56 (201) Polska, Ekstraklasa: ŚLĄSK WROCŁAW - ZAGŁĘBIE LUBIN 21.09.2019. godz 20:00
Typ: over 3 azjan bramki / Kurs: 2.24 / Buk: LVBET / Stawka: 70j
Śląsk nadal jedyna ekipa bez porażki, ale tez ostatnio złapali serię trzech remisów a widzimy po tym ścisku że to pozwoliło się wszystkim zbliżyć. Śląsk poprawił w tym sezonie każdy aspekt gry, nie ma tych głupich błędów w defensywie, w drugiej linii jest przede wszystkim walka i chęci, atak też potrafi wykorzystać to co ma. Trener omijają kontuzje i może na spokoju pracować. Po tych trzech remisach jest chęć przełamania tak więc myślę że Śląsk trochę tutaj odważniej podejdzie tym bardziej u siebie gdzie znowu wróciła chęć przychodzenia na Śląsk i może być dziś znowu ponad 20 tys kibiców a to ciągnie do bardziej ofensywniejsze gry. U siebie ogrywali taktyczne i zdyscyplinowane w defensywie Cracovia 2:1 oraz Piast 2:1.
Zagłebie biorę pod uwagę z tego też powodu że nowy opiekun tej ekipy jest mi znany ze Slovana, ze Slovana który grał wysoko, pressigniem bardzo ofensywnie to wyglądało to samo robił jeszcze w poprzednim klubie Trencin (to były ekipy które kręciły niesamowite liczy bramkowe ). Myślę że to samo będzie chciał tutaj wprowadzić, do tego ma tutaj sporo młodych graczy a z takim też lubi pracować. Zresztą to Zagłębie miało chyba „duży problem” z poprzednim trenerem bo ciężko zrozumieć nagle taką przemianę w meczu z Płockiem gdzie im się chciało biegać, byli odważnie, kreatywni i bardzo skuteczni. Na pewno nowy trener potrzebuje czasu ale już będzie chciał wprowadzać swoją filozofię a nie ma co ukrywać w naszej lidze to czasami jest tak że jak się po prostu dużo biega to już to robi przewagę a w Zagłębiu widziałem te ogromne chęci który moim zdaniem dziś też nie zabraknie.
57 (202) Francja, Ligue 1: REIMS - MONACO 21.09.2019. godz 20:00
Typ: over 2.5 bramki / Kurs: 1.97 / Buk: LVBET / Stawka: 90j
Znowu ktoś daje takie kursy na bramki w meczu Monaco przecież ta ekipa w defensywie nie istnieje i wszystko co napisałem tydzień temu o meczu z Marsylią się sprawdziło w 100% co z tego że mieli 2:0 jak w 3 minuty zrobili 2:2 – naprawdę strasznie to wygląda w grze destrukcyjnej, jeśli to byłby jeden mecz to jeszcze wiadomo nie wyszedł, ale to od początku jest dramat straszny. Na ten moment 14 bramek straconych nikt z pozostałych ekipy nie przekroczył dwucyfrówki jeszcze to są liczby które jednak dobitnie odzwierciedlają to co się dzieje na boisku. Nie widzę poprawy bo jak rywal widzi co robią to wychodzi do nich agresywnie, odważnie i walczy do końca. To samo zrobi Reims tym bardziej u siebie, może jest to zespół mega defensywny ale tak z Monaco nawet jakby robili wszystko co w ich mocy nie da się zagrać. To co istotne świetnie sobie radzą w takich meczach z kim rozpoznawalnym – ograli 2:0 w tym sezonie Lille oraz Marsylie. Ruszą to jest pewne a Monaco w tydzień lekarstwa moim zdaniem nie odnalazło tym bardziej że przy braku wygranej w tym sezonie oni za wszelką cenę chcą wygrać i otwierają się coraz bardziej.