>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Monte Carlo (11.04.2021 - 18.04.2021)

Status
Zamknięty.
SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Mamy 2021 i rok w rok nie zmienia się nic. Pompowane grube miliony dolarów w te wszystkie turnieje, wielcy sponsorzy, a na końcu, co roku, gdy przychodzi deszcz - zero informacji od organizatorów, kiedy przewidywany powrót meczu, na jakich kortach jest ewentualnie dach, zero jakichkolwiek komunikatów. No ludzie kochani, przecież to jest parodia.

Największy hit z przed chwili - De Minaur i Fokkina grający na korcie nr 2 mimo padającego deszczu - zakładam, że mają w takim razie tam dach (dlaczego na trzecim korcie w hierarchii). Nagle chłopaczki przestają grać, przykrywają kort i wszyscy sobie poszli. Grali 1.5 godziny pod dachem i nagle przerywają mecz i zero info? Dramat.

A 39,9K

ar0nek

Użytkownik
Mamy 2021 i rok w rok nie zmienia się nic. Pompowane grube miliony dolarów w te wszystkie turnieje, wielcy sponsorzy, a na końcu, co roku, gdy przychodzi deszcz - zero informacji od organizatorów, kiedy przewidywany powrót meczu, na jakich kortach jest ewentualnie dach, zero jakichkolwiek komunikatów. No ludzie kochani, przecież to jest parodia.

Największy hit z przed chwili - De Minaur i Fokkina grający na korcie nr 2 mimo padającego deszczu - zakładam, że mają w takim razie tam dach (dlaczego na trzecim korcie w hierarchii). Nagle chłopaczki przestają grać, przykrywają kort i wszyscy sobie poszli. Grali 1.5 godziny pod dachem i nagle przerywają mecz i zero info? Dramat.
Skoro mamy 2021 to wszystko możesz sobie sam sprawdzić. Liczysz że wszystko podadzą Ci na tacy? W jakim świecie ty żyjesz

SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Skoro mamy 2021 to wszystko możesz sobie sam sprawdzić. Liczysz że wszystko podadzą Ci na tacy? W jakim świecie ty żyjesz
Czlowieczku, przewiń sobie pare postów w górę, gdzie sam informowałem o dzisiejszej marnej prognozie pogody.

Gdybys potrafił czytać ze zrozumieniem, to rozszyfrowałbyś, że chodzi mi o brak jakiejkolwiek komunikacji i logiki w działaniach organizatorów tych wszystkich turniejów tenisowych. Rok w rok obserwuje to samo. Ja nie wiem, jak możesz mieć jeden zakryty kort i w środku meczu stwierdzić, że jednak puszczamy zawodników i nie będziemy grać nawet tam.

A 39,9K

ar0nek

Użytkownik
Czlowieczku, przewiń sobie pare postów w górę, gdzie sam informowałem o dzisiejszej marnej prognozie pogody.

Gdybys potrafił czytać ze zrozumieniem, to rozszyfrowałbyś, że chodzi mi o brak jakiejkolwiek komunikacji i logiki w działaniach organizatorów tych wszystkich turniejów tenisowych. Rok w rok obserwuje to samo. Ja nie wiem, jak możesz mieć jeden zakryty kort i w środku meczu stwierdzić, że jednak puszczamy zawodników i nie będziemy grać nawet tam.
Masz zakryty kort w Monte Carlo?

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Z tego co widzę to przygotowują korty do grania
Post automatycznie złączony:

Kort numer dwa jest gotowy. Karatsev tez chyba będzie niedługo grać

A 39,9K

ar0nek

Użytkownik
Temu napisalem , że dachu nie ma. Ciężko nazwać dachem kawałek materiału rozciagniety nad kortem. Tak wyglądał kort nr 2 po deszczu pod tym "dachem"
Screenshot_20210412-160357_Gallery.jpg

Mezamorto35 34,7K

Mezamorto35

Użytkownik
Ramos-Sinner 1 3.25 Fortuna 0-2
Kusy albo na podpuche albo jakis uraz Hiszpana bo jakos nie chche mi wie wierzyc ze Sinner jest az takim faworytem.Jak dla mnie Wloch nie imponuje mi swoja gra na tyle by brac kurs na Niego 1.36.Ramos gra bardzo dobrze w tym sezonie,trzyma poziom,technicznie jest bardzo dobry.Po takim kursie nie widze innej mozliwosci niz Ramos.

Delbonis-Mannarino 2-0
Dokladny wynik 2:0 1.78
Fortuna
na tej nawierzchni nie widze innego rozwiazania niz gladkie zwyciestwo.Dla mniej odwaznych czysta 1

Sonego-Fucsovisc 1 2.34 Fortuna 2-0
Mysle ze Sonego wkoncu jest w takiej formie ze jest w stanie wygrac z kazdym,szczegolniez Wegrem ktory mysle nie powinien byc faworytm na tej nawierzchni.

Fritz T. - Bautista Agut R 2 1.37 Fortuna 0-2

Khahanov-Djere 2 2.25 Fortuna 2-0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3
M 420

milosz_komar

Użytkownik
Ramos-Sinner 1 3.25 Fortuna
Kusy albo na podpuche albo jakis uraz Hiszpana bo jakos nie chche mi wie wierzyc ze Sinner jest az takim faworytem.Jak dla mnie Wloch nie imponuje mi swoja gra na tyle by brac kurs na Niego 1.36.Ramos gra bardzo dobrze w tym sezonie,trzyma poziom,technicznie jest bardzo dobry.Po takim kursie nie widze innej mozliwosci niz Ramos.

Delbonis-Mannarino
Dokladny wynik 2:0 1.78
Fortuna
na tej nawierzchni nie widze innego rozwiazania niz gladkie zwyciestwo.Dla mniej odwaznych czysta 1

Sonego-Fucsovisc 1 2.34 Fortuna
Mysle ze Sonego wkoncu jest w takiej formie ze jest w stanie wygrac z kazdym,szczegolniez Wegrem ktory mysle nie powinien byc faworytm na tej nawierzchni.

Fritz T. - Bautista Agut R 2 1.37 Fortuna

Khahanov-Djere 2 2.25 Fortuna
Zgadzam się, że kurs na Sinnera trochę niski ale na pewno nie zagrałbym na Ramosa zgoda to solidny gracz ale Sinner już teraz jest od niego lepszy. Poza tym na kortach ziemnych Sinner czuje się świetnie był on najbliżej ze wszystkich zawodników do urwania seta Nadalowi jesienią na RG dobrze zagrał w Miami. Ramos powalczy ale myślę, że Sinner to wygra. Sonego dobry na mączce ale ma za sobą trudny turniej w Caligari, a jak historia często pokazuję zwycięzca jednego turnieju często w kolejnym odpada w pierwszych rundach poza tym Fucsovisc tez w tym sezonie prezentuje się solidnie. Khahanova też bym nie lekceważył bo to nieobliczalny zawodnik, a co do Djere to analogiczna sytuacja co z Sonego. Delbonis to już nie ten sam gracz co kiedyś. Wydaje mi się, że kolega ma trochę, życzeniowe te typy i sugeruje się jedynie wynikami z ostatnich spotkań. Trzeba pamiętać, że to Master 1000 w MC jeden z najważniejszych turniejów w roku i każdy tu zagra na maksa. Jednak oczywiście każdy z tych typów oprócz Sinnera może być trafny.

Ja myślę, że wracający do formy Koepfer po kursie 1.9 w sts to kusząca opcja. Cecchinato oczywiście najlepszy jest właśnie na mączce ale bardzo chimeryczny i ostatnio z zawodnikiem z TOP 50 wygrał w październiku w Sardyni z Ramosem. Gram więc na Niemca.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Zgadzam się, że kurs na Sinnera trochę niski ale na pewno nie zagrałbym na Ramosa zgoda to solidny gracz ale Sinner już teraz jest od niego lepszy.
1. Ale to nie chodzi o to, ze robi lepsze wyniki w ostanich kilkunastu miesiacach, tylko jak umie zagrac zawodnik w danej chwili.
Albert Ramos Vinolas byl finalista w Monte Carlo w sezonie i 2017 i ogral duzo wieksze nazwiska niz Sinner po drodze do tego finalu. Roznica jest taka, ze Ramos jest z sezonu na sezon coraz starszy i slabszy, a Sinner lepszy. Jednak jak zawodnik przyjedzie nieprzygotowany to i tak zazwyczaj przegrywa.
Kazdy zawodnik czy zawodniczka umie dobrze zagrac, tylko nie kazdy w danym okresie. To nie działa w systemie 0-1.

Trzeba pamiętać, że to Master 1000 w MC jeden z najważniejszych turniejów w roku i każdy tu zagra na maksa.
2. Wierz mi, ze moge zarzucic dziesiatki przykladow, gdzie wielki faworyt w tym turnieju przegrywal w meczu otwarcia. Vesely ogrywajacy Djokovica to pierwszy z brzegu przyklad, ktory mi sie nasuwa w MC. Nie w kazdym meczu moze wygrac faworyt na etapie 1 czy 2 rundy.

Ostatnia edycja:
Z 2,5K

zajazdowicz

Użytkownik
1. Ale to nie chodzi o to, ze robi lepsze wyniki w ostanich kilkunastu miesiacach, tylko jak umie zagrac zawodni kw danej chwili.
Albert Ramos Vinolas byl finalista w Monte Carlo w sezonie i 2017 i ogral duzo wieksze nazwiska niz Sinner po drodze. Roznica jest taka, ze Ramos jest z seoznu na sezon coraz slabszy, a Sinner lepszy. Jendak jak zawodni kprzyjedzie nieprzygotowany to i tak zazwyczaj przegrywa.

2. Wierz mi, ze moge zarzucic dziesiatki przykladow, gdzie wielki faowryt w tym turnieju przegrywal w meczu otwarcia. Vesely ogrywjacy Djokovica to pierwszy z brzegu przyklad, ktory mi sie nasuwa.
Bezpiecznie mozna dać 1 set za 1,75

H 415

hubertott1

Użytkownik
Dimitrow - Struff 2 @2,30

Dimitrow jakoś bez rewelacji w ostatnim czasie. Ok-pokonał Thiema w AO, ale ziemka to chyba trochę inna bajka. 2 lata temu Panowie spotkali się tutaj i Dimitrow wygrał po wyrownanej walce 6;7 4;6. H2H 2:1 dla Struffa. Zagram mniejszą stawką

Tsitsipas - Karacjew 2 @2,75
Karacjew objawienie sezonu, liczę na niespodziankę - pograne mniejszą stawką.

Z tego jeszcze można zrobić jakiś dubelek na gemy albo sety za większą stawkę. Ja tutaj chyba pójdę w stronę gemów.
Struff +3,5 @1,6 + Karacjew +4,5 @1,47 = @2,35

Ciekawym typem też wydaję się Berretini po kursie @1.90

Edit: No i nic nie weszło, Karacjew 4 szanse na brejka, ani jedna niewykorzystana, podobnie Struff, w drugim secie 5 szans i żadnej nie potrafił zmienić na brejka. Oglądałem kawałek Berettiniego to wydawało się jakby mu się grać nie chciało

Ostatnia edycja:
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Millman-Garin 2 @1.55

Mysle, ze moze spadac, wiec trzeba kombinowac. Garin dzis gral naprawde dobrze. Auger nie umial skonczyl z nim wymiany, staral sie, gral dlugie wymiany, atakowal, skracal, ale Chilijczyk byl regularny.
Meczu Millmana nie widziałem co prawda, ale mysle ze to co pokazal Garin czyni go slusznym faworytem. Auger Alliasime nawiazal przed seoznem na cegle wspolprace z wujiem Nadala i pewnei myslal o dobrym poczatku, a tu nic z tego.
Ten mecz trzbea bedzie wygrac wlasnie na wymiany, a Garin byl dzis nie do zdarcia, dlatego tak typuje.

Edit: No i momentalnie spadki ida niestety. Zagralem, napisalem, a tu juz kurs leci jak wrocilem do bukmachera ;/

Fognini (-3,5 gema)- J.Thompson 1 @1.55

Fognini powinien wygrac, tylko probuje to ugryzc tak by kurs byl jakis bardziej do gry. Takie 3,5 gema przewaznie wystarcza jesli zawodnik wygrywa. Fogniniemu otworzyla sie drabinka na dole, bo Medvedev sie wycofal, wiec jesli bedzie dobrze grac to moze robic ten wynik.

Ofner-L.Broady 2 @1.6 takiego horroru to naprawde dawno nie widzialem

A tutaj taki mecz challenegrowy. Jako ze typowalem Milojevica z Broadym to sila rzeczy obejrzalem caly mecz i naprawde Anglik bardzo mnie zaskoczyl swoja dobra gra, wiec tym razem sprobuje zagrac w jego kierunku.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +9
SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Davidovich Fokina vs. Berrettini - 2 @1.90 Betclic
I taki typ jest w top 10, śmiech na sali... ⛔

Dla mnie Fokina jest totalnie przereklamowany, co pokazuje jego mecz w Marbelli, gdzie był bodajże po kursie 1.2 i dostał gładkie lanie od Ivaszki, który umówmy się, tuzem mąki nie jest. Berrettini, chciałoby się powiedzieć, niech udowodni w końcu, że to „ATP 10” obok jego nazwiska to nie przypadek. Czysto umiejętnościami tenisowymi Włoch tutaj bije na głowę Hiszpana. Grał już w Monte Carlo debla, więc jakąś tam rozgrzewke za sobą ma i mam nadzieje, że coś pokaże w tym Mastersie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom