a ja mam wrażenie że dajesz typy poniżej kursu minimalnego ( 1.40)Ja mam wrażenie że nie wszyscy odejmują sobie punkty za nietrafiony typ. U kilku osób ewidentnie przy podliczeniu są brane tylko typy trafione, nie trafione są tylko pomijane a miały być odejmowane. Wyjątkiem miały być tylko typy dodatkowe
// Jeżeli widzisz gdzieś konkretnie źle podliczone punkty to daj mi znać. Ja nie jestem w stanie sprawdzić i podliczyć wszystkich i każdemu typów. Mam remont w mieszkaniu i naprawdę nie mam możliwości sam sprawdzić.
No ale z drugiej strony miałem nadzieję, że każdy jest uczciwy i dobrze rozliczy swoje typy
w regulaminie nie znalazłem żadnej wzmianki o tym pozaCzy od fazy play off można podać te same typy co przeciwnik czy kto pierwszy ten lepszy? Mało spotkań, mały wybór, więc szykują się małe szachy
// Oczywiście, że nie można
i w takim razie co w przypadku remisu co będzie decydowało o wygranej?? Mimo małego prawdopodobieństwa bo gdyby dopuszczone było powtarzanie typów to można by się zabezpieczyć przed skopiowaniem wszystkiego np. przez dodanie zapisu że w przypadku remisu za każdy trafiony typ dodany wcześniej dodajemy dodatkowy punkt. Nie mam pomysłu na zabezpieczenie przed tym że ktoś przed dwoma ostatnimi meczami prowadzi jedynym punktem i żeby nie ryzykować powtórzy typy przeciwnika i na pewno wygra i tu mam mieszane uczucia z jednej strony trochę nie fair a z drugiej w końcu zagrywki taktyczne w żadnym sporcie nie są zabronione a dlaczego ktoś ma mieć handicap za to że wcześniej wstaje ja bym proponował np. pierwszeństwo wyboru typów dla połowy spotkań dla każdego z pary albo może wymóg różniących się typów dla ostatnich 2 meczów w kolejce coś na wzór grania ostatnich meczów o tej samej porze czy nie wiem może ktoś ma lepsze pomysły żeby było bardziej sprawiedliwie i równiejsze szanse. Rozumie że rozważania bardziej na przyszłość bo teraz decyzje już zapadłyGramy Fair - Play. Grunt to zdrowa rywalizacja!
Ja myślę że chyba nic jak grasz za niższy kurs mniej ryzykujesz mniej możesz wygrać jak za wyższy to więcej ryzykujesz możesz więcej ugrać w końcu są ujemne punkty za nietrafiony typ gdyby nie było tylko 0 w przypadku nie trafienia to byłoby ryzyko kombinacji a tak myślę jest ryzyko jest przyjemność ale może się mylę niech mnie ktoś poprawi czy jest tu jakieś pole do kombinowania.A co w przypadku jeśli ktos poda powyżej/poniżej x pkt, a drugi gracz zechce podać na jeszcze mniej za wyższy kurs? Ja tam się zawsze dogadam i nigdy nie gram cwaniakując, ale po prostu przychodzą mi różne pytania na przyszłość