valueanalyst
Użytkownik
Oczywiście, że da radę mieć skuteczność pewnie nawet powyżej tych 80% przy takim kursie długoterminowo. Tyle tylko, że liczba zdarzeń na jakich można zbudować takie statystyki jest bardzo bardzo ograniczona a limity stawki na zdarzenie zwykle bardzo małe. Więc zdecydowanie bardziej opłaca się mieć po prostu możliwość budowania kapitału na ilości zdarzeń. Po to właśnie stosuje się wskaźniki typu Yield.jezeli 10 typow wystepuje 100 razy... to... eliminujac reszte typow mamy probe 1000 tylko nie moga byc to przypadkowe typy. typ wygrany tj. skuteczny nie oznacza, ze bylby on wygrany w 8/10 przypadkow. jesli znajde w swoich typach taka powtarzalnosc, elementy wspolne...schemat to jest to mozliwe do osiagniecia. tylk trzeba umiec wyciagac wnioski z wlasnych typow i wygranych i przegranych. nie zawsze typ wygrany sie powtarza w takim samym stopniu dotyczy to typu przegranego.
edit; chodzi o potencjal osoby typujacej... ja wiem, ze jest mozliwe osiagniecie takiego wyniku na wiekszej probie.
edit; jezeli gra sie rynki wrazliwe na zmiany to prawdopodobienstwo jakie pierwotnie wyliczyl bukmacher nie ma takiego znaczenia... jezeli kursy z plus 0,5 odwracaja sie na -0,5... albo jeszcze wyrazniej... tylko nie pytajcie sie 'a skad mam wiedziec kiedy to sie stanie...' no z doswiadczenia ;p
edit; tak wiem wiem limity...
Sam się zastanów, wolałbyś przy założeniu płaskiej stawki mieć w skali miesiąca 1000 zdarzeń zdarzeń z poziomem zwrotu z inwestycji 15% czy 100 zdarzeń z poziomem zwrotu zwrotu z inwestycji 80%.