Patrząc na oferte US Open z pierwszej rundy turnieju pań, można znaleźć kilka ciekawych kursów, które według mnie są trochę źle wystawione, a więc myślę że warto z tego skorzystać, nie mówie od razu że są to pewniaki, tylko po prostu grzechem z tak wysokich kursów by było nie skorzystać
Halep @ 1.80 - (Giorgi)
Petkovic @ 2.28 - (Begu)
Pironkova @ 4.40 (Kasatkina)
Zidansek @ 2.07 - (Pera)
Simony Halep chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, zwycięzczyni French Open i Wimbledonu, ostatnio trochę spuściła z tonu, ale powodem były problemy zdrowotne, z drugiej strony też mocna Włoszka, narazie bez spektakularnych sukcesów,mocno bijąca, , ale patrząc na grę Giorgi można zauważyć że w każdym meczy popełnia sporo błędów(cżęsto się gotuje w trkacie meczu) i myślę jeśli Simona będzie dobrze dysponowana i skoncentrowana to powinna to wykorzystać.
Petković wygrała turniej 8 sierpnia w Rumuńskiej Cluj Napoce, a więc forma niezła, na przeciw niej staję też doświadczona przeciwniczka Begu, ale jak widzialem jej kilka meczy w tym roku , to powiem szczerze prezentowała poziom
ITF, dlatego lepiej pograć większy kurs, a szanse oceniam na 55-45 na korzyść Niemki
Jeśli chodzi o 3 mecz to nie rozumiem faworyzowania tak Rosjanki, Pironkova rozegrała sporo meczy na poziomie szlemów i myslę że tak łatwo skóry nie sprzeda,
Zidansek to też nieobliczalna zawodniczka, która w ostatnim czasie robiła dobre wyniki, dlatego idę w wiekszy kurs.