Vekic vs Brady @1
3.40 na Vekic? No nie wiem czy aż taka różnica w potencjale, umiejętnościach i tym co obie Panie pokazują na tym turnieju by kursy faworyzowały tak Brady. Jak dla mnie to przesada i wolę pograć Vekic niż to, że Brady ją ogra tak łatwo jak swoje przeciwniczki do tej pory. Vekic zaimponowała mi w meczu z Kanepi o czym pisałem i mam nadzieję, że coś u niej w końcu"ruszyło" i tą dyspozycję podtrzyma dając drugi raz troszkę zarobić. Brady od dłuższego czasu w formie, sporo meczu wygrywa i pnie się do góry ale bez przesady by była aż taką faworytką.. dla mnie jest to mecz 50/50. Obie Panie lubią mocno uderzać i grać agresywnie.. pytanie komu ta piłka będzie siedziała na rekecie i trafiła tam gdzie tego chcą. Vekic długo nie szło, była pod formą ale mam nadzieję, że to zwycięstwo ją zbudowało i będzie tylko lepiej. Na pewno jest lepsza w obronie od Brady, większy wachlarz zagrań i lepsza gra kombinacyjna. Brady jeszcze nikt na tym turnieju nie sprawdził i mam nadzieję, że mocno postawi się właśnie Chorwatka bo ma umiejętności i potencjał, zresztą już raz Panie grały ze sobą i wygrała właśnie Vekic, mam nadzieję, że to powtórzy.
Jeśli nie zwycięstwo Vekic to myślę, że przynajmniej set dla niej to dobra opcja.. bo jeśli Brady okaże się za mocna lub ten mecz będzie wyrównany to "świeża" Amerykanka może celowo oddać seta podmęczonej Donnie mając na uwadze jej długi i wyczerpujący mecz z Kanepi.