Moja propozycja na 17 dzień M. Ś. czyli niedzielę 16 sierpnia: Kyren Wilson - Ronnie O'Sullivan (stan meczu 7:10), over 32,5 frejma w meczu, LVbet.
Przed meczem byłem mocno przekonany, że w tym spotkaniu najrozsądniej jest typować overy na rynku brejków, z których w Polsce dostępny jest tylko segment centuries. Z racji moich potrzeb konkursowych wskazałem inny typ, ale, jak już wiemy, Wilson zawiódł jak dotąd. Dodać należy przy tym, że pierwsze 2 sesje pokazały jednak, że Osa i Wilson niezbyt radzą sobie w konstrukcji wysokich podejść. Jeden z powodu braku formy, także słabego wyczucia stołu, drugi prawdopodobnie z powodu stresu, wywołanego świadomością stawki. Wilson zwykle sobie radzi nieźle z presją, tu zawiódł. Jednak w 2 sesji Kyren ocknął się nieco i wrócił do walki korzystając z ewidentnej słabosci faworyta. Mam nadzieje, że dzisiaj pretendent będzie już oswojony z sytuacją i zbliży sie chociaż do swojego standardowego poziomu gry. To w moim przekonaniu wystarczy, w świetle dyspozycji Ronalda do zapewnienia sobie niedużej porażki. Na to gram, ale nie chcę zachęcać innych, poza agresywnymi graczami, do typowania tej jednak wysokiej linii. Mój bet buduję wyłącznie na znajomosci charakteru Wilsona, moim optymiźmie, słabej prezencji Osy i potrzebie zdobycia dużej liczby punktów w konkursie. Nie jest to mocny fundament, dlatego proszę naśladować mnie ostrożnie, albo wcale. Stawka minimalna - 1/10 jednostek.
Rezultat: 26 (8:18)