>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

XI kolejka PGE Ekstraligi

Status
Zamknięty.
A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Presja potęzna po stronie GKM nie zazdroszcze im,portki pelne i z reguly w takich meczach ci co maja noz na gardle tym nożem dostaja...na Torun co prawda nie postawie choc blizej mi tego rozwiazania a handi tak male i kurs mierny ze nie warto...ale podzielam zdanie kolegi Sandor Tihanyi...
Ja gram cos innego dzis po fajnym kursie spróbuje:

Bartkowiak-Lewandowski 2 kurs 2.13 sts
W przypadku remisu mamy zwrocik,takze warto szanse wedlug mnie pol na pol...choc wiadomo ze bieg juniorski kluczowy,uwazam ze Lewandowski najezdzil tyle juniorskich imprez ostatnio ze jest w stanie przeskoczyc Bartkowiaka,

Ostatnia edycja:
Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Dobra bo robi się tu powoli misz masz i aż mnie od ilości nieprawidłowości.

Panie @rondani widze że zmieniłeś dział po tymn jak sugerowałeś, że cały Wimblerdon i Euro jest ustawiony i przyszedleś do żużla ale są jakieś granice.

Południe, północ czy środek dla Pedersena znaczenia nie ma dla niego liczy się kasa jak dla każdego zu7zlowca. Wpadł w takie koło, że bierze go beniaminek i nie ma zadnej klauzuli bo zazwyczaj kontrakty w zużlu są na jeden rok.

Nie możesz zakładać że awansuję krosno bo nie awansuję. Oprócz sportowego wygrania ligi nie uzyska licencji. Zresztą same Krosno chce PO i tego sam prezes nie ukrywa a awans po rozbudowie stadionu. Krosno nie jest Spólką nawet by jeździć w Ekstralidze, nie ma insfrastruktury, plandek obiegu liniowego krzesełek numerowanych itp itd mógłbym wymeiniać bez końca. korsno ma nie wiele by móc starać o licencję warunkową. Więc takie założenie jest zbędne. Wszystkie wymogi spełnia w 1 lidze (oprócz plandek) stadion Łodzi. Rybnik i Bydgoszcz do poprawy co nadaję się do warunkowej i tak jak pisałem w 1 lidze mogli awansować Gdańsk, Łodz Rybnik lub Bydgoszcz reszta w tym roku nie ma szans lub możliwości technicznych. I choć na stole kupa kasy to muszą czekać tka jak otwarcie o awansie mówi Ostrów ale na przestrzeni 2-3 lat.

Kto mówi że Pedersen jedzie słabo i ma do niego pretensję?

Czy tak GKM spada to bym polemizował. Jak dzisiaj ugra 2 pkt to cały peleton będzie mial po 6 pkt i faktycznie Gkm wtedy leci ze względu na przegrane dwumecze. Jednakże trzeba pamiętać że w ostatniej kolejce jadą u siebie z Włókniarzem który prawdopodobnie już nie będzie jechał o nic . W tym meczu mogą dziać się przysłowiowe "cuda na kiju"
Jednakże wcale bym się nie zdziwił jakby Ckm zrobił niespodziankę we Wrocku , bo jak widzimy , wyjazdy lepiej Lwom służą niz mecze u siebie
A ja polemizuję z Tobą drogi świetliku, że jeśli nie masz dobrych układów lub zależy Ci na czymś to śmiem wątpić w poddkładanie się. W swojej analizie zawarłem to zartobiliwie, ale żużel to nie piłka, że piłkarze mają płacone za miesiąc i mogę sobie po utrzymaniu odpuścić. Zuzel to dorgi sport wyjazd do Grudziadza dla Madsena lidgrena to lekko 100 K w gotówce. Więc jaka tutaj podkładanie? Oni muszą jechać dla hajsu. Bo podejdzie do nich Swiacik i powie ej chłopaki puścmy gkm i nie zarobicie 100 tylko 50?

Więc tez nie liczłbym jakis wałków bo jaki sens miałbym w tym Włókniarz?

Znany jako Tyrion77 3,3K

Znany jako Tyrion77

Użytkownik
GKM dziś wygrywa, bonus do Torunia i wszyscy mają po 6pkt . Potem wystarczy 1 punkt GKM żeby utrzymac sie i spuścić Falubaz , bo to ZG zostanie na 6pkt z Toruniem (przy założeniu, że żadna z tych druzyn już do końca nic nie wygra). Wtedy ZG ma gorszy bilans z Toruniem i spada. Toruń czy dzis wygra czy przegra to potem zarówno ZG jak i Grudziądz musiałby coś ugrac żeby ich spuścić ....przecież to jest prosta matma Panowie

Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
GKM dziś wygrywa, bonus do Torunia i wszyscy mają po 6pkt . Potem wystarczy 1 punkt GKM żeby utrzymac sie i spuścić Falubaz , bo to ZG zostanie na 6pkt z Toruniem (przy założeniu, że żadna z tych druzyn już do końca nic nie wygra). Wtedy ZG ma gorszy bilans z Toruniem i spada. Toruń czy dzis wygra czy przegra to potem zarówno ZG jak i Grudziądz musiałby coś ugrac żeby ich spuścić ....przecież to jest prosta matma Panowie
Tam gdzie kończy się matematyka zaczyna się żużel:) Jak to prosto opisałeś:) cyk pyk i nie ma sensu dziś meczu oglądać bo wszystko jasne za tydzień odpukac rozwala się lambo lub Jaceki Toruń jest w czarnej du... . Dziś Toruń może zapewnić sobie utrzymanie i nie jest to dla nich sparing. Żużel to taki sport że przy kontuzji ciężko kogoś zastąpić.

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Moim zdaniem Krosno chce awansowac jak najszybciej, tym bardziej ze deszcz pieniedzy spada juz od nastepnego roku

Rybnik sie tylko kompromituje w lidze, z duzo mocniejszym skladem zdobyl 2 punkty, a obecny w porownaniu z nawet tamtym to smiech

To gadanie o dlugoterminowaych planach to sciema i usypiania rywali, chca awansu juz teraz

Za tm klubem stoi Marta Poltorak, kierownictwo to slupy sa jakies i wolontariusze a kobieta sie zna na zuzlu trzeba przyznac, jedyne czego sie obawiam ze ich zdyskwalifikuja za niejasna strukture wlascicielska bo nie moze byc tak ze ktos inny zarzadza a ktos inny jest na papierze

Nie moze byc tak jak np Nawrocki podobno nie poplacil zawodnikom, zwinal sie i steruje z tylnego siedzenia nowym klubem. Ale z Marta wszystko na bank poregulowane, ale mimo wszystko

To jest przeciez jasne ze nowy klub musi dostac czas na zaadaptowanie stadionu, nawet w pilce graja na obcych a budzety maja bez porownania wieksze - Rakow czy Leczna graly w Lublinie i nikt krzyku nie podnosil

Mysle ze liga woli swieza krew niz zgrane karty i kluby wypychajace sie nawzajem byle tylko nie awansowac.

No i z kim przegralo Krosno, w 1 kolejce baty z Rybnikiem jeszcze bz Musielaka i Milika, a potem mlocili wszystkich poza Gdanskiem, ktore chca wrzucic jako latwe miesko do PL, no i Musielak byl po kwalifikacjach

Normalnie bardzo ciezko bedzie im wytlumaczyc jesli przegraja w PO z kimkolwiek :)

Znany jako Tyrion77 3,3K

Znany jako Tyrion77

Użytkownik
Krosno jeśli awansuje bedzie jeżdzić w Rzeszowie w lidze - to tak na marginesie . Bo samo nie ma szans jak pisał Sandor na spełnienie wymogów w przyszłym roku jeśli liga nie nagnie zasad dla nich. Ważniejszym pytaniem jest czy sami uskładają ze 4 miliony budżetu (+7 za transmisje). Bo musza grubo przepłacić z dwóch zawodników żeby zaledwie walczyć o utrzymanie . Teraz pytanie czy im sie to opłaci.

Można tez zastosowac strategię - awansujemy i spadamy - i pojechać juniorami nawet ligę a 7 milionów na remont stadionu przeznaczyć ....i to byłoby chyba najsensowniejsze.

ps: Sandor ja z ZG jestem więc za Falubazem. Także scenariusz , który opisałem mi nie pasuje nic a nic - i dzis wiadomix, że za Toruniem jestem . Ale rozdzielam prace od uczuć (bo do garnka nie będe miał co włożyć)....no i realnie patrząc na to co ostatnio jeżdzą zawodnicy - (gram tylko live) raczej nie wróże dziś sukcesów Toruniowi niestety .

Otrzymane punkty reputacji: +13
U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Nie ma szans zeby pojechali juniorami. Liga i telewizje ich by zadziobaly.

Jesli nie Rzeszow czy nawet Tarnow to chocby Lublin napewno nie ma nic przeciwko zeby Krosno jezdzilo u nich

Atutem Krosna jest tez ze dobrze zyja z klubami typu Wroclaw czy Lublin, zawsze dostana jakiegos zawodnika nie mieszczacego sie w kadrze i zrobia z niego wymiatacza. Taki uklad wszystkim sie oplaca.

Wojdylo jest OK a o Musielaku chyba nikt nie pamieta ze jezdzil kiedykolwiek slabo

Moim zdaniem rozbierajac Grudziadz, dodajac do tego zawodnikow nie mieszczacych sie z powodu zmiany przepisow typu chocby Zagar, do tego ktos nieoczekiwanie wypali plus sprawdzone miejscowe ogniwa i smialo mozna zbudowac druzyne na utrzymanie w Ekstralidze miejsca 5-7

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Moim zdaniem Krosno chce awansowac jak najszybciej, tym bardziej ze deszcz pieniedzy spada juz od nastepnego roku

Rybnik sie tylko kompromituje w lidze, z duzo mocniejszym skladem zdobyl 2 punkty, a obecny w porownaniu z nawet tamtym to smiech

To gadanie o dlugoterminowaych planach to sciema i usypiania rywali, chca awansu juz teraz

Za tm klubem stoi Marta Poltorak, kierownictwo to slupy sa jakies i wolontariusze a kobieta sie zna na zuzlu trzeba przyznac, jedyne czego sie obawiam ze ich zdyskwalifikuja za niejasna strukture wlascicielska bo nie moze byc tak ze ktos inny zarzadza a ktos inny jest na papierze

Nie moze byc tak jak np Nawrocki podobno nie poplacil zawodnikom, zwinal sie i steruje z tylnego siedzenia nowym klubem. Ale z Marta wszystko na bank poregulowane, ale mimo wszystko

To jest przeciez jasne ze nowy klub musi dostac czas na zaadaptowanie stadionu, nawet w pilce graja na obcych a budzety maja bez porownania wieksze - Rakow czy Leczna graly w Lublinie i nikt krzyku nie podnosil

Mysle ze liga woli swieza krew niz zgrane karty i kluby wypychajace sie nawzajem byle tylko nie awansowac.

No i z kim przegralo Krosno, w 1 kolejce baty z Rybnikiem jeszcze bz Musielaka i Milika, a potem mlocili wszystkich poza Gdanskiem, ktore chca wrzucic jako latwe miesko do PL, no i Musielak byl po kwalifikacjach

Normalnie bardzo ciezko bedzie im wytlumaczyc jesli przegraja w PO z kimkolwiek :)
Ok czyli rozumiem że żużel śledzisz od tego roku? Nic Ci nie mówi jak Unia Tarnów dwa lata z rzędu miała fajny skład ale odpuszczała walkę w PO lub o Po ? Wiesz dlaczego? Z uwagi na wymogi licencyjne. I wierz mi lub nie ale klubu z południa nie cieszą się uznaniem centrali. Ale w tym temacie będę milczał bo musiał bym przedstawiać dowody a to nie miejsce i czas.

Jaki Nawrocki z tylnego siedzenia? To już brednie i szkoda komentować

Jaka Marta a reszta słupy? Coś gdzieś dzowni ale nie wiadomo gdzie i coś słyszysz ale nie do końca. Wiesz czego nie może być u sterów Krosna? Braku spółki akcyjnej i tego nie na Krosno choćby nie wiadomo jaki wolontariusz tam był:)

Kompromitację Rybnika zobaczysz w po jak połkną Krosno:) może wtedy zrozumiesz że żużel jak wponiam to nie piłka żużel na chore zasady i tego nie zmieni szansa na rozwój nowego klubu bo nikt w ekstralidze na trawę na łukach się nie zgodzi.

Cieszę się z kolejnej osoby tutaj ale ważmy też na fakty zasady i słowa bo czytają to osoby postronne które potem mają błędny obraz sytuacji

Wszystko wiesz poruszasz płytko istotne tematy jak a pytasz czy Pedersen może odejść po sezonie.

Powodzenia może za rok Wimbledon wygra Roger jak zapłacą mu a Ma w Katarze Ukraina to tylko cząstka Twoich spekulacji w innych działach dla zobrazowania kalibru abstrakcji

Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Nie ma szans zeby pojechali juniorami. Liga i telewizje ich by zadziobaly.

Jesli nie Rzeszow czy nawet Tarnow to chocby Lublin napewno nie ma nic przeciwko zeby Krosno jezdzilo u nich

Atutem Krosna jest tez ze dobrze zyja z klubami typu Wroclaw czy Lublin, zawsze dostana jakiegos zawodnika nie mieszczacego sie w kadrze i zrobia z niego wymiatacza. Taki uklad wszystkim sie oplaca.

Wojdylo jest OK a o Musielaku chyba nikt nie pamieta ze jezdzil kiedykolwiek slabo

Moim zdaniem rozbierajac Grudziadz, dodajac do tego zawodnikow nie mieszczacych sie z powodu zmiany przepisow typu chocby Zagar, do tego ktos nieoczekiwanie wypali plus sprawdzone miejscowe ogniwa i smialo mozna zbudowac druzyne na utrzymanie w Ekstralidze miejsca 5-7
To już się robi zabawne. tak bo Krosno to kolebka żużla i każdy gdy awansuje się im pokłoni i każdy klub spieszy dla nich ze stadionem nie wiem w jakich realiach żyjesz ale te nie są żużlowe Rzeszów Tarnów a może od raz Narodowy w Warszawie jest wolny?to tak nie działa nikt z klubów aktywnych nie pozwoli na jazdę drugiego zespołu bo już pomijam koszty toru i jego użytkowania. Pójdę w ta abstrakcje i jeżdżenie innej drużyny może być nie korzystne dla macierzystego klubu. Takie sytuacje były ale np Czewa jedzila w Poznaniu o ile się nie mylę tylko że wtedy Poznań nie istniał jako żużel i były to inne czasy bez chorych wymogów

Proszę wymień mi choć jednego wychowanka Krosna z którymi ten klub się dzieli i jest wymiataczem? Bo nawet Curzytki są z Rzeszowa. Krosno od początku istnienia było patologia żużla bez szkolenia bez awansu jazda by jeździć coś Ala Rawicz a teraz gdy mają fajny skład mówisz mi że oni mają w ekstrladzie jeździć na innym stadionie bo dobrze żyją z klubami

Nie pojadą w Rzeszowie nie pojadą w Tarnowie i nie pojadą na narodowym pojadą w Krośnie w 1 lidze. I tyle w tym temacie. A jak chcesz to dalej żyj w bajce i graj na win Krosno tylko potem bez placzu

Znany jako Tyrion77 3,3K

Znany jako Tyrion77

Użytkownik
Te SZANDOR (pisze fonetycznie - chyba ... :) )a Ty przypadkiem to legenda zwłaszcza Rzeszowa a dodatkowo Krosna trochę to nie jestes :)))

Rzeszów rok temu na 100% spełniał wymogi ekstraligi co do stadionu (jedyny wyjątek to to , ze musisz oddac w piatek stadion i co drugi tydz otrzymujesz go dopiero w niedzielę wieczór). ALe oświetlenie, krzesełka itd spełniali . Teraz mozliwe, ze to się zmieniło lekko ...wiadomix 2 liga nie ma żadnych wymogów - ale zakładam , że jak 1 milion dołozysz do "rzeszowskiego el olimpico" to zapewne spełni wszystkie wymogi :)

Jednak nie da sie ukryć , że Krosno nie ma ambicji co do awansu .......mieli ultra szczeście , że trafili z odpadami (Vaszek i Tofik) i to cała filozofia.

Ważniejsze żebysmy uzbierali na Ninę - mamy niecałe 2kg - sam dwa razy juz wpłacałem i do tego wszystkich mocno zachęcam !!!!!
Lepiej wpłacić na Ninkę niż wysyłac głupie kupony Panowie ....taka prawda

Ja gram bo to moja praca ....nie robię niczego innego w zyciu - ale Wy w 90% pracujecie więc może dziś wspieramy Ninę (sam się dorzucę znów dzisiaj )

Z 5,6K

zabix00

Użytkownik
Tu chyba powinny poleciec bany, a te wspieranie Niny jest już obrzydliwie…

na rozluźnienie tematu Kasprzak ober 7.5 na etoto. Uważam, ze dzis to będzie armata nie do zatrzymania !! ✅✅✅✅
Do tego Kasprzak Holder -1.5 typ 1 kurs 1.72. Kasprzak ma dużo słabsze biegi, widzę dzisiaj w nim potencjał !✅✅✅✅

edit:A NIE MÓWIŁEM ?:)

Ostatnia edycja:
B 37,3K

bartezgambler

Użytkownik
No to chyba już wyjaśniła się sytuacja z tym kto spadnie. Pedersen w tym sezonie już chyba nie wróci na tor... szkoda
Apator może wziąć teraz cały mecz

W 51,8K

Wieczorek85

Użytkownik
No to chyba już po 3 biegu Grudziądz żegna się z nadziejami. Sprawa wygląda mega poważnie, Pedersen stracił po upadku przytomność

S 1,9K

Swietlik666

Użytkownik
Suma sumarum świetna decyzja lekarza zawodów. Po takim dzwonie żadnego z tej dwójki bym nie puścił w tych zawodach . Dużo zdrówka dla chłopaków bo sytuacja jak dla mnie totalnie przypadkowa

Znany jako Tyrion77 3,3K

Znany jako Tyrion77

Użytkownik
Podaja , że żaden do końca -----ale nie ejstem pewny czy zbyt pochopnie tego nie podali. A swoją droga wykl Kenetta ........parodia Nikodem tylnym kołem pozamiatał Jacka i jak dl amnie (to tylko moje zdanie) do wykl tylko Nicki

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom