1/2 finału Mistrzostw Europy 2020 [6-7.07.2021]
Typy z analizami
Zapraszamy do podawania Typów popartych analizą.
Typy z analizami
Zapraszamy do podawania Typów popartych analizą.
Dyscyplina: Piłka Nożna - EURO2020
Godzina: 21:00
Spotkanie: Włochy - Hiszpania
Typ: Najczęściej w posiadaniu piłki - Hiszpania
Kurs: 1.52
Bukmacher: Unibet/Betsson
Analiza:
Hiszpania to najbardziej zamordystyczna druzyna na swiecie pod wzgledem posiadania pilki. W tym elemencie sa z cala pewnoscia najlepsi. Wlosi tez troche zmienili styl gry i wiecej maja tej pilki pod noga niz kiedys ale do Hiszpanow wg mnie podjazdu nie maja. Szybkie porownanie obu druzyn na tle dobrej w posiadanie pilki Szwajcarii z ktora ostatnio grali. Wlochy - Szwajcaria 49-51% natomiast Hiszpania - Szwajcaria 66-34%. Ten kurs to wg mnie duzy blad bukmacherow i darmowa kasa ale zobaczymy po meczu jak to ostatecznie bedzie.
Wejdę w malutką polemikę jak pozwolisz... Jeśli Włochy strzelą jako pierwsze, a jest to bardzo prawdopodobne przy tych dziurach w obronie Hiszpanii to Hiszpania będzie bardzo długo przy piłce bo będzie chciała wyrównać, a Włochy będą czekały na kontratak więc Hiszpania lubiąca to klepanie i konstruowanie akcji może mieć większe posiadanie piłki.A jak dla mnie nie jest to błąd bukmacherów, dlatego spróbuję następująco:
Włochy vs Hiszpania: Hiszpania poniżej 54.5% posiadania piłki @2.35 BETFAN
Każda z ekip będzie dążyła do tego, aby grać swoje. Zarówno Hiszpania, jak i Włosi lubią mieć piłkę przy sobie i możemy śmiać się z tego znanego powiedzenia (szczególnie przy porażkach Barcelony), że ktoś przegrał, ale miał większe posiadanie piłki i to się liczy. Wydaje się akurat jutro, że kto będzie miał częściej piłkę przy nodze ten wygra. Jasne, to Hiszpania zdecydowanie prowadzi na tegorocznym EURO pod względem posiadania, ale do tej pory nie zmierzyli się z rywalem, który również z tego żyje. Oglądając mecze z udziałem obu reprezentacji można mieć wrażenie, że o wiele produktywniej z piłka zachowują się Włosi i tutaj jest klucz. Spodziewam się, że każdy z zespołów będzie chciał przejąć inicjatywę, ale także ją na chwilę oddać. Liczę tutaj na 50% na 50% pod tym względem, dlatego wysoka linia na BETFAN zachęciła mnie na under Hiszpanów. Nie uwierzę, że nagle Włosi zmienią swój styl gry i zagrają z kontry, a środek pola zdecyduje o ewentualnym sukcesie. Bardziej przekonuje mnie Barella, Jorginho, Veratti niż Pedri, Bousquets, Koke. Do tego lekko bardziej zmęczeni mogą być Hiszpanie, którzy mają o 30 min więcej w nogach niż przeciwnicy.