Nie ma szans żeby Polska podłożyła się Ukrainie przed własną publicznością. Ukraińcy jutro grają o nic i prawdopodobnie wyjdą ławką przed 1/8 w Gdańsku. Co więcej Polacy nie będą ryzykować możliwej potyczki w 1/8 z Rosją. Ponadto już widzę jak Turcy podkładają się po to aby grać w 1/8 i odpaść z Serbią zamiast zagrać z Ukrainą, którą ograli w czerwcu podczas finału LE.Kluczem jest to, że RUS gra o 16.00, my 17.30, TUR-FIN o 19.00. Dla Rosji najlepiej by było zagrać tak, by zapewnić sobie III miejsce, ale nie spaść na IV. I z tego co liczę nie ma takiej opcji. Jak się podłożą 2-3 to TUR już na pewno nie spadnie niżej od nich, ALE wtedy Turasy oddają mecz 0-3, spadają na III miejsce a RUS na IV i ma możliwy mecz z POL w 1/8.
Generalnie to wszystko skomplikowane, ja będę na bieżąco patrzył w tabelę i kombinował na live. Ciężko mi wyobrazić sobie co zrobi RUS. Wyjdzie i wygra 3-0? Turcja i tak może ich przeskoczyć. Może wystawia rezerwy, ale z kolei rywal też przesadnie słaby...
Post automatycznie złączony:
RUS-MCD 2-3 (bo taki wynik sprawi, że nie przeskoczą nad TUR w tabeli, ale mogą spaść niżej...)
TUR-FIN 0-3
Efekt dla tabeli:
II FIN
III TUR
IV RUS -> RUS zagra z I miejsce A w 1/8
Turcja gra ostatnia i będzie znała wynik RUS i POL. Tam może kombinować. HOL już pewne I miejsce. Polska też może wybrać czy wyjść z I czy z II.
Też tak myślę, a więc warto obserwować w zasadzie tylko mecz TUR-FIN na live.Belgia poza turniejem, Portugalii wystarczy porażka 2:3 aby awansować z 4 miejsca i grać z Holandią w 1/8.
Wygrana Greków tylko za 3 pkt da im awans dalej.
Post automatycznie złączony:
Nie ma szans żeby Polska podłożyła się Ukrainie przed własną publicznością. Ukraińcy jutro grają o nic i prawdopodobnie wyjdą ławką przed 1/8 w Gdańsku.
Popieram, poszedłem trochę odważnie i wziąłem Under 131.5 @3.4 134.5 @2.66 w fortunie, ale skurczybyki nie dali zbyt dużej stawki pograć. Poczekam na live na oficjalny skład UKR i najwyżej dołożę wtedy. Jak wyjdą rezerwy to gram do Under 130.5O co gra dzisiaj Ukraina? Ja wiem ze fajny mecz, fajna otoczka ale z 3 miejsca to oni ani nie podskoczą ani nie spadna. Po co mają się wysilać? 4 mecze w turnieju juz zagrane czas na odpoczynek dla podstawowych graczy
Polska 3:0 I Białoruś win @2.26 Fortuna
under 139.5 i Białoruś win @2.52 Fortuna
z pozostałych meczów kusi Słowenia i kto wie czy nie Grecja. Ja wiem ze Portugalia większe doświadczenie ale oceniając tylko ten turniej to lepsze wrażenie pozostawiaja moim zdaniem Grecy. Jestem ciekaw Waszych opinii
Jak 3 drużyny będą miały tą samą ilość punktów, czyli 4, to nie robi się małej tabelki tych drużyn??Niestety niespodzianka stała się faktem, BEL frajersko odpada z ME. Każdy wynik w ostatnim meczu GRE-POR sprawia, że są poza czwórką. Grekom do awansu potrzeba wygranej 3-0/3-1, każdy inny wynik promuje Portugalię dalej. Ukrainy już nie mają szans przeskoczyć.
W pierwszej kolejności bierze się pod uwagę liczbę zwycięstw a dopiero potem punkty. Teoretycznie może więc być tak, że drużyna która ma mniej punktów ale więcej zwycięstw, będzie wyżej w tabeli. Wiem, że to nie jest bezpośrednia odpowiedź na Twoje pytanie ale warto mieć to na uwadze.Jak 3 drużyny będą miały tą samą ilość punktów, czyli 4, to nie robi się małej tabelki tych drużyn??
W rozgrywkach CEV nie ma robienia żadnych tabelek. Liczą się w kolejności:Jak 3 drużyny będą miały tą samą ilość punktów, czyli 4, to nie robi się małej tabelki tych drużyn??
Ma szansę i to nie takie złe. Kluczem jest wygrana dzisiaj z Czarnogórą i to najlepiej za 3pkt, czyli 3-0 lub 3-1.Białoruś walczy o wyjście dzisiaj prawda?
No skoro Portugalii starczają 2 sety do awansu, to nawet po 2 setach mogą odpuścić i Grecja wygra mecz. A fakt, ze nie grają ani jedni ani drudzy równo, to po prostu Grecja może to wygrać. Dla mnie kursy powinny być 50/50, ale ja gram live.i kto wie czy nie Grecja. Ja wiem ze Portugalia większe doświadczenie ale oceniając tylko ten turniej to lepsze wrażenie pozostawiaja moim zdaniem Grecy. Jestem ciekaw Waszych opinii
Jak przegraja to mogą zajac 3 miejsce. Nie ma różnicy między 2 a 3 miejscem?Słowenia to po tym jak oddala frajersko 1 seta to myślę że w 3 setach spotkanie się zakończy. Juz o nic nie grają, ratio pkt ich nie uratuje nawet przy wygranej 3-1