>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2012/2013 - Turniej 4 Skoczni (30.12-6.01)

Status
Zamknięty.
omerta 968

omerta

Użytkownik
1.
Oberstdorf (30 grudnia)
2.
Garmisch-Partenkirchen (1 stycznia)
3.
Innsbruck (4 stycznia)
4.
Bischofshofen (6 stycznia)

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
To ja zacznę z długoterminówką.

Austriak wygra T4S za 1,60 w Millenium.

Lokata ?? Pewnie nie, ale typ z ogromną dozą prawdopodobieństwa jego trafienia. W zeszłym sezonie całe podium Austriaków. W tym sezonie stawia się trochę Freund, ale obiektywnie to w mojej ocenie szanse na wygranie ma ktoś z czwórki: Schlierenzauer, Kofler, Bardal i Freund. W rezerwie do zwyciestwa mają jeszcze austriacy Morgiego. Kto jeszcze może zaskoczyć ?? Wellinger, Prevc, Hvala ?? za młodzi, nie udźwigną 8 równych skoków. W mojej ocenie ogromne value i dla odważniejszych za grubo do singla, albo miło do dubla.

Maciej Kot conajmniej 2 konkursy w pierwszej 15 - NIE za 1,62 w Millenium

Bez jaj... Maciej ok, poprawił formę, ale to nie lato, gdzie Polacy są thebeściaki. 15 to może być w Engelbergu i Zakopcu, gdzie skocznie są takie, na jakich się wychowywał, ale nie w T4S. W zeszłym sezonie ( 40, 37 ,30, 28 ) czy w tym sezonie poszedł aż tak do przodu by bić się o pierwszą 15 ?? Nie wydaje mi się i dlatego również wchodzę w ten typ dość solidnie.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Michael Nuemayer TOP 10 w TCS @2,75 Unibet

Decydując się na typ dotyczący końcowego miejsca w całym Turnieju trzeba pamiętać,że aby zawodnik był wysoko musi skakać nie tylko daleko ale też regularnie.8 dobrych skoków w zawodach i 4 dobre skoki w kwalifikacjach.Ryzyko jest spore,bo wystarczy jeden zepsuty czy też oddawany w fatalnych warunkach skok i zawodnik traci 100-140 pkt za ten jeden skok mniej.
Ekipa niemiecka w tym sezonie jest bardzo mocna i w pierwszej części sezonu było widać,że trafili z formą.I to praktycznie każdy z drużyny.U innych ekip nie jest aż tak różowo,nawet u Austriaków mamy świetnych Koflera,Gregora i Loitzla oraz zawodzących Morgensterna czy Kocha.U Niemców najlepiej prezentuje się Freund,ale solidni są młody Wellinger i doświadczony Neumayer który po piętach depczą Rychu Freitag(trochę brak stabilizacji) oraz Wank.
Ja wybieram najstarszego z Niemców,czyli Michaela Nuemayera. Zawodnik bardzo doświadczony,który w tym sezonie pokazuje się z naprawdę dobrej strony. W swojej karierze miewał więcej słabych niż dobrych sezonów,jednak w tym roku skacze na poziomie pierwszej 20-tki i praktycznie nie zepsuł jeszcze żadnego skoku(w zawodach i kwalifikacjach).W klasyfikacji generalnej Pucharu Świata jest 13,a jego dotychczasowe wyniki to miejsca: 18,21,19,8,22,11 i 5. Same liczby może nie wyglądają imponująco,ale widać że u niego forma rosła z każdymi kolejnymi zawodami.W święta raczej nie uleciała,nie u takiego doświadczonego skoczka. Zawodnik ten w sezonie 2007/2008 stanął na 3 miejscu podium całego Turnieju,wyprzedzając nawet naszego Adasia. Pierwsze zawody będą dla Michaela &quot;domowym&quot; występem bo właśnie w Obesrtdorfie stawiał pierwsze kroki jako sportowiec.Kurs wystawiony przez Unibet na jego miejsce w TOP 10 jest dużo wyższy niż u naziemnych,ale to nie powód dla którego polecam ten bet.Po prostu jestem przekonany że Nuemayer będzie w TOP 15,a przy odrobinie szczęścia zakręci się dużo wyżej.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Trzeba pamiętać, że T4S rządzi się swoimi prawami. Poprzedni TCS jury zepsuło totalnie najpierw w Oberstdorfie, a potem także w Innsbrucku więc na to też trzeba uważać, bo Austriacy i Niemcy są zawsze wyżej oceniani niż reszta. Biorąc pod uwagę formę to mocnych faworytów jest minimum 3 Kofler, Schlierenzauer, Freund. Jest jeszcze Bardal, kilku nieoblicznalnych zawodników jak Prevc, Nojma, Hvala, Wellinger którzy też mogą namieszać. Morgi ostatnio spadek formy, przeziębienie, też może odpalić tak samo Ammann ale nie wierzę w to. Liczę na dobre występy Polaków przede wszystkim Stocha. Sam preferuję grę na poszczególne konkursy niż zakłady długoterminowe bo na końcowy sukces trzeba liczyć że dany zawodnik będzie bardzo regularny. Wrócił totomix z ciekawą ofertą H2H na Oberstdorf, ale na pierwsze typy trzeba poczekać do pierwszych treningów. No i T4S to przede wszystkim system KO więc tutaj też liczę na ciekawe kursy i znośne pary H2H ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
To ja zacznę z długoterminówką.

Austriak wygra T4S za 1,60 w Millenium.

Lokata ?? Pewnie nie, ale typ z ogromną dozą prawdopodobieństwa jego trafienia. W zeszłym sezonie całe podium Austriaków. W tym sezonie stawia się trochę Freund, ale obiektywnie to w mojej ocenie szanse na wygranie ma ktoś z czwórki: Schlierenzauer, Kofler, Bardal i Freund. W rezerwie do zwyciestwa mają jeszcze austriacy Morgiego. Kto jeszcze może zaskoczyć ?? Wellinger, Prevc, Hvala ?? za młodzi, nie udźwigną 8 równych skoków. W mojej ocenie ogromne value i dla odważniejszych za grubo do singla, albo miło do dubla.

Maciej Kot conajmniej 2 konkursy w pierwszej 15 - NIE za 1,62 w Millenium

Bez jaj... Maciej ok, poprawił formę, ale to nie lato, gdzie Polacy są thebeściaki. 15 to może być w Engelbergu i Zakopcu, gdzie skocznie są takie, na jakich się wychowywał, ale nie w T4S. W zeszłym sezonie ( 40, 37 ,30, 28 ) czy w tym sezonie poszedł aż tak do przodu by bić się o pierwszą 15 ?? Nie wydaje mi się i dlatego również wchodzę w ten typ dość solidnie.
Jeśli chodzi o pierwszą propozycję, to Unibet oferuje nam kurs 1.75 na to zdarzenie i ja sobie go z przyjemnością pobiorę. Wiadomo, TCS to specyficzna impreza, gdzie jeden zepsuty skok może przekreślić szanse na dobry wynik. Niemniej jednak tak jak piszesz mamy w zasadzie dwóch, może nawet trzech Austriaków z szansą na końcowy tryumf, co jest bardzo istotne w kontekście tego o czym wcześniej wspomniałem. Co do konkurentów pełna zgoda, przede wszystkim Freund i Bardal, reszta na przestrzeni całego turnieju nie powinna stanowić zagrożenia. Można jeszcze na upartego dorzucić Kamila , ale to tak bardziej &quot;patriotycznie&quot; ???? .

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Lukas Hlava - Vladimir Zografski 2 @ 2,70 tobet (first round h2h) ⛔
Widzę spore value w tej parze, bo szanse moim zdaniem są wyrównane, ewentualnie z lekkim wskazaniem na Czecha. Hlava w treningach 20 i 5, 19 w kwalifikacjach. Zografski 17, 24 i 32 w kwalifikacjach. Raz zatem Czecha przeskoczył, wyraźnie przegrał w II treningu, ale tam Hlavie trochę podwiało. Jako, że zawodnicy skaczą jutro w parach warunki powinni mieć w miarę zbliżone, więc na pogodę w h2h raczej nie będzie można narzekać. Oczywiście niby są rekompensaty, ale w 100% szans nie wyrównają. Wracając do pary to obaj zawodnicy podobnie się spisują w PŚ, Hlava ma 62 pkt., Bułgar 58 pkt., ich obecny potencjał to trzecia dziesiątka z pojedynczymi wyskokami do drugiej. Bardzo podobni zawodnicy, więc trochę nie rozumiem takiego faworyzowania Czecha.
Kamil Stoch - Jaka Hvala 1 @ 1,55 tobet (first round h2h) ✅
Bez rewelacji skacze Kamil w Oberstdorfie, treningi to głównie trzecia dziesiątka, ale w konkursie sadzę, że powinno być znacznie lepiej, bo generalnie forma Polaków pnie się w górę.
Hvala cieniutko w Niemczech, ledwo przeskakuje 120 metr, a to trochę za mało na Stocha. Jaka to jeszcze młody chłopak, będzie miał okresy braku stabilności, jest też nowy w gronie i nie wszystkie skocznie są mu znane, a to jednak pewne znaczenie ma. Kto wie, może Oberstdorf mu nie pasuje, może minął już ten okres apogeum formy z grudnia, bo dwutygodniowa przerwa trochę wybija z rytmu?

Otrzymane punkty reputacji: +2
omerta 968

omerta

Użytkownik
Michael Neumayer - Taku Takeuchi
| Neumayer @ 1.35
(tobet)

KO, 1 runda. Ogromne oczekiwania gospodarzy, bo ostatni raz reprezentant Niemiec wygrał TCS w 2002 roku (Sven Hannawald). Natomiast cztery lata temu na podium tego turnieju stanął Neumayer i moim zdaniem może zaskoczyć i zrobić sporo zamieszania. Treningi zdecydowanie dla Michaela. W kwalifikacjach obaj mieli zbliżone odległości (Neumayer dwa metry dalej), ale warto dodać, że Take popełnił błąd przy lądowaniu i przewrócił się. W sobotę bez wątpienia będzie bardziej czujny. To, że forma Neumayera zwyżkuje było widać dwa tygodnie temu w Engelbergu (11. i 5. lokata). Japończyk dla porównania był na samym końcu. W tej parze widzę zdecydowanie triumf Neumayera, bo choć nie jest faworytem sobotnich zawodów, to może sprawić niespodziankę przed swoją publicznością.
Denis Kornilov - Andreas Stjernen
| Kornilov @ 1.20
(tobet)

Bardzo słaby kurs, ale to kolejna para z I rundy TCS (KO), więc to norma. Kornilov naprawdę fajnie wypadł w dzisiejszych treningach (zwłaszcza pierwszy skok mu wyszedł - 134 m) i kwalifikacjach. Za każdym razem był lepszy od swojego rywala - Stjernena (o 20 m, przy czym podczas drugiej próby treningowej skoczył tylko pół metra dalej, ale miał dużo wyższe noty). Rosjanie nie mają na dzień dzisiejszy mocnej paczki i tylko właśnie Denis trzyma poziom (w Engelbergu zajął 20. i 10. pozycję). Norweg natomiast nie zdołał się zakwalifikować do finałowej serii i to dwa razy. Zresztą, w ostatnim konkursie w Soczi też nie punktował. Trudno mi sobie wyobrazić, aby Denis miał nie wygrać z nim.
Ps. Słabe kursy, ale to I runda (KO). Jeszcze dziś wrzucę typy długoterminowe i konkretne propozycje na konkurs w Oberstdorfie.

-------------------------------------------
Zwycięzca TCS - Severin Freund
@ 9.00 (unibet)
Top 3 - Severin Freund
@ 2.25 (unibet)

Jeśli ktoś ma powalczyć z Austriakami podczas TCS, to będzie nim moim zdaniem właśnie Freund. Nie wykluczam też, że któryś z Norwegów włączy się do rywalizacji, zaskoczy in plus, ale oni mimo wszystko mają problem ze stabilną formą. Kłopotu z oddawaniem powtarzalnych skoków nie ma zaś wspomniany Severin - obecnie numer 2. w klasyfikacji PŚ. Dwa razy w tym sezonie wygrywał - raz był na drugim stopniu podium. Pozostałe konkursy kończył na miejscach 4-6 (nie licząc 16. pozycji w drugim konkursie w Lillehammer). Osobiście spodziewam się bardzo dobrych występów niemieckich skoczków w TCS i to z prostej przyczyny - mają wielkie ciśnienie na wynik. Przypomnę, że w 2002 roku TCS wygrał Sven Hannawald i od tego momentu ze strony Niemców była kompletna cisza. Dziś wydaje się, że atmosfera w reprezentacji naszych zachodnich sąsiadów jest optymalna by wygrywać tego typu zawody. Rywali ma szalenie trudnych. Austriacka drużyna jest w wysokiej dyspozycji - nie da się tego ukryć, ale według mnie Freund może z nimi spokojnie rywalizować i nawet ich pokonać.

------------------------------------------------

Severin Freund - Dimitry Vassiliev
| Freund @ 1.40
(tobet)

Upatruję w niemieckim skoczku zwycięzcę TCS, to będę grał konsekwentnie na niego - nic nie będę zmieniał, mimo iż Freund w piątek nie zachwycał. Severin ma to do siebie, że na treningach w tym sezonie nie prezentował się wybitnie - wręcz przeciwnie, niektóre nawet odpuszczał. W konkursach jest zgoła odmienni i uważam, że tak będzie i tym razem. Na Vassilieva trzeba uważać, bo podczas treningów i kwalifikacji spisywał się po prostu znakomicie (skoczył łącznie 17,5 m dalej od Niemca). To duża niespodzianka, bo Rosjanin od pierwszych zawodów w tym roku notował wyjątkowo słabe rezultaty (dwa razy punktował - raz był na 2. miejscu). Ja jednak chciałbym zwrócić uwagę na to, że w czterech konkursach nie przebił się do 30, a na inauguracji w Lillehammer nie potrafił przejść kwalifikacji. Moim zdaniem to nagła zwyżka formy, która może nagle się zapaść - Freund to wygra.
Denis Kornilov - Michael Hayboeck
| Kornilov @ 1.55
(tobet)

Na temat Rosjanina już się wypowiadałem przy okazji innej, dużo łatwiejszej pary. Teraz będzie nieco trudniej, ale nie na tyle, by Kornilov miał sobie nie poradzić z Austriakiem. Hayboeck skacze bardzo nierówno na przestrzeni całego sezonu. Spisuje się w kratkę - raz punktuje w PŚ, raz w ogóle nie ma go w finałowej 30. W drugim konkursie w Engelbergu zajął 15. lokatę i jeśli mamy wierzyć jego serii, to w sobotę na jednym skoku zakończy udział w zawodach. W Oberstdorfie ma za sobą dobre próby - wyjątkowo równe (w tym 130,5 na treningu). Sumując dotychczasowe wyniki obu zawodników, Kornilov ma kilka metrów przewagi. Wydaję mi się, że niespodzianki nie będzie i Denis w bezpośredniej rywalizacji wygra z Michaelem, który powtarzam - skacze bardzo nierówno.
Peter Prevc - Simon Ammann
| Prevc @ 1.80
(unibet)

Ammann jest bez formy, co udowodnił dwa tygodnie temu Engelbergu przed własną publicznością. Spore oczekiwania wobec niego były podczas ostatnich konkursów, w których po prostu zawiódł - raz nie wszedł do 30-stki, a później zajął odległą, 26. lokatę. Widać wyraźnie, że ma lekki dołek i mało zostało z zawodnika z początku sezonu, który w najgorszym przypadku plasował się w drugiej dziesiątce. Prevc cały czas nadaje na tych samych falach, pomijając nieudany występ w Soczi (drugi konkurs - nie przebrnął kwalifikacji). W Szwajcarii był 14. i 16., co dobrze wróży przed startem w TCS. W piątek oddał trzy próby i zawsze był lepszy od Ammanna (+1,5 i +2,5 i +2 m). Niby mało, bo raptem kilka metrów, ale to wyraźnie pokazuje gdzie znajduje się Słoweniec, a gdzie Ammann.
Michael Neumayer - Dawid Kubacki
| Neumayer @ 1.55
(bwin)

Dziwna oferta w Bwin (kto zdobędzie więcej punktów w I rundzie?), ale zagramy. Neumayer może pokazać się z dobrej strony, o czym już pisałem - i moim zdaniem to zrobi. Dyspozycja Niemca jest wysoka, o czym przekonaliśmy się w Engelbergu. Robi swoje, punktuje i jest coraz bliżej podium. Co ważne, nie ciąży na nim żadne ciśnienie - jest nieco w cieniu Freunda, Wellingera, czy też Freitaga. I to może być jego plusem. Kubacki na treningach (129 m i 133 m) prezentował się bardzo dobrze - nieco słabiej w kwalifikacjach (127 m - Niemiec oddał skok dłuższy o osiem metrów!). Dla Polaka to pierwszy sezon, w którym zaczął punktować. W sezonie 2010/11 był na TCS, ale zajmował miejsca 40-48. W Szwajcarii były dobre (9. pozycja) i przyzwoite (17. lokata) skoki. Ja jednak uważam, że już w momencie oficjalnych zawodów, może być wpadka. Z ciśnieniem nie ma żadnych problemów Neumayer (już blisko 33-letni zawodnik) i niewykluczone, że właśnie głowa odegra wielką rolę.

Otrzymane punkty reputacji: +27
pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Hvala-Kornilov 2 ( kurs 1,80) Fortuna ⛔
Kornilov bardzo dobrze prezentował się na treningach,natomiast Hvala nie oddał tu żadnego dobrego skoku w systemie KO spotka się z naszym Kamilem i będzie zapewne liczył na LL bo Rusek ma słabego rywala,
Hlava-Colloredo 1 ( kurs 1,28) Fortuna ✅
Hlava zdecydowanie podczas wszystkich skoków,ma trudnego rywala w KO jakim jest Zografski lecz nie powiwnno go zabraknąć w serii finałowej.
Włoch będzie miał naszego Stefcia,który często zawodzi lecz tutaj powinien połknąć Colloredo.
Wellinger A.-Koch M. 2 ( kurs 2,25) Fortuna ⛔
Tutaj mamy ciekawą pare i jak dla mnie jest value,Koch 126,5m oraz 132 m w treningach w kwalifikacjach zepsuł skok i spotka się z Kubackim,moim zdaniem wszyscy będą w finałowej &quot;30&quot; natomiast Wellinger gaśnie tak szybko jak błyszczał,kiepskie treningi,odległe miejsce:pdczas pierwszego treningu tylko 116 m drugi trening 118,5m w kwalifikacjach też 118 metrów.
Vassiliev D.-Kornilov D 1 ( kurs 1,47) STS ✅
Pojedynek dwóch kumpli z kadry,zdecydowanym szefem jest tutaj Vassiliev,który chce pokrzyżować plany najlepszym,każdy jego skok był równy i daleki to pokazuje jego powtarzalność i powinien tutaj być lepszy.
Jacobsen-Fannemel typ 1 ( kurs 1,25) totolotek ✅
Jacobsen świetnie się czuje na tej skoczni,dwa razy wygrał trening,w kwalifikacjach skakał z obniżonej belki to pokazuje jaki mocny tu jest,jego rywal h2h to kolega z reprezentacji,który będzie walczył o &quot;30&quot; a nie o czołowe lokaty.
Schlierenzauer-Kofler typ 1 ( kurs 1,40) totolotek ✅
Gregor będzie walczył tutaj o pierwsze miejsce,natomiast Kofi coś słabo spisuje się tutaj,za każdym razem kręci się w okolicach 20 miejsca,ciężko mu będzie tutaj wygrać.
Loitzl TOP 5 nie ( kurs 1,48) milenium ✅
Mamy ogromną rywalizacje o miejsce na podium lecz ja osobiście nie widzę tutaj go.
Neumayer-Takeuchi obaj w 30 tak ( kurs 1,70) ✅
tutaj licze że jeden z zawodników będzie LL,Takeuchi oddał bardzo dobry skok w kwalifikacjach lecz upadł,myślę że zaczyna czuć tą skocznie a upadek grożny nie był napewno go zmobilizuje żeby oddać dobry skok.Neymayer skacze tutaj bardzo dobrze i to własnie on powinien spokojnie wygrać tą pare.

Otrzymane punkty reputacji: +2
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Andreas Wellinger - Manuel Fettner 1,73 William Hill ✅
Fatalna ta oferta w William Hillu, ale jeden typ znalazłem który można pograć. Obaj miedzy sobą powalczą o finałową serię. Fettner to skoczek nie równy, ale widać było już przed świętami, że coś szykuje na ten Turniej Czterech Skoczni. W Oberstdorfie ze skoku na skok coraz lepiej się spisywał. Do tego w każdej z serii lepszy od młodego Niemca. Wellinger który został objawieniem skoków na początku sezonu na tej skoczni radzi sobie po prostu słabo. W Engelbergu stanął na najmniejszym stopniu podium, a w swoim kraju w trzech próbach nie potrafił przeskoczyć punktu-K. Czyżby z Wellingera uszło powietrze? Myślę, że odpowiedź da dzisiejsza pierwsza seria bo przeciwnika trafił dobrego i moim zdaniem nie stać go będzie na pokonanie coraz lepiej spisującego się Austriaka.
Roman Koudelka - Lauri Asikainen 1,85 Tobet ✅
Początek sezonu dla Czechów to totalna porażka. Jeden Hlava ratował honor swego kraju. Sytuacja była trochę podobna do naszej. Teraz wszystko idzie ku lepszemu. Równo i dobrze zaczął skakać Romek. Trzy skoki w okolicach 128m napawają optymizmem przed konkursem. Dziś już w pierwszej parze spotka się z Asikainenem który niedzielny występ w Engelbergu był najlepszym w tym sezonie (16 pozycja). Fin wcześniej zajmował się kombinacją norweską. Dwa lata temu dopiero przerzucił się na skoki narciarskie, a dopiero w tym sezonie skacze w Pucharze Świata. Nigdy wcześniej nie uczestniczył w rywalizacji KO. Na skoczni w Oberstdorfie porządnie sobie radzi lecz w konkursach oddaje nie równe skoki. Wydaję mi się, że Koudelka swoim doświadczeniem, a także lepszą formą wygra ten pojedynek i uplasuje się na początku drugiej dziesiątki. Asikainen jeśli odda podoby skok jak w treningach z pewnością będzie liczył na LL, ponieważ skoki które oddaje dają mu sporą szansę na dostanie się do drugiej serii.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Schlierenzauer - Bardal 1 @ 1,30 Totolotek - Gregor główny faworyt dzisiejszego konkursu. Norweg skacze w Oberstdorfie równo, ale bez rewelacji.
Miętus - Żyła 2 @ 1,35 Totolotek - dwóch naszych reprezentantów. Piotrek skacze w parze ze Szwajcarem Gregorem DESCHWANDENEM , jeśli go pokona jestem spokojny o ten typ. Miętus skacze z Freundem , musi oddać dobry skok i liczyć na awans do drugiej serii jako LL. O to może być jednak trudno.
Freitag - Hvala 1 @ 1,50 Totolotek - Słowak, jedna z rewelacji sezonu nie czuje jakoś tej skoczni. Freitag, jeden z faworytów gospodarzy powinien walczyć o czołowe lokaty. Jeśli nasz Kamil Stoch pokona w parze Hvalę typ spokojnie wejdzie.
Loitzl - Ammann 1 @ 1,65 Totolotek - najtrudniejszy typ. Coś mi mówi, że Simon dziś zaskoczy. Choć w formie jest słabej. Jeśli nadal będzie tak niemrawo skakał, Wolfgang, który nieźle się spisuje na tej skoczni nie będzie miał problemów z pokonaniem Szwajcara

Otrzymane punkty reputacji: +5
T 97

teges86

Użytkownik
Andreas Wellinger - Manuel Fettner 1,73 William Hill
Fatalna ta oferta w William Hillu, ale jeden typ znalazłem który można pograć. Obaj miedzy sobą powalczą o finałową serię. Fettner to skoczek nie równy, ale widać było już przed świętami, że coś szykuje na ten Turniej Czterech Skoczni. W Oberstdorfie ze skoku na skok coraz lepiej się spisywał. Do tego w każdej z serii lepszy od młodego Niemca. Wellinger który został objawieniem skoków na początku sezonu na tej skoczni radzi sobie po prostu słabo. W Engelbergu stanął na najmniejszym stopniu podium, a w swoim kraju w trzech próbach nie potrafił przeskoczyć punktu-K. Czyżby z Wellingera uszło powietrze? Myślę, że odpowiedź da dzisiejsza pierwsza seria bo przeciwnika trafił dobrego i moim zdaniem nie stać go będzie na pokonanie coraz lepiej spisującego się Austriaka.

Zwróć tylko uwagę, Niemiec do tej pory jeśli chodzi o kwalifikacje czy treningi zawsze był pod koniec stawki a w konkursach łapał się na podia. Taki ma styl skakania. Nie przykłada wagi do serii treningowych. Jak dla mnie w tej parze zdecydowanie wygra Niemiec przez własną publicznością.

ogarnijsie 279

ogarnijsie

Użytkownik
Biegi dały dziś zarobić, spróbujemy jeszcze skoki.
TOP3 Anders Jacobsen 2,50 Bwin 1.✅✅✅ Miodzio ????
Anders odzyskał formę, czuje się dobrze na tej skoczni. 2 treningi wygrał, kwalifikacje na 2 miejscu zakończył, z obniżonego rozbiegu skacząc pokazał, że jest mocny. Jak tu widzę value, bwin przesadził z kursem, na Unibecie jest dla porównania 1,75. Zobaczymy jak wyjdzie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Andreas Kofler został zdyskwalifikowany za nieprzepisowy kombinezon w 2.serii.Oznacza to,że do klasyfikacji całego Turnieju liczy się mu tylko nota za 1.skok-134,6 pkt.Straty są nie do odrobienia,tak więc drugi z Austriaków odpada jeśli chodzi o win w całym Turnieju(Morgenstern dziś też tylko 1.skok i 120.7 pkt).Jak ktoś grał,że Austriak wygra cały TCS to musi ściskać kciuki za Gregora i parę Tepes/Hofer;)

bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Znalazłem taki punkt w regulaminie &quot;2) Zmiana wyniku wydarzenia sportowego lub innego wydarzenia dokonana po protestach, kontrolach antydopingowych, itp. nie ma wpływu na ważność oficjalnego wyniku zdarzenia, chyba że zasady rozliczania zdarzenia stanowią inaczej.&quot;

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Kwalifikacje GA-PA
Stoch-Hvala 1 ( kurs 1,65) Milenium ⛔
Kamil o wiele lepiej czuje się na tej skoczni niż w Obersdofie,tutaj rok temu zajął bardzo wysoką lokate,Hvala w treningach i kwalifikacjach słabo,mam nadzieje że tym razem również.
Takeuchi-Kasai 1 ( kurs 1,30) Milenium ✅
Takeuchi w zeszłym turnieju latał tu bardzo dobrze,potwierdził powtarzalność w ostatnim konkursie,powinien spokojnie wyprzedzić starszego kolege.
Miętus-Colloredo 1 ( kurs 1,65) ⛔ minimalnie..
Nasze orzełki całkiem dobrze radzą sobie w kwalifikacjach lecz tutaj bardziej typ przeciwko Sebstianowi,który oddał jeden dobry skok przy świetnych warunkach a w treningach i serii próbnej w Obersdorfie spisywał się fatalnie,mam nadzieje że tym razem mu tak nie powieje.
Kto lepszy w całym turnieju
Kofi-Morgi typ 2 ( kurs 3,50)
Morgi musi odrobić tylko albo aż 14 pkt,wiadomo że wystąpił w najgroszych warunkach i nie mógł odlecieć stąd taka daleko pozycja,Kofi jakoś bez błysku,lecz wiadomo że może odpalić w 1 konkursie zdyskwalifikowany za kombinezon w drugiej serii.

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
po treningu stwierdzam iż warunki wyglądają dla wszystkich równo,STS nie opuścił oferty do kwali a za nami treningi.
Rosiljakov-Deschwanden typ 1 ( kurs 1,55)
Rusek lepszy w 2 treningach.
Stjernen-Colloredo 1 ( kurs 1,45)
Tu również Norweg zdecydowanie lepszy.
Koch-Kranjec 1 ( kurs 1,45)
Tak samo
Kot-Asikainen 1 ( kurs 1,30)
Kot świetnie w treningach.
Wank-Zografski 1 ( 1,35)
również Wank dwa skoki lepsze.
Kasai-Schimizu 2 ( kurs 1,80)
Kasai bardzo słabo,Schimizu ładnie.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
po treningu stwierdzam iż warunki wyglądają dla wszystkich równo,STS nie opuścił oferty do kwali a za nami treningi.
Rosiljakov-Deschwanden typ 1 ( kurs 1,55)
Rusek lepszy w 2 treningach.
Stjernen-Colloredo 1 ( kurs 1,45)
Tu również Norweg zdecydowanie lepszy.
Koch-Kranjec 1 ( kurs 1,45)
Tak samo
Kot-Asikainen 1 ( kurs 1,30)
Kot świetnie w treningach.
Wank-Zografski 1 ( 1,35)
również Wank dwa skoki lepsze.
Kasai-Schimizu 2 ( kurs 1,80)
Kasai bardzo słabo,Schimizu ładnie.
Z całym szacunkiem ale jak user z rangą &quot;Znawca&quot; nie wstydzi się coś takiego pisać? Przecież to są suche typy które każdy mogłby wkleić. Do tego każdy typ ma na celu pokazanie tylko, że zawodnik na którego stawia Pawacki oddał dwa lepsze skoki w treningach, a jak widać po kwalifikacjach nie ma to zbyt dużego znaczenia.

mateo717 0

mateo717

Użytkownik
Snując wnioski po dzisiejszych treningach oraz kwalifikacjach dochodzę do wniosku , że warto pograć w dniu jutrzejszym :
Anders Bardal - Thomas Morgenstern typ.1 1,60 TOBET ✅
Wczorajsza postawa Morgensterna zdecydowanie poniżej oczekwiań , nie mam pojęcia czy wpływ na to mają narodziny dziecka , czy poprostu zgubił formę , pechowo trafiająć na Turniej 4 skoczni . Z kolei Bardal ciągle równe skoki i wysoko w stawce . Dzisiejszy dzień również na + Norwega . W trzech dzisiejszych oddanych skokach 2 razy wygrał z Morgensternem . Odniosłem również wrażenie , że norweg nie skakał na maximum swoich umiejętności , przeciwnie do Morgensterna , który wydaje się być zdezorientowany swoją dyspozycją . Jeżeli się zgadzacie to radzę prędko grać , kursy na pewno polecą w dół .

spirol 30

spirol

Użytkownik
Kwalifikacje GA-PA
Stoch-Hvala 1 ( kurs 1,65) Milenium ✅
Kamil o wiele lepiej czuje się na tej skoczni niż w Obersdofie,tutaj rok temu zajął bardzo wysoką lokate,Hvala w treningach i kwalifikacjach słabo,mam nadzieje że tym razem również.
tutaj powinien byc ⛔

omerta 968

omerta

Użytkownik
Robert Kranjec - Rune Velta
| Velta @ 1.50
(tobet)
0,5 pkt różnicy ;)
Mimo, iż w kwalifikacjach lepszy wynik zanotował Kranjec (mieli zbliżone warunki, Słoweniec nieco gorsze), to w tej parze (I runda, system KO) stawiam zdecydowanie na Norwega. Tym bardziej, że Velta podczas treningach zaprezentował się na pewno lepiej (21,5 metra dalej) i po jednym dobrym skoku Roberta nie można wysunąć daleko idących wniosków. W Oberstdorfie Rune był na 9. miejscu - Kranjec nie wszedł do finałowej serii, ale to nie wszystko. Robert w tym sezonie punktował tylko dwa razy (raz w Lillehammer, drugi raz w Kuusamo), natomiast Norweg regularnie zajmuje lokaty w drugiej, czy trzecie dziesiątce. Nie mam wątpliwości, że ten bezpośredni pojedynek wygra Velta.
Martin Schmitt - Jan Matura
| Schmitt @ 1.40
(tobet)

Ten kurs, to dla mnie osobiście ogromne zaskoczenie i swego rodzaju nieporozumienie. Matura nie ma raczej czego szukać w pojedynku z Niemcem. Różnica w kwalifikacjach była nieznaczna (tylko pięć punktów na korzyść Martina), ale treningi już bez dyskusji dla Schmitta. Niemiec nie startował w zawodach PŚ w tym sezonie. TCS rozpoczął od 16. miejsca w Oberstdorfie, czyli bardzo dobrze. Czech od początku prezentuje poziom swoich kolegów z drużyny - do tej pory ani razu nie przebił się do finałowej serii, a to mówi wszystko. Jestem przekonany, że Schmitt wygra starcie z Janem.
To pary I serii - KO. We wtorek rano kolejna porcja typów - tym razem na cały konkurs.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom