocje, takie jakie były kilka dni temu w Helsinkach. Nikita Gusiew też potrzebuje wreszcie punktu i celowałbym w jego kanadyjkę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +15
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dzisiaj krótko. Nie ma czasu się rozpisywać, więc do rzeczy. Stołeczne Dynamo nie radzi sobie najlepiej i mimo usilnych prób przeważenia szali na swoja korzyść w meczu z Traktorem polegli. Ekipa z Kazania jakoś wybitnie nie gra, ale z mocnymi ekipami dają radę i jakieś wyniki robią, więc mam nadzieję, że u siebie postawią się gościom z Moskwy. Dorzucam do tego SKA, które drugi raz z rzędu zmierzy się z Finami, ale tym razem u siebie i liczę, że chłopaki mają wielką ochotę na rewanż, bo co do tego, że stać ich na zwycięstwo nie mam wątpliwości. Ciekawy jest jeszcze kurs na Amur, ale mając na uwadze to jak grają na wyjazdach raczej sobie odpuszcze.

✅ Kazań lub remis & SKA lub remis @1,90 4/10 Unibet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +492
W 11,7K

wojan81

Użytkownik
Najkrócej jak mogę. Koniec passy Czelabińska przepowiadany był już 2 spotkania temu, a oni cały czas nie chcą przestać trafiać. Ale czy Dynamo Moskwa, Jokerit i Avangard Omsk to drużyny, które aktualnie znajdują się w tak wyśmienitej formie, aby być papierkiem lakmusowym maksymalnych możliwości Traktorzystów? Sądzę że nie. Dziś mecz prawdy z coraz lepiej radzącą sobie ekipą z Ufy, której w efektowny sposób udało się przerwać passę Metallurga i która chyba od początku rozgrywek typowana jest na jednego z głównych faworytów. Kiedyś musi przyjść wielka forma i sądzę, że po ostatnim zwycięstwie morale gości będzie bardzo wysokie. Logika mówi, że może być sporo bramek z obu stron, ale intuicja podpowiada mi, że to głównie goście będą strzelać. Po ostatnim wysypie niespodzianek decyduję się dziś grać tylko ten singiel. Do wyboru wersja hard i superhard ;)

Ufa RT @2,5 efortuna ✅
Ufa (-1,5) @3,6 efortuna ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +800
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis mnóstwo meczy i wiekszosć na styku bedzie.
Loko zagrało 2 i 3 tercje z Chinami na stojaco co tak okreslił Nikitin, po pierwszej mocnej juz nie angzowali sie tyle w gre ofensywna i faktycznie nawet w obronie nie było spodziewanego ruchu. Dzis przeciwnik podobnego gatunku i mysle ze w Rt sobie poradzą. Rosterow nie porownuje bo nie za bardzo mozna to zrobic
Do dubla zabieram Magnitke. Nie wydaje mi sie by był to jakis grubszy kryzys , ktory teraz bedzie sie odbijal seria przegranych. Solidny roster , wyzsza kultura gry to przewaga ktora pozwoli uporac sie z Ryga, ktora radzi sobie lepiej niz sezon temu ale to nie ta półka. Zobaczymy

Loko RT+Magnitka RT kurs ako 2,02 fortuna

Interesuje mnie mecz w Czalabinsku bo Ufa weszla na obroty i to nie jest tylko kwestia meczu z Magnitka, po prostu graja teraz bardzo dobrze . Traktor z seria wygranych , fakt nie tak imponujaca ale ostatni dwaj rywale mogli wywieźć wygrane z tego terenu. Dzis rywal trudny, bo Ufa znów zaczeła fajnie grac i co wazne skutecznie

Ufa ml kurs 1,9 fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +234
G 7,3K

gumazi

Użytkownik
handi w strone władywostoku panowie kusi strasznie, to samo przeczucie miałem cska vs charbowsk i zagrałem +2 dziś to samo kusi :) też zerkam na h2h to zawsze mecze walki :)

Otrzymane punkty reputacji: +349
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jeszcze próbuje dubla
Dynamo Moskwa z x + Jokerit z x kurs ako 2,71 fortuna

Dynamo było w dołku ale troche pechowo nie wywiozło punktów z Czelabinska wczesniej przyzwoity mecz z CSKA dzis mysle ze bedzie jeszcze lepiej ale przeciwnik bardzo trudny. Kazań gra mozna powiedziec w zaleznosci od przeciwnika, jak dobry to dobrze, konsekwentnie, jak słabszy to sam spuszcza z tonu. Spodziewam sie meczu na styku i conajmniej punktu dla kazdej z ekip
W Leningradzie prawdopodobnie pokaze sie MIko Lektonen ale niestety dla finskich kibicow nie po tej stronie barykady i o to żal do kierownictwa Klaunów. Wiele rzeczy sie złozyło na taki stan ale to dyskusja na iiny temat.
Stawialem na SKA w Heslinkach i o mało co SKA nie wywiozło by wcale punktów. A miało byc niby łatwo ale to Jokerit prezentował dojrzalszy hokej i powinien to wygrac w RT ale tak sie nie stało. Dzis kursy leca na SKA ale ja w nich nie wierze. Lehtonen i Gusiew to dobre armaty na przyszłosc ( o ile wszystko zagra osobowo i chemicznie) ale poki co Gusiew szuka swoich partnerów do brydża i sporo indywidualnych akci mozna zobaczyc z jego strony. Lehtonena tez trzeba wpasowac czy to dzis razem zagra , zobaczymy. Dla mnie hiokej finow bardziej poukładany i jakby dojrzalszy ale wsjo zweryfikuje lód

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom