K
601
kromowidjojo
Użytkownik
Ani Rublev, ani Zverev nie wygrają US Open. Wygra albo Thiem @ 3.50 Fortuna, albo Medvedev @ 2.55 Fortuna, a ich półfinał po dyskwalifikacji Djoko będzie przedwczesnym finałem. Ja coś czuję po kościach, że nadchodzi pierwszy szlem dla Austriaka. Myślę, że nastawiał się na ten turniej, wiedział, że RG to jednak królestwo Nadala i nie przygotowywał się pod Paryż, a po niezwykle zaciętym finale z Djoko w AO 2020 udał się do Nowego Jorku z jednym postanowieniem - wygrania tego turnieju. Danił, ubiegłoroczny finalista, pewnie myśli podobnie o sobie. Szczególnie teraz jak juz nie ma Djoko każdy da z siebie 110 %, jednakże uważam, że wygra turniej któryś z tej dwójki, gdyż wydają się najbardziej kompletnymi graczami na tę chwilę na tej nawierzchni i najbardziej gotowymi też psychicznie, szczególnie po tym jak obaj byli niedawno finalistami turniejów wielkoszlemowych na hardzie co daje im dodatkowej pewności i kolokwialnie poczuli krew bardziej niż pozostali zawodnicy. Chaotycznie może nieco napisałem, ale nie mam czasu coś lepszego wyskrobać.