Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba przyznać rację tym co typowali remis. Ja na samym początku jak poczytacie też pisałem zaraz po meczu ze Szwecją, że
Hiszpania jest straszną padaką i lepiej grać jakieś handi dodatnie na Polskę, a dzisiaj mnie poniosło po stracie z Francją i głupio zagrałem na Hiszpanię i to dodatkowo. Jak widać i 10 lat doświadczenia nie pomaga w walce z emocjami. Szczerze to od początku myślałem o jakimś 1:0 dla Hiszpanii, ale, że aż tak słabo zagrają nie sądziłem. No i pisałem też po meczu z Polską, że od stanu 1:1 nieźle zagraliśmy i tylko głupota Krychowiaka nas osłabiła. Ale dzisiaj jakoś to wszystko zapomniałem. Trzeba też oddać, że
Polska zrobiła swoje i zostawili na boisku serce i siły.
A co do przyszłości bo to chyba ważniejsze - dla mnie
Polska ze Szwecją nie wygra bo to taka Słowacja do potęgi2. Nie będzie tak łatwo jak dzisiaj i wiem jak to brzmi jak mówię o Hiszpanii, ale z Hiszpanii została już tylko nazwa i świetna gra techniczna podaniami, ale to koniec atutów. Dla mnie
Szwecja 1x i jakiś under na bramki to dobre bety. A co Hiszpanii to pewno jakoś tą Słowację ogarną i oby bo będzie można grubo zagrać przeciwko nim w fazie pucharowej. Cała ta faza to trening dla drużyn, ale i nas żeby zobaczyć wszystkie mecze i wyciągać wnioski. Prawdziwa gra dla nich i dla nas będzie w fazie pucharowej. Ja już odnośnie tych topowych drużyn mam własne wnioski oprócz Anglii, której nie oglądałem. Prawie wszystkie inne mecze obejrzałem w całości. Dzisiaj wielkie pomyłki z mojej strony, ale i większości typerów. Francję zatrzymał upał i szalejący tłum, w przypadku Hiszpanii okazało się, że nawet
Polska ich rozkłada. A przede wszystkim nie zapominajmy o jednym - zarówno
Francja jak i
Hiszpania wiedzą, że i ten remis nic im bardzo nie komplikuje. Najwyżej wyjdą z 2 miejsca.
Francja rzeczywiście remisując z Węgrami może mieć 2 miejsce, ale na kogo trafi ? Na Anglię ? Bez jaj to nie jest jakiś straszny przeciwnik. Z kolei
Hiszpania ma przed sobą Słowację, teoretycznie najsłabszą drużynę więc jak będzie miała 5pkt wyjdzie z 1 miejsca, no chyba, że
Szwecja nas pokona albo będzie miała lepszy bilans. Tak czy inaczej te dzisiejsze mecze nie były o wszystko na totalnym musie. I oczywiście też chyba każdy dobierając stawki na te zdarzenia miał to w pamięci. Ja jak zwykle jak na coś pogram grubo to napiszę o tym przy typie żeby forumowicze wiedzieli, że jestem naprawdę pewny typu. Narazie takiego typu nie było. Byłem dzisiaj mega pewny Francji, ale przez te pustki na innych stadionach zapomniałem sprawdzić pogodę, godzinę meczu no i że na Węgrzech nie ma żadnych restrykcji co do ilości osób. A z kolei na Hiszpanię to właściwie nie wiem dlaczego pograłem te całe handi
W każdym razie sorry za moje
typy na dzisiaj.