M
4,7K
mateuszex1
Użytkownik
Miałem pisać analizę, ale nie będę sie powtarzał.Evans - Goffin
Typ: Goffin wygra 2:0
Kurs: 2,60 w Superbet
Jakby to Wojciech Kowalczyk powiedział "no ludzie kochani!" Taki piękny kurs wystawił Superbet na dwusetowe zwycięstwo Belga, że trzeba spróbować. Nie ma co odbierać Evansowi zasług - fajnie rozegrał mecz z Djoko, taktyka grania slicem na jego BH była słuszna, a konsekwencja doprowadziła go do zwycięstwa. No ale to jest wciąż Daniel Evans i to wciąż jest mączka w Monte Carlo! To do siebie nie pasuje. Piękną przygodę zaliczył Brytyjczyk docierając do ćwierćfinału, ale dziś Goffin go wyjaśni, przynajmniej taką mam nadzieję. Evans rzadko wychyla się z występami na clayu, w samym Monte Carlo jest dopiero drugi raz (poprzedni występ w 2017r. zakończył na I rundzie). Belg z kolei gra tu regularnie, raz nawet doszedł do półfinału, gdzie spotkał Króla Mączki i wynik mógł być tylko jeden, ale wtedy co ciekawe również pokonał Djoko, tylko że w ćwierćfinale. Goffin radzi sobie w tym turnieju całkiem nieźle, odprawił już Cilicia, Cecchinato i Zvereva, serwując dwóm pierwszym seta 6:0. Umiejętności są po jego stronie, nawierzchnia również. Myślę, że to będzie stosunkowo krótki gemowo mecz, komfortowo wygrany przez Davida. Zmotywowany być powinien, bo w półfinale rywalem będzie Tsitsipas albo Davidovich Fokina, więc też nie byłby na straconej pozycji.
Dodam tylko od siebie pare słów. Każdy kto grał w tenisa albo podobne dyscypliny sportowe wie, ze zdarza się raz na jakiś czas przeciwnik, który Nas najprościej mówiąc wku*%#*. Wiemy, że jesteśmy lepsi, niby wszystko po naszej stronie, ale jednak przegrywamy. Nie możemy znaleźć sposobu na wygranie czegoś co jest teoretycznie proste. Dla mnie tak właśnie było dzisiaj z Djoko. Nie dość, że trafił na dzień Evansa, który był chyba lepszą ścianą niż Agut, to dodatkowo nie był to jego dzień i nie znajdował rozwiązania na grę swojego przeciwnika. Prosze zwrócić uwagę jak grał Evans. Te jego „slajsy” latały przez sam środek kortu. Gdyby Novak dzisiaj zmienił taktykę i zaczął więcej myśleć to wygrałby to przez większe chodzenie do siatki, a nie proste odgrywanie.
Goffin jest zdecydowanie inteligentnym graczem, który szuka sposobu na przeciwnika. Nie tłucze na ślepo i nie jest typowym jeźdźcem bez głowy. Z czysto tenisowego punktu widzenia jak Goffin będzie wyrzucał Evansa za kort to jest duża szansa na zwycięstwo. Belg będzie starał się odciąć Anglika od mocnych zagrań z forehandu, gdzie jest sie czego obawiać. Dla mnie wygra tutaj prosta, ale skuteczna taktyka typu prawo, lewo i koniec przy siatce, bądź ciagłe wyrzucanie poza kort Evansa na stronę beckhandowa oczywiście.
Jako ostatnie warto podkreślić słowa kolegi SolarisPL, słuszna uwaga. Bardzo często odgrywający wielkią gwiazdę typowy grajek przegrywa następne spotkanie i to nieważne czy z dobrym czy ze złym graczem.
Goffin @ 1.6 Unibet