SKADE vs Copenhagen Flames 2 1.72
AGO vs forZe 1 +1.5 handi 1.48
BIG vs mousessports over 2.5 map 2.10
AKO: 5.35
(kursy z unibetu)
SKADE vs Copenhagen Flames, jak dla mnie jest to kompletna pomyłka w wystawieniu kursów przez bukmacherów. Będzie to mecz o pozostanie w turnieju dla drużyn tieru 2 z pulą nagród w wysokości 100k$. Niby to SKADE wdarło się się kilka miesięcy temu do top30, ale bazując na aktualnej formę i na ostatnich wynikach nie wróży to dobrze, zdecydowanie widać regres formy już od ponad 5 tygodni. Copenhagen Flames po zmianach w składzie grają już ze sobą ponad miesiąc, widać że zmiany te wniosły dużo świeżości i motywacji, aktualnie znajdują się na 41 miejscu w rankingu. Jeżeli mówimy o dyspozycji obu zespołów, to zdecydowanie idę w stronę Duńczyków, ostatnio wygrywali choćby z naszym Anonymo czy Fiend, które jest o wiele mocniejsze niż SKADE, jeżeli porównujemy Węgierskie i Bułgarskie zespoły. SKADE w 3 ostatnich porażkach przegrywali z 777, trident i Budapest Five, które jak dla mnie są o jeden tier niżej. Jedynym mankamentem może być wcześniejszy mecz w półfinale z DBL PONEY, który może zmęczyć graczy. Reasumując ja osobiście idę w stronę zespołu Duńskiego, bazując przede wszystkim na aktualnej formie i wynikach.
AGO vs forZe, jest to finał przegranych w ESEA Premier Season 37 Europe. Nie rozumie tylko tak znacznej faworyzacji zespołu z Rosji, gdyż bukmacherzy dają za ich zwycięstwo tylko 1.40 +/-. AGO jak na obecną chwilę, jest chyba najbardziej ogarnięty i poukładaną drużyną z Polski, pokazali to ostatnui wygrywając niejednokrotnie z Izako Boars czy Anonymo. Na 5 ostatnich meczy przegrali tylko jeden raz z Sinners, ale jak wiemy Czeski zespół pod wodzą Oskara potrafi czasem stawiać problemy zespołom z czołówki. Warto też dodać że podczas tych 5 ostatnich meczy, grali również z forZe wygrywając wynikiem 2:1 (13:16, 19:16, 16:10) tak jak widać nawet w przegranej mapie wynik był bardzo bliski. Uważam że jest o co grać, bo wygrany zmierzy się w finale z Sinners do awans do elitarnej ESL Pro League i żadnej z zespołów nie będzie chciał odpuścić, zwłaszcza że dziś nie grają innych spotkań. ForZe może i jest faworytem w tym meczu, lecz nie skreślałbym tu jastrzębi i idę w stronę Polaków z handi +1.5.
BIG vs mousesports w turnieju Gamers Without Borders z pulą 1.5m$ na cele charytatywne. Mousesports jest tu zdecydowanym faworytem i sam się pod tym podpisuję. Tak jak nie byłem przekonany do przyjęcia dextera do owego zespołu to widać, że myszy poukładały wszystko, ich gra wygląda znacząco lepiej i mają swoje mocne indywidualności. Oba zespoły ulokowane dosyć blisko w rankingu, BIG na 9 miejscu natomiast ich przeciwnicy na 8. BIG jak to BIG gra trochę w kratkę, potrafią przegrać z takimi zespołami jak LDLC czy Sinners, aby następnego dnia wygrać z G2 czy Faze. Dlatego idę tu w stronę rozegranych 3 map podczas tego meczu, liczę na pick vertigo przez zespół z Niemiec, gdyż tamta mapa im na prawdę pasuję. Tak jak wcześniej pisałem jest to turniej charytatywny więc nie ma aż takiej presji z obu stron, liczy się dobra zabawa i wsparcie potrzebujących, oba zespoły z podobnym potencjałem i na podobnym poziomie, liczę tu na bardzo zacięty mecz.