Traktor Czelabińsk vs Saławat Jułajew Ufa: 1 ml @1.87
Torpedo Niżny Nowogród vs Bars Kazań: 2 ml @1.45
AKO @2.71 Superbet
Muszę przyznać, że z uwagą oglądam parę Traktor z Saławat Jułajew i do tej pory ekipa z Ufy zagrała może z 2 dobre tercje? Dogrywki nie biorę pod uwagi, ale tylko dwie drugie tercje w obu spotkaniach należały do dzisiejszych gości, a reszta do Traktoru. Kontrataki klubu z Czelabińska są zabójcze i pięknie stara się wykorzystywać je m.in. Vitali Kravtsov, a więc nadzieja rosyjskiego hokeja. Kolejnym aspektem, który skłania mnie bardziej do zagrania w stronę gospodarzy to pozycja bramkarza. Juha Metsola nie ma jeszcze włączonego trybu play-off, być może stanie się to dzisiaj lub za dwa dni, oby nie, ale bardziej przekonuje mnie po drugiej stronie Ivan Fedotov, który kilkoma bardzo dobrymi interwencjami się popisywał. Martwi mnie jeszcze przebudzenie Teemu Hartikainena, bo bez Harti no party, ale mam nadzieję, że Gatiyatulin znajdzie jakiś sposób, żeby go choć troszkę ograniczyć w ataku. W tej parze będą decydować detale, ale myślę, że w pierwszym spotkaniu u siebie wyjdą na prowadzenie w serii, bo po prostu prezentują się lepiej i mają pomysł na grę, co nieszczególnie widzę u Saławatu Jułajew, który często wali z każdej możliwej pozycji.
O Bars nie ma chyba co się rozpisywać. Faworyt do Gagarina jedzie na ciężki teren, ale widać, że z każdym spotkaniem się rozkręca i pędzi po 4:0 w serii. Nie wydaje mi się, żeby Torpedo coś urwało. Brakuje im tej jakości po prostu i jeżeli mają problemy w PP to są bez szans z ekipą z Tatarstanu.
Na
EWINNER znalazłem jeszcze typy na kary:
Jokerit Helsinki vs Lokomotiv Jarosław: powyżej 8.5 kar dwuminutowych @1.85 (w ewinner liczone z czasem dodatkowym)
Spartak Moskwa vs CSKA Moskwa: powyżej 8.5 kar dwuminutowych @1.85
AKO @3.42 EWINNER
mark1973 dokładnie widział co się działo w ostatnim mecuz w Jarosławiu, ja sobie obejrzałem powtórkę i było gorąco, ale głównie przez Pajaców, którzy właśnie tak się zachowywali jak Pajace. Jokerit nie ma argumentów sportowych, więc ucieka się do siłowych a hejt kibiców jest już spory, szczególnie za niemoc w ataku, bo w dwóch spotkaniach nie zdobyć nawet gola to jest szok, jak na ekipę z Finlandii.
Jestem zdania, że ta atmosfera z piątku przeniesie się dzisiaj i aż szkoda, że nie mamy rozbudowanych typów u bukmacherów, bo z chęcią zagrałbym propozycję, że Teemu Pulkkinen przynajmniej raz otrzyma karę , bo widać, że tam dyskutuje ze swoimi krajanami i kto wie, może mu popuszczą nerwy. 9 kar dwuminutowych myślę, że do zrobienia.
Co do Spartaka to ostatni dzień, aby się obudzić. Przy 3:0 dla CSKA to już nie sądzę, że nawet najwięksi optymiści ze stolicy Rosji wierzyliby w odwróceniu losów tej pary. Tutaj też celuje w kary, podopieczni Olega Znaroka muszą trochę podostrzyć na granicy faulu, ponieważ Wojskowi momentami robili co chcieli i kontry również były zabójcze. Będzie sporo nerwów w Moskwie i liczę na 9 kar mniejszych.