Carreno Busta win @3,25 Fortuna
7/10
Jak dla mnie must bet na jutro. Widziałem tutaj w Nowym Jorku dwa spotkania Busty i dwa Zvereva. Na podstawie tych czterech spotkań jestem w stanie przedstawić argumenty które przemawiają za moim typem.
1. Presja. Nikt przed turniejem nie myślał o tym, że Busta zagra w półfinale, za to od Sashy oczekiwano właśnie minimum półfinału.Od dyskwalifikacji Nole, to właśnie na nim i innych dwóch panach, którzy zagrają w drugim półfinale oczekuje się tutaj końcowego triumfu.
2. Głowa. Ze wszystkich półfinalistów i to Zverev ma najsłabsza głowę i póki co to zaszedł tak daleko dlatego, że serwis bardzo mu pomagał w kluczowych momentach. Jednak tutaj już może nie być tak łatwo ponieważ Busta świetnie returnuje.
3. Regularność. Hiszpan jest bardzo regularny i to może mu tutaj bardzo pomoc, bo Zverev tej cechy nie ma. Sasha tutaj miał wiele poważnych przestojów, gdzie rywale nie potrafili wykorzystać szans na to by go dobić.
4. Wymiany. Busta potrafi przebijać w nieskończoność. Świetnie zmienia kierunki i jednym backhandem przechodzi z defensywy do ofensywy.
Tak naprawdę za Rosyjskim Niemcem przemawia tylko Serwis i Siła, a to może być za mało na Hiszpana. Po takim kursie zdecydowanie go zagram.