polon83
Użytkownik
Zgadzam się z
K
ksaweryiksinski0. Polityka potrafi w sposób wybitnie negatywny wpływać na człowieka. Tym bardziej jeśli mamy do czynienia z tak zdemoralizowaną klasą polityczną. To jest trucizna, którą karmi się ludzi.
Jaką daje niby przewagę? Jaką konkretnie będę miał korzyść z faktu, że się dowiem, że pan X który jest politykiem, zrobił jakąś aferę i np. zgarnął w nieuczciwy sposób jakąś kasę? Co pozytywnego taka wiedza o tym zdarzeniu miałaby mi dać? Bo chyba nie masz na myśli aby go naśladować? Jedyne co może mi ta wiedza dać to chyba tylko negatywne emocje że coś takiego miało miejsce, a nie powinno bo i tak nie mam wpływu na tę sytuację. Nie dostrzegam nic pozytywnego w tym, że posiądę wiedzę o tym, że polityk X zrobił jakąś aferę. A skoro tak, to nie widzę powodu aby otaczać się negatywnymi informacjami i tym samym szkodzić swojemu zdrowiu.Przeciez znajomość takich faktow daje niesamowita przewagę nad ludzmi, a i samemu latwiej znaleźć okazje
A gdzie znajdziesz prawdę, skoro jest tyle różnych manipulacji treścią w różnych przekazach? Te same treści mogą być w tak różny sposób przedstawiane że tworzy to chaos informacyjny, do tego różne fake newsy, do tego nierzetelni dziennikarze, różni karierowicze, różne naciski, co i jak przedstawić widzowi lub czytelnikowi, itd... Masa różnych czynników, które wypaczają albo wręcz zakłamują rzeczywistość. Gdzie tu miejsce na prawdę?Przeciez nie zmienisz swiata, nie obalisz PiS, Kaczynskiego czy Johnsona ale możesz znakomicie wyjść na swoje w tych warunkach znając prawde
Ale chcesz wykorzystywać te negatywne scenariusze? Mało to ludzi którzy je wykorzystują i krzywdzą tym innych?Ale przecziez wiedzac ze ludzie sa glupi - wiedza to wszyscy inteligentniejsi - można w praktyce te wiedze wykorzystać na rozne sposoby.
Chociazby w marketingu. Widzisz jaka strategia dziala (jak najwięcej obiecać za nic), a jaka nie (pracować, oszczedzac na ciężkie czasy - tez nie działa bo rozkradną, ale i tak mniejszość się za nia opowie). I jak to swiadczy o społeczeństwie. A od tego krok jak to cynicznie wykorzystac. To już sam musisz wymyslic jak